FOOD
Service
k
ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ - ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 2011
29
αγοράς
Μakro Hellas
Η Makro παρακολουθώντας στενά τις ανάγκες των πελατών της, έχει λανσάρει στην
αγορά τα τελευταία χρόνια ολοκληρωμένες σειρές προϊόντων για καφέ espresso, τα
οποία μάλιστα έχουν αποσπάσει διακρίσεις iTQi. O Rioba Gold (80% Arabica – 20%
Robusta), Rioba Platinum (100% Arabica) και ο Rioba Silver (55% Arabica – 45%
Robusta) αποτελούν την ολοκληρωμένη πρόταση της Μakro Hellas, στις υψηλές απαιτή-
σεις των Ελλήνων καταναλωτών για καφέ. Παράλληλα με τον καφέ, μία άλλη κατηγορία
που παρουσιάζει ανάπτυξη στην Ελληνική αγορά είναι το τσάι. Μπορεί να θεωρείται ως
Αγγλική συνήθεια, οι ευεργετικές του όμως διατροφικές ιδιότητες , το έχουν κάνει ιδιαι-
τέρως δημοφιλές και στην χώρα μας. Η σειρά Rioba, κάνει ένα βήμα μπροστά προσφέ-
ροντας μοναδικές γεύσεις όπως: Earl Gray, Green Lemongrass, Rooibos, Φρούτα του
Δάσους, Πράσινο Τσάι, Κεϋλάνης, Μέντα Μαρόκου και Μέντα.
http://www.makro.gr/
Ese Profilo
Ο Espresso Portioli , ο καφές των buongustai, «των εραστών του τέλειου espresso» γλυ-
κόπιοτος, κρεμώδης και αρωματικός, είναι αποτέλεσμα μίξης των εκλεκτότερων ποικι-
λιών «Arabica» και «Canephora». Σύμφωνα με την εταιρεία: «Η απόλαυση ενός espresso,
δίνει ένα θαυμάσιο συναίσθημα ευζωίας, καθώς και μία στιγμή ησυχίας και ηρεμίας. Εί-
ναι επίσης ικανοποίηση και μία αγαπημένη συνήθεια. Ο Οίκος Portioli έχοντας αυτό υπό-
ψη, εγγυάται τον τελειότερο espresso.» Επίσης, η εταιρεία διαθέτει τη σοκολάτα
Portioli, με γεύση και άρωμα πραλίνας φουντουκιού.
http://www.eseprofilo .gr, http://www.portioli.gr/
Sara Lee Coffee & Tea
Espresso Piazza D’Oro:
Κόκκοι καφέ εξαιρετικής ποιότητας, ιταλική μέθοδος καβουρ-
δίσματος, δυνατό άρωμα και απίθανη γεύση espresso. Αυτός είναι ο espresso Piazza D’
Oro από τη Sara Lee Coffee & Tea. H εταιρεία δίνει στους καταναλωτές της τη δυνατό-
τητα να επιλέξουν ανάμεσα σε δυο χαρμάνια, Forza για έντονη γεύση ή Estremo για
γλυκιές νότες. Ο barista της Sara Lee Coffee & Tea μυεί τους πελάτες της εταιρείας στα
μυστικά του espresso ενώ το τεχνικό τμήμα της αναλαμβάνει την ολοκληρωμένη τεχνική
εξυπηρέτηση του εξοπλισμού.
Σύστημα Ροφημάτων καφέ Cafitesse:
Τo σύστημα γαλλικού καφέ Cafitesse έχει γίνει
πια γνωστό στην ελληνική αγορά μαζικής εστίασης για το φρεσκοφτιαγμένο γαλλικό κα-
φέ Douwe Egberts. Πρόκειται για ένα ολοκληρωμένο σύστημα παρασκευής καφέ και
ροφημάτων, που περιλαμβάνει τον ειδικό εξοπλισμό, τα εξειδικευμένα προϊόντα καφέ,
γάλακτος και σοκολάτας Douwe Egberts, ενώ παρέχει και την απαραίτητη τεχνική υπο-
στήριξη. Μοντέλα, με διαφορετικές δυνατότητες παρασκευής ροφημάτων –καφέ φίλ-
τρου, cappuccino, espresso, café créme, macchiato, σοκολάτα κ.ά.– προκειμένου να
ανταποκρίνονται στις εκάστοτε ανάγκες των χώρων καφεστίασης. Υψηλή ποιότητα, ερ-
γονομικός σχεδιασμός, ευκολία στη χρήση, ποικιλία ροφημάτων και ταχύτητα στην πα-
ρασκευή, είναι τα κύρια χαρακτηριστικά των Cafitesse.
Τσάι Pickwick Leafs:
Υψηλής ποιότητας φύλλα τσαγιού, αρωματικά βότανα και πολύ-
χρωμα άνθη, αναμιγνύονται υπό το βλέμμα των ειδικών, προκειμένου να αναδείξουν τη
γεύση, τα χρώματα και τα αρώματά τους στην ειδικά διαμορφωμένη κούπα Pickwick
leafs. Μοναδικοί συνδυασμοί μαύρου, πράσινου και λευκού τσαγιού!
http://www.saralee.com/