Greek Vegan 4

83 ΣΠΕΤΣΟΦΆΙ ΜΕ ΛΟΥΚΆΝΙΚΑ BEYOND MEAT ΚΑΙ ΛΙΩΜΈΝΕΣ ΠΑΤΆΤΕΣ Βαθμός δυσκολίας: εύκολο | Χρόνος προετοιμασίας: περίπου 40΄ | Μερίδες: 2 με 3 ΕΚΤΕΛΕΣΗ 1. Σε ένα βαθύ τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε πρώτα τις πιπεριές για 2-3 λεπτά και στη συνέχεια βάζουμε το κρεμμύδι και τα λουκάνικα και σοτάρουμε, μέχρι να αρχίσει να καραμελώνει το κρεμμύδι. Βάζουμε το σκόρδο και σοτάρουμε για άλλο 1 λεπτό, σβήνουμε με το κόκ- κινο κρασί και περιμένουμε να εξατμι- στεί το αλκοόλ. 2. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και βάζου- με όλα τα υπόλοιπα υλικά, σκεπάζου- με το τηγάνι και μαγειρεύουμε μέχρι να δέσει η σάλτσα. ΥΛΙΚΆ ΓΙΑ ΤΙΣ ΛΙΩΜΈΝΕΣ ΠΑΤΆΤΕΣ • ½ κιλό πατάτες βρασμένες και κομμένες σε κύβους • 6 κ.σ. ελαιόλαδο • 1 πρέζα ρίγανη • 1 κ.σ. χυμό λεμονιού • αλάτι / πιπέρι κατά βούληση ΕΚΤΕΛΕΣΗ Βάζουμε όλα τα υλικά σε ένα μπολ και λιώνουμε τις πατάτες με ένα πιρούνι. ΥΛΙΚΆ ΓΙΑ ΤΟ ΣΠΕΤΣΟΦΆΙ • 2 πράσινες πιπεριές κομμένες σε μπαστουνάκια • 2 πιπεριές Φλωρίνης κομμένες σε ροδέλες • 2 λουκάνικα Beyond Meat κομμένα σε ροδέλες • 1 κρεμμύδι κομμένο σε λεπτές φέτες • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες • 200 γρ. χυμό ντομάτας • 1/2 κ.γ. ρίγανη • 1 κ.σ. ξερό βασιλικό • 1 καυτερή πιπερίτσα τριμμένη • ½ κ.γ. μαγειρική σόδα • 1 ποτηράκι κόκκινο κρασί • 1/3 φλιτζ. ελαιόλαδο • αλάτι / πιπέρι κατά βούληση

RkJQdWJsaXNoZXIy Mjg5NDY=