Greek Vegan

98 ΣΑΛΆΤΑ ΤΈΣΣΕΡΑ ΚΟΥΑΡΤΈΤΑ Για 3-4 μερίδες ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΛΆΤΑ • 2 κούπες κέηλ, καθαρισμένα από τα κοτσάνια τους • 1 κούπα σπανάκι • 1 κούπα λόλα κόκκινη • 1 κούπα άγρια ρόκα • 2 καρότα, κομμένα σε ψιλές φέτες • 1 κούπα φύτρες ροβίτσας • 8 βραζιλιάνικα φιστίκια • ¼ κούπας μαύρες σταφίδες • 3 κ.σ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο • 1 κλωνάρι άνηθο για γαρνιτούρα ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΛΆΤΑ Σε ένα μπολ κάνουμε με τα χεράκια μας μασάζ στα φύλλα κέηλ με τις 3 κ.σ. ελαιόλαδο, μέχρι να πάει παντού, μπρος πίσω, και να μαλακώσουν ση- μαντικά! Προσθέτουμε το σπανάκι, τη λόλα, τη ρόκα κι ανακατεύουμε με τα χέρια μας. Από πάνω προσγειώνουμε τα καρότα και τις φύτρες, αλλά και τα βραζίλιαν, τη σταφίδα και τον άνηθο. Έτοιμη! ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗ ΣΟΣ • 1 αβοκάντο • ¼ κούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο • 3 κ.σ. χυμό λεμονιού • ½ κούπα νερό • 1 πράσινο μήλο καθαρισμένο και κομμένο στα τέσσερα • 3 χουρμάδες βασιλικούς • μία τσιμπιά κάρδαμο σκόνη • ½ κ.γ. αλάτι Μεσολογγίου ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΣΟΣ Χτυπάμε όλα τα υλικά στο μπλέντερ για 1-2 λεπτά και δοκιμάζουμε για αλάτι ή έξτρα λεμόνι ή λίγο νερό ακόμη, αν είναι πολύ πηχτό. Ε βουαλά!

RkJQdWJsaXNoZXIy Mjg5NDY=