FOOD
Service
k
ΜΑΡΤΙΟΣ - ΑΠΡΙΛΙΟΣ 2012
21
Ο Γάλλος Michel del Burgo εί-
ναι ο νέος chef που αναλαμβά-
νει τα ηνία στην κουζίνα της
Σπονδής από τις αρχές Μαρτί-
ου. Συνεργάτης και φίλος του
μεγάλου Joel Robuchon, ο Del
Burgo ήταν για τα δύο τελευ-
ταία χρόνια executive chef στο
L’Atelier de Joel Robuchon στο
Χονγκ-Κονγκ, το οποίο βραβεύ-
τηκε με τρία αστέρια Michelin
τον περασμένο Δεκέμβριο και
συμπεριλαμβάνεται στα 100
καλύτερα εστιατόρια του κό-
σμου για το 2011, σύμφωνα με
το περιοδικό Restaurant.
Ο Michel del Burgo πήρε το
πρώτο αστέρι του στο εστιατό-
ριο La Vieille Fontaine, το 1990,
και το δεύτερο το 1993, στο
εστιατόριο La Barbacane. Από
το 1999 μέχρι το 2002 ήταν
chef του διάσημου εστιατορίου
Taillevent, όπου έχει βραβευθεί
επίσης με τρία αστέρια Miche-
lin.
Εκτός από τον Joel Robuchon,
έχει συνεργαστεί με τον Alain
Ducasse και τον Michel Gue-
rard.
Νέος chef στη Σπονδή
Το Σάββατο 4 Φεβρουαρίου,
στο πλαίσιο και με την υποστή-
ριξη της έκθεσης, το περιοδικό
«Τουριστική Αγορά», σε συνερ-
γασία με την Ελληνο-Κινεζική
Ένωση, διοργάνωσε εκδήλωση
ενημέρωσης για την προσέλ-
κυση Κινέζων τουριστών στην
Ελλάδα. Την εκδήλωση παρα-
κολούθησαν περισσότεροι από
100 συμμετέχοντες, ανάμεσα
στους οποίους ο κ. Νίκος
Σκουλάς, τ. γ.γ. Τουρισμού, ο
κ. Μάκης Φωκάς, τ. πρόεδρος
του ΞΕΕ, και η κα Αγνή Χριστί-
δου, διευθύντρια του ΞΕΕ. Η
εκδήλωση ξεκίνησε με την ει-
σαγωγή της αρχισυντάκτριας
του περιοδικού, Μαργαρίτας
Μανούσου, που ήταν και η συ-
ντονίστρια της εκδήλωσης.
Όπως είπε, αυτή η πρωτοβου-
λία του περιοδικού πρώτα απ'
όλα αποβλέπει στη δημιουργία
θετικού τρόπου σκέψης με
στόχο την ανάπτυξη του ελλη-
νικού τουριστικού προϊόντος.
Η Μ. Μανούσου αρχικά ανα-
φέρθηκε στο μήνυμα που κυ-
ριάρχησε σε πρόσφατα διεθνή
συνέδρια για την ανάγκη προ-
σέγγισης των αναδυόμενων
αγορών και της Κίνας, ειδικό-
τερα από τις χώρες που προ-
σβλέπουν σε τουριστική ανά-
πτυξη (WTM, ΕΙΒΤΜ). Στη συ-
νέχεια, κάλεσε τον κ. Άγγελο
Βλάχο, πρώην προϊστάμενο
της διεύθυνσης Τουρισμού
στην Κίνα, να καταθέσει την
εμπειρία του. Ο κ. Βλάχος μί-
λησε πολύ παραστατικά για τις
ιδιαιτερότητες αυτής της αγο-
ράς και την αναγκαιότητα να
γίνουν συγκεκριμένες κινήσεις
με στόχο την αποτελεσματική
προσέγγιση αυτής της μεγά-
λης αγοράς. Στη συνέχεια, ο κ.
