Page 20 - Linux_7

Basic HTML Version

Δώδεκα επαγγελματίες chef και
μάγειροι παρακολούθησαν τον
κύκλο σεμιναρίων Χειμώνας
2012 της Λέσχης Αρχιμαγείρων
Β. Ελλάδος Ολύμπιος Ζευς. Οι
θεματολογίες που αναπτύχθη-
καν, βασίστηκαν στις παρούσες
και στις μελλοντικές γαστρονο-
μικές τάσεις της επαγγελματι-
κής εστίασης. Σκοπός των επι-
μορφωτικών σεμιναρίων ήταν να
αποκτήσει ο chef βιωματικές
εμπειρίες, οι οποίες θα τον βοη-
θήσουν στη δημιουργία του νέ-
ου menu για το καλοκαίρι του
2012. Τα θέματα των σεμιναρίων
περιελάμβαναν τα ακόλουθα:
1.
Ελληνική Δημιουργική Κουζί-
να από τον chef Δημήτρη Τσα-
νανά
2.
Επιδόρπια κρέμας Ανατολίτι-
κης Κουζίνας για à la carte από
pastry chef της Κωνσταντινού-
πολης
3.
Σμίλευση λαχανικών και
φρούτων από τον chef Χρήστο
Γκότση
4.
Sushi plates από τον chef
Δημήτρη Τσανανά
5.
Οθωμανική Κουζίνα, κυρίως
πιάτα με κρέας από chef της
Κωνσταντινούπολης
6.
Tapas, Bruschetta, Dacos
από τον chef Απόστολο Δήμου
7.
Από Αρχιμάγειρας, ιδιοκτή-
της! Από τον F&B Manager
Γιώργο Παλησίδη
Τα σεμινάρια είχαν την πρωτο-
τυπία και την ιδιαιτερότητα να
απευθύνονται αποκλειστικά
στις τεχνικές και όχι σε προϊό-
ντα, κάτι που ανέδειξε την τέ-
χνη της μαγειρικής και ζαχαρο-
πλαστικής.
Δυο θεματολογίες εξ αυτών (3
και 7), δημιούργησαν ξεχωρι-
στό ενδιαφέρον λόγω της δια-
δραστικής παρουσίασής τους,
δηλαδή με τη συμμετοχή του
ακροατηρίου. Σπουδαίος υπο-
στηρικτής της προσπάθειας
ήταν η διοίκηση και το προσω-
πικό της κουζίνας του ξενοδο-
χείου The Met, οι οποίοι συμμε-
τείχαν στην επιμόρφωση και
στην προετοιμασία των σεμινα-
ρίων. Την επίβλεψη, την οργά-
νωση και την παρουσίαση των
τεχνικών σεμιναρίων ανέλαβε
με επιτυχία ο chef και μέλος
του ΔΣ, Ευρυπίδης Τζινόπου-
λος. Παράλληλα, η λέσχη διορ-
γάνωσε για τα μέλη της κυνήγι
τρούφας στα Γρεβενά. Συνο-
δεία έμπειρων μανιταροκυνη-
γών της περιοχής και με τη
βοήθεια εκπαιδευμένων σκυ-
λιών, οι δύο ομάδες των chefs
κατάφεραν να συλλέξουν βρώ-
σιμα μανιτάρια, τα οποία γεύ-
θηκαν σε εστιατόριο της περιο-
χής. Εντύπωση έκανε η πλού-
σια παρουσία βρώσιμων μανι-
ταριών στην περιοχή, καθώς
και η τεχνογνωσία μαγειρέμα-
τός τους.
Πρωτοπόροι δράσεις του Ολύμπιος Ζευς
Διάκριση για την ετικέτα
Ραψάνη Grand Reserve
20
FOOD
Service
k
ΜΑΡΤΙΟΣ - ΑΠΡΙΛΙΟΣ 2012
O Ραψάνη Grand Reserve απέ-
σπασε το πρώτο βραβείο του
στο διαγωνισμό Gold Label
Awards 2011, που διοργανώ-
θηκε για πρώτη φορά από
την All Pack Hellas σε συνερ-
γασία με τη HELEXPO.
Προτού καν ακόμη κυ-
κλοφορήσει επίσημα
στην ελληνική αγορά,
αυτός ο ιδιαίτερος, υψη-
λών προδιαγραφών, οί-
νος, με τον οποίο πρό-
σφατα εμπλουτίστηκε η
σειρά των πολυβραβευ-
μένων οίνων Ραψάνη της
οινοποι ίας Τσάνταλη,
κέρδισε το αργυρό βρα-
βείο στην κατηγορία Ετικέτες
Οίνου. Υπεύθυνοι για το σχε-
διασμό της ετικέτας Ραψά-
νη Grand Reserve είναι το
δημιουργικό γραφείο Ezi
Evolution του Καναδά, στο
οποίο είχε ανατεθεί ο
επανασχεδιασμός των
ετικετών όλης της σει-
ράς Ραψάνη Tsantali για
την Ελλάδα και το εξω-
τερικό. Η τελετή βρά-
βευσης έγινε στο πλαί-
σιο του 2ου Συμποσίου
Package & Label Design,
στις 14 Δεκεμβρίου, στο
Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών
στην Αθήνα.
To Ελληνικό Πρωινό
στη ΗO.RE.CA.
Το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο
Ελλάδας παρουσίασε το Ελλη-
νικό Πρωινό, σε συνεργασία με
τη Λέσχη Αρχιμαγείρων Ελλά-
δας. Παρουσία του κ. Γιώργου
Πίττα, εκπροσώπου του Επιμε-
λητηρίου, οι chef της Λέσχης
Αρχιμαγείρων, που δημιούργη-
σαν τις τοπικές προτάσεις
πρωινού, μίλησαν για καθεμία
από αυτές, τονίζοντας τα προϊ-
όντα που χρησιμοποίησαν, για
να αναδείξουν τον ιδιαίτερο
χαρακτήρα κάθε περιοχής. Τέ-
λος, την τελευταία ημέρα της
έκθεσης, Τρίτη 7 Φεβρουαρί-
ου, σχολές Γαστρονομίας, με
τη συνδρομή των μαθητών
τους, παρουσίασαν έναν μπου-
φέ για έξι άτομα, με θέμα και
πάλι το Ελληνικό Πρωινό. Ό-
λες οι προτάσεις ήταν εξίσου
εντυπωσιακές, επιτυγχάνοντας
στον απόλυτο βαθμό το στόχο
τους, να αναδείξουν, δηλαδή,
τα τοπικά παραδοσιακά προϊό-
ντα ως αναπόσπαστο κομμάτι
της ελληνικής φιλοξενίας.