Page 51 - HOTEL

Basic HTML Version

FOOD
Service
k
ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ - ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ 2012
51
ΕΝΔΙΑΜΕΣΟ ΓΕΥΜΑ (λόγω συνεδρίου )
Φωλιά από φύλλο ψωμιού και γιαούρτι με μέλι
Σύκα ξηρά γεμιστά με ξηρούς καρπούς και κόλιαντρο
Διατροφική ανάλυση «κολατσιού»:
story
ΔΕΙΠΝΟ
Ποικιλία από ψωμιά χωρίς μαγιά συνοδεία πολτού ελιάς
Φάβα παντρεμένη με μυρωδικά πάνω σε κριθαρόψωμο
Σαρδέλα φούρνου με κάππαρη, μαϊντανό, σκόρδο και ελαιόλαδο
***
Σαλάτα μαρούλι, ρόκα, σέλινο, μανιτάρι, κουκουνάρι και
μανούρι με ελαιόλαδο και κρασόξιδο
Τζιγεροσαρμάδες με γιαούρτι
***
Παϊδάκι αρνίσιο, μαριναρισμένο με ανθόμελο και κύμινο,
πασπαλισμένο με σουσάμι, πάνω σε βλίτα με βούτυρο
Μπακλαβαδάκια ψωμιού σε ρολό γεμιστά με σύκα ξερά, σταφίδες
και ξηρούς καρπούς
Διατροφική αξία «κολατσιού»: O καφές είναι πλούσιος σε
αντιοξειδωτικά και τονώνει το νευρικό σύστημα, είτε ζεστός,
είτε κρύος! 1φλ./καφέ περιέχει 60–150mgr καφεΐνη. Καλύπτει
μεγάλο ποσοστό των ημερήσιων αναγκών σε φυτικές ίνες
(70%) ενώ δεν ξεπερνά τα ημερήσια όρια πρόσληψης
νατρίου (60%). Παρέχει το 1/2 των αναγκών σε βιταμίνη C και
B6, ενώ είναι πλούσιο σε μονοακόρεστα και πολυακόρεστα
λιπαρά οξέα.
Διατροφική αξία Δείπνου: Περιέχει μικρή ποσότητα νατρίου, είναι πλούσιο σε μονοακόρεστα λ.ο., ενώ αποτελεί πολύ καλή πηγή σιδήρου, μαγνησίου, φωσφόρου, vit.C,Ε,
θειαμίνης, ριβοφλαβίνης, νιασίνης και B6. Ακόμη, καλύπτει τις ανάγκες της βιταμίνης D, η οποία είναι απαραίτητη για το μεταβολισμό του ασβεστίου και του φωσφόρου.
Διατροφική ανάλυση «Δείπνου»
Ψωμί
Φάβα
Σαρδέλα
Σαλάτα
Τζιγιερο-
Παϊδάκια
Μπακλαβαδάκια
φούρνου
σαρμάδες
σoτέ
Π. Π. Κ. Η. Π.
Π. Π. Κ. Η. Π.
Π. Π. Κ. Η. Π.
Π. Π. Κ. Η. Π.
Π. Π. Κ. Η. Π. Π. Π. Κ. Η. Π.
Π. Π. Κ. Η. Π.
Θερμίδες (kcal)
134 7% 315 16%
315 9%
148 7%
217 11% 217 11% 320 16%
Πρωτεΐνες (g)
2 4%
11 23%
11 4%
1 2%
25 50% 25 50%
6 12%
Ολικά λιπαρά (g)
3 4%
14 21%
14 22%
15 22%
8 11% 8 11%
26 38%
Υδατάνθρακες (g)
27 10% 36 13%
36 3%
3 1%
6 2% 6 2%
20 7%
Φυτικές ίνες (g)
4 16%
8 32%
8 10%
1 5%
0 1% 0 1%
7 27%
Ζάχαρη (g)
0 0%
5 5%
5 4%
1 1%
0 0% 0 0%
6 7%
Νάτριο (mg)
150 6% 482 20%
482 39%
24 1%
77 3% 77 3%
88 4%
Κορεσμένα λιπαρά (g)
0 2%
2 11%
2 11%
2 10%
1 6% 1 6%
4 19%
Μονοακόρεστα λιπαρά (g)
2 5%
8 24%
8 32%
11 32%
1 2% 1 2%
17 49%
Πολυακόρεστα λιπαρά (g)
0.5 2%
3 19%
3 10%
2 10%
1 7% 2 8%
12 48%
Φωλιά από φύλλο
Σύκα ξηρά
Ποσότ. πρόσλ. Κάλ. ημ. πρόλ.
Ποσότ. πρόσλ. Κάλ. ημ. πρόλ.
Θερμίδες (kcal)
355
18%
294
15%
Πρωτεΐνες (g)
11
23%
5
9%
Ολικά λιπαρά (g)
5
7%
11
15%
Υδατάνθρακες (g)
63
23%
40
15%
Φυτικές ίνες (g)
1
6%
5
19%
Ζάχαρη (g)
17
18%
27
30%
Νάτριο (mg)
152
6%
9
0%
Κορεσμένα λιπαρά (g)
3
16%
1
7%
Μονοακόρεστα λιπαρά (g)
1
2%
6
19%
Πολυακόρεστα λιπαρά (g)
1
4%
2
8%
Διατροφική ανάλυση «κολατσιού»
Π. Π.:
Ποσότητα πρόσληψης
Κ. Η. Π.:
Κάλυψη ημερήσιας πρόληψης
Ποσότ. πρόσλ.:
Ποσότητα πρόσληψης
Κάλ. ημ. πρόλ.:
Κάλυψη ημερήσιας πρόληψης