Λαν Σιάο Τσενγκ, εκτελεστικός
πρόεδρος της Ελληνο-Κινεζι-
κής Ένωσης, έδωσε στοιχεία
για την πορεία της κινεζικής οι-
κονομίας που έδειξαν το συνε-
χώς αναπτυσσόμενο μέγεθος
αυτής της αγοράς, που αναμέ-
νεται μέχρι το 2015 να φτάσει
τους 100.000.000 ταξιδιώτες.
Στοιχεία για την Ελληνο-Κινεζι-
κή Ένωση ανέφερε και ο γραμ-
ματέας της Ένωσης, κ. Βαγγέ-
λης Ζηλάκος. Την εκδήλωση
χαιρέτησε ο υπουργός Πολιτι-
σμού και Τουρισμού, κ. Παύ-
λος Γερουλάνος, ο οποίος είπε
χαρακτηριστικά ότι αυτή η
αγορά είναι πολύ σημαντική
για την Ελλάδα και για την
ανάπτυξή της απαιτείται πρώ-
τα απ’ όλα η επίλυση τριών βα-
σικών ζητημάτων: η έκδοση βί-
ζας, η ικανοποιητική αεροπορι-
κή σύνδεση και η παροχή ικα-
νοποιητικών υπηρεσιών εδά-
φους. Στο κλείσιμο της εκδή-
λωσης, η Μ. Μανούσου ανα-
φέρθηκε ακριβώς στο τρίτο ζή-
τημα, που αφορά στην παροχή
ενός τουριστικού προϊόντος
που θα ικανοποιεί τις απαιτή-
σεις των Κινέζων επισκεπτών,
αναφερόμενη ειδικότερα στο
γαστρονομικό μέρος, στην ξε-
νάγηση που θα πρέπει να προ-
σφέρεται στη γλώσσα των επι-
σκεπτών, αλλά και στην ανά-
γκη ύπαρξης ενημερωτικού
υλικού στην κινεζική γλώσσα.
Εκδήλωση ενημέρωσης για την
αγορά της Κίνας στην 7η HO.RE.CA.
Αυθεντική
ιταλική κουζίνα
από τη Zio
Peppe
Η Zio Peppe είναι μία αμι-
γώς ελληνική επιχείρηση.
Ξεκίνησε τις δραστηριότη-
τές της το 1996 από τη Ρό-
δο. Η οικογένεια Θεοδωρο-
πούλου αξιοποιώντας την
εμπειρία και την τεχνογνω-
σία πολλών χρόνων στη γνή-
σια ιταλική κουζίνα, παρου-
σιάζει στην τοπική αγορά
την καινοτομία «πίτσα με το
μέτρο».
Η εταιρεία Zio Peppe δημι-
ούργησε δύο νέα concepts
με χαμηλά κατασκευαστικά
έξοδα, το Zio Peppe Νouva
Famiglia και το Zio Peppe
Μacaroni. H εταιρεία σήμε-
ρα αριθμεί 17 καταστήματα
σε όλη την Ελλάδα και τρία
καταστήματα στην Αλβανία.
Το Zio Peppe Nouva Famig-
lia δίνει έμφαση κυρίως στην
πίτσα και το Zio Peppe Mac-
aroni θα προσφέρει στον κα-
ταναλωτή ολόφρεσκα μακα-
ρόνια στις γεύσεις που επι-
θυμεί. Τα δύο νέα concepts
καταστημάτων πρόκειται να
προσελκύσουν ακόμη περισ-
σότερους μελλοντικούς
franchisees που αγαπούν τα
προϊόντα Zio Peppe και θέ-
λουν να ανήκουν στην οικο-
γένειά της.
Όλα τα προϊόντα της εται-
ρείας είναι φρέσκα και πα-
ράγονται καθημερινά στα
καταστήματά της.
http://www.ziopeppe.gr
Από αριστερά προς τα δεξιά, ο κ. Βαγγέλης Ζηλάκος, η κα Λίλα Κων-
σταντινίδη, ο κ. Λαν Σιάο Τσενγκ, η κα Μαργαρίτα Μανούσου και ο κ.
Άγγελος Βλάχος.