FOOD
Service
k
ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ - ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ 2012
30
ανάδειξη της χώρας μας ως
Best Nation 2011 στο παγκό-
σμιο πρωτάθλημα που διεξή-
χθη στο Μάαστριχτ. Η διοίκηση
του SCAE Hellas αποφάσισε να
ανανεώσει τη συνεργασία του
με τη HORECA και να ανακοι-
νώσει τη διεξαγωγή των Πανελ-
λήνιων Πρωταθλημάτων Καφέ
για δεύτερη συνεχόμενη χρο-
νιά κατά τη διάρκειά της. Έτσι,
για τέσσερις ημέρες στο
Metropolitan Expo οι ενδιαφε-
ρόμενοι baristas και επαγγελ-
ματίες του καφέ απ’ όλη την
Ελλάδα θα έχουν την ευκαιρία
να γνωρίσουν από κοντά τους
παγκόσμιους πρωταθλητές του
καφέ και να συζητήσουν μαζί
τους για τις νέες τάσεις και τα
προβλήματα που τους απασχο-
λούν. Επίσης, θα μυηθούν στον
κόσμο των speciality coffees,
θα παρακολουθήσουν τα σεμι-
νάρια Level 1 του SCAE και θα
δώσουν το «παρών» πάνω και
κάτω από το ειδικά διαμορφω-
μένο stage των διαγωνισμών.
Σεμινάρια από τον SCAE
Για πρώτη φορά και παράλ-
ληλα με τους διαγωνισμούς, θα
λάβουν χώρα σεμινάρια στο
πλαίσιο του SCAE Cof fee
Diploma Level 1. Συγκεκριμένα,
σε έναν χώρο πίσω από το
stage, ο Alf Kramer θα πραγμα-
τοποιήσει το module του Green
Coffee Level 1, μετά το πέρας
του οποίου οι συμμετέχοντες
θα έχουν τη δυνατότητα να δώ-
σουν εξετάσεις σε θεωρητικό
και πρακτικό επίπεδο (cupping)
για να λάβουν την αντίστοιχη
πιστοποίηση. Η συμμετοχή για
τα μέλη του SCAE Hellas είναι
δωρεάν (Hall 1).
Συνέδριο της SOPEXA: Τοπι-
κή Γαστρονομία & Τουρισμός
Στο πλαίσιο της HORECΑ
πρόκειται να φιλοξενηθεί το
συνέδριο, που διοργανώνει η
SOpExA Groupe, με τίτλο «Η
τοπική διατροφική παράδοση
ως κινητήρια δύναμη της του-
ριστικής και περιφερειακής
ανάπτυξης». Το συνέδριο, που
θα πραγματοποιηθεί στις 6 Φε-
βρουαρίου, κατόπιν ανάθεσης
του γαλλικού Υπουργείου
Αγροτικής Ανάπτυξης και υπό
την αιγίδα του, φιλοδοξεί να
αποτελέσει κομβικό σημείο
αναφοράς για την προβολή της
τοπικής διατροφικής παράδο-
σης σε άμεση σχέση με την
τουριστική ανάπτυξη σε περι-
φερειακό επίπεδο.
Μεταξύ άλλων, ομιλητές θα
είναι εκπρόσωποι των Υπουρ-
γείων Αγροτικής Ανάπτυξης
Ελλάδας και Γαλλίας, του
Υπουργείου Πολιτισμού και
Τουρισμού της Ελλάδας, δια-
κεκριμένοι επιχειρηματίες που
μπορούν να λειτουργήσουν ως
πρότυπα επιχειρηματικής δρα-
στηριότητας, καθώς και οργα-
νισμοί και φορείς που συνδέο-
νται με την αγροτική ανάπτυξη
και τον τουρισμό. Το συνέδριο
απευθύνεται σε επαγγελματίες
από τη βιομηχανία τροφίμων,
παραγωγούς αγροτικών προϊό-
ντων κ.ά.
7η ARTOZYMA
Η 7η Διεθνής Έκθεση Αρτο-
ποιίας, Ζαχαροπλαστικής, Μη-
χανημάτων, Εξοπλισμού και
Έτοιμων Προϊόντων, ARTO-
ZYMA, θα πραγματοποιηθεί
στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο
Θεσσαλονίκης, από τις 9 μέχρι
τις 12 Μαρτίου 2012. Σύμφωνα
με τους διοργανωτές, «την επι-
τυχία της 7ης ARTOZYMA κα-
θορίζει το πλαίσιο μίας στοχευ-
μένης προσπάθειας για την
προβολή της διοργάνωσης μέ-
σω ενός εκτεταμένου προ-
γράμματος στα πανελλαδικά
τηλεοπτικά και ραδιοφωνικά δί-
κτυα, στον οικονομικό, ειδικό
και επαρχιακό Τύπο, αλλά και
σε ειδικά sites του εξωτερικού,
με στόχο να συγκεντρώσει το
έντονο ενδιαφέρον, τόσο από
το εξωτερικό όσο και από το
εσωτερικό, των καλύτερων
αγοραστών και της “αφρόκρε-
μας” των εταιρειών των Κλά-
δων Αρτοποιίας – Ζαχαροπλα-
στικής που θα συμμετέχουν».
•
artozyma@helexpo.gr
Αnuga Foodservice
Η διεθνής έκθεση Anuga,
που θεωρείται ως μία από τις
μεγαλύτερες και σημαντικότε-
ρες εκθέσεις τροφίμων και πο-
τών για το εμπόριο, το foodser-
vice και το catering, θα λάβει
χώρα στην Κολονία από τις 5
μέχρι τις 9 Οκτωβρίου 2013.
Κάθε χρόνο την Anuga επι-
σκέπτεται ένας μεγάλος αριθ-
μός επαγγελματιών του επισιτι-
σμού απ’ όλο τον κόσμο.
Το 2011, στην εν λόγω διορ-
γάνωση παρέστησαν 155.000
και πλέον εμπορικοί επισκέ-
πτες, με τους εκθέτες να φθά-
νουν τις 6.700 εταιρείες από
100 χώρες.
Αξίζει να σημειωθεί ότι κάθε
χρόνο, παράλληλα με την Αnu-
ga, πραγματοποιούνται δέκα
θεματικές εκθέσεις με ιδιαίτε-
ρο ενδιαφέρον για τους επαγ-
γελματίες.
Οι εκθέσεις αυτές χωρίζο-
νται σε κατηγορίες ως ακολού-
θως:
n
Anuga FoodService:
Το τμή-
μα αυτό είναι μία νέα προ-
σπάθεια της διοργάνωσης
και σχετίζεται άμεσα με τον
τομέα του catering και του
foodservice.
n
Anuga Drinks:
Στην εν λόγω
διοργάνωση οι επισκέπτες
έχουν την ευκαιρία να ενημε-
'
Η διεθνής έκθεση
Anuga, θα λάβει
χώρα στην Κολονία
από τις 5 μέχρι
τις 9 Οκτωβρίου
2013.
Από το διαγωνισμό Koch
des Jahres που διεξήχθη
στην Anuga, με σκοπό την
ανάδειξη του καλύτερου
chef του 2011.