Page 12 - FS111

Basic HTML Version

επικαιρότητα
12
FOOD
Service
k
ΜΑΪΟΣ - ΙΟΥΝΙΟΣ 2012
Μόλις έναν μήνα μετρά η και-
νούργια αποκλειστική συνερ-
γασία της Α. & Δ. Βαρανάκης
ΟΕ με τον ιταλικό οίκο Telme,
που έχει ήδη κερδίσει την εμπι-
στοσύνη της ελληνικής αγο-
ράς. Πρόκειται για μηχανές πα-
ραγωγής σκληρού παγωτού,
παγωτού Soft & Frozen Yogurt,
παστεριωτές, μηχανές παρα-
σκευής κρέμας ζαχαροπλαστι-
κής–κρέμας γκανάς–sorbet
–λιώσιμο σοκολάτας–μαρμελά-
δες, καθώς και μηχανές παρα-
σκευής μπεσαμέλ–ραγού–σού-
πας κ.λπ. Πλήρης γκάμα μηχα-
νημάτων, αερόψυκτων ή υδρό-
ψυκτων, για τον εξοπλισμό ζα-
χαροπλαστείων, αρτοποιείων,
gelaterias, catering, νοσοκομεί-
ων, γηροκομείων, στρατοπέ-
δων και εν γένει μεγάλων χώ-
ρων μαζικής εστίασης. Μηχα-
νήματα ανοξείδωτα, αξιόπιστα,
που εγγυώνται άριστη ποιότη-
τα προϊόντων.
Στις ιδιόκτητες εγκαταστάσεις,
στο show room της Α. & Δ. Βα-
ρανάκης, λειτουργούν μηχανές
παραγωγής παγωτού Soft &
Frozen Yogurt, έτσι ώστε οι εν-
διαφερόμενοι επιχειρηματίες
να διαπιστώνουν ιδίοις όμμασι
την ποιότητα του τελικού προϊ-
όντος των μηχανών Telme.
http://www.varanakis.com/
Άκρως επιτυχημένη χαρακτηρί-
στηκε η συμμετοχή της ελληνι-
κής αποστολής του Chef ’s
Club B.Ελλάδος Ολύμπιος
Ζευς στο διαγωνισμό Pearl of
the Sea, που διοργανώθηκε
από τη Μεσογειακή Ένωση
Αρχιμαγείρων, στο Brac της
Κροατίας (27 Μαρτίου–1 Απρι-
λίου 2012). Ένα χρυσό μετάλ-
λιο στην ethnic κουζίνα με τον
Παναγιώτη Καραφουλίδη και
ένα χάλκινο μετάλλιο με το
Γιώργο Παλησίδη στα ζυμαρι-
κά κατέκτησε η ελληνική απο-
στολή, μεταξύ 24 και 19 διαγω-
νιζόμενων αντιστοίχως, αφήνο-
ντας σπουδαίες εντυπώσεις
και υποσχέσεις. Επίσης, δύο
μέλη της αποστολής, o Γιώρ-
γος Μαστροδημήτρης και ο
Χρήστος Γκότσης, πιστοποιη-
μένοι ως κριτές από την Πα-
γκόσμια Ένωση Αρχιμαγείρων
(WACS), συμμετείχαν στην κρι-
τική διαδικασία μαζί με ένα δια-
κεκριμένο επιτελείο από επαγ-
γελματίες της Σλοβενίας, της
Ιταλίας, της Σερβίας, της Ρου-
μανίας, της Βουλγαρίας, της
Σαουδικής Αραβίας, της Γαλ-
λίας, της Ουκρανίας, της Ρω-
σίας και της Τουρκίας. Οι ομά-
δες που συμμετείχαν στο δια-
γωνισμό, αποδέχθηκαν με εν-
θουσιασμό την πρόσκληση του
αντιπροέδρου, κ. Γεώργιου
Μαστροδημήτρη, να συμμετά-
σχουν στον επόμενο διαγωνι-
σμό της Ελλάδας, την περίοδο
της έκθεσης DETROP 2013.
Αποστολή του Chef’s Club σε
διεθνή διαγωνισμό γαστρονομίας
Νέα συνεργασία της
Α. & Δ. ΒΑΡΑΝΑΚΗΣ ΟΕ
Νέο όνομα της
Sara Lee στον
κλάδο Καφέ &
Τσαγιού
Η Sara Lee (NYSE:SLE) με-
τατρέπεται σε δύο εισηγμέ-
νες, συγκεκριμένης στόχευ-
σης, εταιρείες και ανακοι-
νώνει ότι η νέα διεθνής
εταιρεία Καφέ & Τσαγιού
θα ονομάζεται D.E. Master
Blenders 1753.
Η D.E. Master Blenders
1753 δραστηριοποιείται
στην Ευρώπη, στη Βραζιλία,
στην Αυστραλία και στην
Ταϊλάνδη, με μάρκες, όπως
οι Douwe Egberts, Senseo,
L’OR EspressO, Marci l la,
Pilào, Moccona, Pickwick
και Hornimans. Η D.E.
Master Blenders 1753 τιμά
την παράδοση και την κλη-
ρονομιά της εταιρείας και,
ορμώμενη από αυτή, στο-
χεύει δυναμικά στο μέλλον.
Το όνομα D.E. Master
Blenders 1753 είναι μία δυ-
ναμική έκφραση της τοπο-
θέτησης της νέας εταιρείας
στην αγορά ως «γέφυρας»
ανάμεσα στην παράδοση
και στην επαναστατική και-
νοτομία.
Όσον αφορά στην ελληνική
αγορά, η εταιρεία Bravo εί-
ναι παρούσα με προϊόντα
καφέ και τσαγιού από το
1923, ενώ το 1995 εξαγορά-
ζεται από τη Sara Lee Dou-
we Egberts. Μέσα στους
επόμενους μήνες, η διεθνής
εταιρεία θα μετονομαστεί
και επίσημα σε D.E. Master
Blenders 1753, θυγατρική
της οποίας θα είναι και η
ελληνική εταιρεία.
Η ελληνική αποστολή του Chef’s Club B.Ελλάδος Ολύμπιος Ζευς στο
διαγωνισμό Pearl of the Sea, στην Κροατία.
Από αριστερά προς τα δεξιά: κ.κ. Χρήστος Βαρανάκης, Silvestro
Bardella, Giuliano Curati, Νίκος Βαρανάκης.