Greek Vegan 4

96 ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΒΆΣΗ 1. Βγάζουμε τα κουκού- τσια από τους χουρμά- δες, τους μουλιάζουμε για 1 ώρα και τους τρί- βουμε στο μούλτι. 2. Τρίβουμε στο μούλτι τα φουντούκια. 3. Βάζουμε σε μία λεκα- νίτσα όλα τα υλικά και τα ζυμώνουμε. 4. Στρώνουμε τη βάση σε ένα τσέρκι 20 cm και τη βάζουμε για λίγη ώρα στο ψυγείο. ΚΡΈΜΑ 1. Βάζουμε σε ένα κατσα- ρολάκι όλα τα υλικά της κρέμας, ζεσταίνουμε σε χαμηλή φωτιά, ανακατεύ- οντας διαρκώς, και φέρ- νουμε σε βρασμό για 2 με 3 λεπτά. 2. Περνάμε από σήτα, για να αφαιρέσουμε τα μπαχαρικά, και ρίχνου- με την κρέμα στο τσέρ- κι. Αφήνουμε μία ώρα να κρυώσει και τη βάζουμε στο ψυγείο για περίπου 2 ώρες. ΣΟΚΟΛΑΤΊΝΑ με τζίντζερ και μπαχαρικά (χωρίς γλουτένη) Βαθμός δυσκολίας: εύκολο | Χρόνος προετοιμασίας: 1 ώρα | Μερίδες: 8 ΥΛΙΚΆ ΒΆΣΗ • 200 γρ. φουντούκια • 300 γρ. χουρμάδες • 50 γρ. κακάο ΥΛΙΚΆ ΚΡΈΜΑ • 1.400 ml γάλα βρώμης • 500 γρ. κουβερτούρα 50% • 5 κ.σ. ζάχαρη • 1 κ.σ. τριμμένο τζίντζερ • 2 αστεροειδείς γλυκάνισους • 5 καρφάκια γαρίφαλο • ½ ξύλο κανέλα • ½ κ.σ. άγαρ άγαρ • 1 βανίλια

RkJQdWJsaXNoZXIy Mjg5NDY=