Greek Vegan 4

82 ΕΚΤΕΛΕΣΗ 1. Βράζουμε 1 λίτρο νερό, το αποσύρουμε από τη φωτιά και βάζουμε μέσα τα βερμι- τσέλι για περίπου 5 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν. 2. Σε ένα γουόκ ή βαθύ τηγάνι σοτάρουμε πρώτα τα stir fry strips και τα αποσύρουμε. Στη συνέχεια, σοτάρουμε κολο- κυθάκια, λάχανο, κρεμμύδι, σκόρδο, τζίντζερ και τσίλι. Μόλις μαλακώσουν, σβήνου- με με τη soya sauce και τη sweet chilli sauce. Έπειτα, βά- ζουμε τη ζάχαρη και ρίχνουμε τον χυμό από το λεμόνι και τα πορτοκάλια και τα αφήνουμε να βράσουν για 2 με 3 λεπτά. Ρίχνουμε μέσα τα strips και τα βερμιτσέλι, ανακατεύουμε καλά και τα μαγειρεύουμε όλα μαζί για μερικά λεπτά ακόμα, μέχρι να δέσει η σάλτσα. Δο- κιμάζουμε και, αν χρειάζεται, βάζουμε λίγο αλάτι. 3. Στο σερβίρισμα βάζουμε λίγο φρέσκο κρεμμυδάκι και πασπαλίζουμε με το σουσάμι. ΒΕΡΜΙΤΣΈΛΙ ΡΥΖΙΟΎ με γλυκόξινα λαχανικά και stir fry strips Βαθμός δυσκολίας: εύκολο | Χρόνος προετοιμασίας: 30΄ | Μερίδες: 4 ΥΛΙΚΆ • 250 γρ. βερμιτσέλι ρυζιού • 1 συσκευασία FRY’S stir fry strips • 2 κολοκυθάκια κομμένα σε λεπτές φέτες • 1 κρεμμύδι κομμένο σε λεπτές φέτες • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες • 2 κ.σ. τζίντζερ τριμμένο • 4 φύλλα λάχανο κομμένα σε λεπτές φέτες • 1 ντομάτα κομμένη σε κύβους • 2 φρέσκα κρεμμυδάκια κομμένα σε λεπτές φέτες • 1 πιπεριά τσίλι χωρίς τα σπόρια ψιλοκομμένη ή 2 καυτερές αποξηραμένες πιπερίτσες • 4 κ.σ. soya sauce • 4 κ.σ. sweet chilli sauce • χυμό από 2 πορτοκάλια • χυμό από 1 λεμόνι • 2 κ.σ. ζάχαρη καρύδας • 2 κ.σ. σουσάμι • 5 κ.σ. σησαμέλαιο ή άλλο φυτικό λάδι • αλάτι αν χρειαστεί O chef χρησιμοποιεί FRY’S stir fry strips

RkJQdWJsaXNoZXIy Mjg5NDY=