Page 17 - FS111

Basic HTML Version

Oριζόν... με την
υπογραφή του
Άρη Τσανακλίδη
Και το όνομα αυτού... Ορι-
ζόν! Νέο, ανατρεπτικό, με-
σογειακό το νέο εστιατόριο
του Ξενοδοχείου Anthemus
Sea στην Ακτή Ελιάς της Νι-
κήτης Χαλκιδικής.
Ηλιοβασίλεμα Τορωναίου
κόλπου, άρωμα ανθέων Ιτά-
μου, ακούσματα ακροθα-
λασσιάς, είναι τα κομμάτια
που συνθέτουν την ταυτότη-
τα του νέου εστιατορίου,
σαλπάροντας για ένα γευ-
στικό ταξίδι με μοναδικές
εμπειρίες από τον chef Άρη
Τσανακλίδη.
Η νέα συνεργασία του κατα-
ξιωμένου chef του εστιατο-
ρίου Kuzina μυεί τους επι-
σκέπτες σε μοναδικές συ-
νταγές της Μεσογείου, δου-
λεμένες και προσαρμοσμέ-
νες στις απαιτήσεις των επι-
σκεπτών της Χαλκιδικής και
της Μακεδονίας.
Τo εξαιρετικό menu που δο-
κίμασε η ομάδα του Food
Service αποκαλύπτει ότι
στηρίζεται σε τοπικά υλικά,
υψηλής διατροφικής αξίας,
πλούσια σε αντιοξειδωτικά,
φυτικές ίνες και Ω3.
Το σαλόνι του εστιατορίου
στο roof garden on the
beach δημιουργεί την ψευ-
δαίσθηση μίας μίνι κρουα-
ζιέρας στο Αιγαίο και υπό-
σχεται αξέχαστες στιγμές
συνοδεία μουσικής και ει-
δυλλιακής ατμόσφαιρας.
Το εξειδικευμένο προσωπικό
αναλύει τις προελεύσεις των
υλικών και προτείνει μία
πλούσια ποικιλία από την
κάβα του εστιατορίου, δο-
μημένη σε ετικέτες συλλε-
κτικών οίνων και αποσταγ-
μάτων περιοχών ΟΠΑΠ της
Χαλκιδικής, της Ελλάδας και
της Μεσογείου.
http:// www.anthemussea.gr.
FOOD
Service
k
ΜΑΪΟΣ - ΙΟΥΝΙΟΣ 2012
17
επικαιρότητα
Το εξελιγμένο σύστημα απολύ-
μανσης είναι ελληνική ευρεσι-
τεχνία (αρ.20090100653), λει-
τουργεί με τεχνολογία u.v.c.
αντίστοιχη των εμφιαλωτηρίων
και δίνει τη δυνατότητα σε επι-
χειρήσεις εστίασης να απολυ-
μαίνουν το στόμιο και το καπά-
κι της φιάλης γρήγορα (4sec)
και με ασφάλεια. Η κάνουλα με
ενσωματωμένο φίλτρο (αρ.
20090100653) παράγει νερό
εξαιρετικής ποιότητας (NSF/
ANSI standards 42&53)
εξοικονομεί χώρο και με
την ιδιαίτερη αισθητική
της αποτελεί σημείο
αναφοράς στο χώρο
όπου τοποθετείται. Επί-
σης, μπορεί να συνδεθεί
με ψύκτη και να παράγει
παγωμένο φιλτραρισμένο
νερό (200lt/h) ή και ανθρα-
κούχο σε εξαιρετική ποιότη-
τα. Ο συνδυασμός των καινο-
τομιών και του εξοπλισμού που
παρέχει η e-Βottle, αποτελεί
μία ολοκληρωμένη και
αισθητικά αναβαθμι-
σμένη πρόταση που
σέβεται το περιβάλλον
και δίνει τη δυνατότη-
τα στις επιχειρήσεις
εστίασης και όχι μόνο
να προσφέρουν το δι-
κό τους νερό, εξοικο-
νομώντας χρήματα και
χρόνο.
http://e-bottle.gr/st/
Η Ιωνική Σφολιάτα, ενισχύο-
ντας το τομέα των εξαγωγών,
εξακολουθεί να συμμετέχει
ενεργά, με μεγάλη επιτυχία,
στις μεγαλύτερες εκθέσεις
τροφίμων στον κόσμο.
Έτσι, για ακόμη μία φορά, η
συμμετοχή της Ιωνικής Σφο-
λιάτας στην έκθεση Gulfood,
στο Ντουμπάι, όχι μόνο έκλεψε
τα βλέμματα των επισκεπτών
με την παρουσία, τις γεύσεις
και τη καινοτομία της σε όλα
τα επίπεδα, αλλά απέσπασε
και το δεύτερο και το τρίτο
βραβείο Καλύτερου Πρωτοεμ-
φανιζόμενου Κατεψυγμένου
Προϊόντος, για δύο από τα
επτά προϊόντα της σειράς
Ioniki Filosophy, τα Φυλλοτυλι-
χτά Ντολμαδάκια και τη Μου-
σακόπιτα. Οι διακρίσεις αυτές
αποτελούν την ανταμοιβή των
κόπων της Ιωνικής για ό,τι κα-
λύτερο απέναντι στο κατανα-
λωτικό κοινό.
http://www.ionikifilosophy.com
Δυναμική παρουσία της Ιωνικής
στις διεθνείς εκθέσεις
Καινοτομίες E-Bottle
Μία ενδιαφέρουσα και πρωτό-
τυπη εκδήλωση εξοικείωσης
με τα social media (κοινωνικά
δίκτυα) και τον ολοένα σημα-
ντικότερο ρόλο που διαδραμα-
τίζουν στην επικοινωνία του
κρασιού διοργάνωσε η Εθνική
Διεπαγγελματική Οργάνωση
Αμπέλου και Οίνου – Επώνυμο
Ελληνικό Κρασί στο πλαίσιο
του Οινοράματος 2012. Πρό-
κειται για ένα διαδραστικό σε-
μινάριο για τη χρήση των κοι-
νωνικών δικτύων και τη μοναδι-
κή ευκαιρία που δίνουν στους
οινοπαραγωγούς να συνομιλή-
σουν απευθείας με καταναλω-
τές σε όλο τον κόσμο. Στο τέ-
λος της εκδήλωσης, δύο συμ-
μετέχοντες κέρδισαν τρεις
ώρες συμβουλευτικής υποστή-
ριξης από τους ομιλητές της
εκδήλωσης για το πώς να χρη-
σιμοποιήσουν τα social media
προς όφελος της δικής τους
επιχείρησης.
Social media και κρασί
Η συμμετοχή της Ιωνικής Σφολιάτας στην έκθεση Gulfood, στο Ντουμπάι.