Greek Vegan 4

97 ΚΟΥΛΟΥΡΆΚΙΑ ΑΜΥΓΔΆΛΟΥ Βαθμός δυσκολίας: εύκολο | Χρόνος προετοιμασίας: 2 ώρες | Μερίδες: περίπου 20 κουλουράκια ΕΚΤΕΛΕΣΗ 1. Βάζουμε όλα τα υλικά σε ένα μπολ. Στην αρχή ανακατεύουμε με ένα κουτάλι και στη συνέχεια ζυμώ- νουμε ελαφρά, ώστε να παραμείνει τριφτή η ζύμη μας. 2. Βάζουμε τη ζύμη στο ψυγείο για μία ώρα να σφίξει. 3. Πλάθουμε τη ζύμη σε κουλου- ράκια, με προσοχή γιατί τρίβεται πολύ και διαλύονται εύκολα. Με ένα πινέλο λαδώνουμε ελαφρά τα κουλουράκια και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160 o C για 50 περίπου λεπτά. 4. Πριν από το σερβίρισμα, πασπα- λίζουμε με λίγη άχνη ζάχαρη. ΥΛΙΚΆ • 450 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις • 70 γρ. vegan βούτυρο • 150 γρ. ελαιόλαδο • 150 γρ. άχνη ζάχαρη • 200 γρ. αμύγδαλα τριμμένα • ¼ φλιτζ. νερό • 1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ • 2 βανίλιες • 1 πρέζα αλάτι • 1 κ.σ. χυμό λεμονιού

RkJQdWJsaXNoZXIy Mjg5NDY=