FOOD
Service
k
ΜΑΪΟΣ - ΙΟΥΝΙΟΣ 2012
19
επικαιρότητα
Η Tetra Pak, ο παγκόσμιος ηγέ-
της στον τομέα της επεξεργα-
σίας και της συσκευασίας
υγρών τροφίμων, στο πλαίσιο
της παγκόσμιας έκθεσης τρο-
φίμων και ποτών, Anuga
FoodTec 2012, που πραγματο-
ποιήθηκε από 27–30 Μαρτίου
στην Κολονία της Γερμανίας,
παρουσίασε μία σειρά από νέα
προϊόντα, καθώς και τεχνολο-
γίες συσκευασίας νέας γενιάς.
Οι επισκέπτες της έκθεσης εί-
χαν την ευκαιρία να ξεναγη-
θούν στο 4.800τ.μ. περίπτερο
της Tetra Pak, με concept Σή-
μερα, Αύριο, Μαζί, και να ενη-
μερωθούν για τις καινοτομίες
της εταιρείας. Η Tetra Pak,
προσπαθώντας να ανταποκρι-
θεί στη διπλή απαίτηση των κα-
ταναλωτών τόσο για πρακτικές
και εύκολες στη χρήση όσο και
για «πράσινες» συσκευασίες,
παρουσίασε για πρώτη φορά
στην έκθεση μία σειρά από και-
νοτόμα προϊόντα. Νέες συ-
σκευασίες εμπλουτίζουν τις οι-
κογένειες των Tetra Br ik®
Aseptic Edge και Tetra Gemina
Aseptic, ενώ η νέα συσκευασία
Tetra Rex® Pearl και το άνοιγ-
μα Lokka έρχονται να προστε-
θούν στο πορτφόλιό της. Τέ-
λος, μία νέα, αποσπώμενη άνω
επιφάνεια στην Tetra Evero
Aseptic, καθώς και τρία καπά-
κια πολυαιθυλενίου κάνουν την
εμφάνισή τους, αποδεικνύο-
ντας για άλλη μία φορά τη φι-
λοσοφία της εταιρείας με γνώ-
μονα την προστασία του περι-
βάλλοντος. Εκτός από αυτά τα
νέα προϊόντα, η Tetra Pak πα-
ρουσίασε και τέσσερις πρωτο-
ποριακές λύσεις στον τομέα
της τεχνολογίας συσκευασίας
υγρών τροφίμων, την ολοκλη-
ρωμένη πρόταση iLine™ XT,
την τεχνολογία αποστείρωσης
eBeam, τη μηχανή γεμίσματος
υψηλής ταχύτητας Tetra Pak
Α3 και μία νέα τεχνολογία γρα-
φικής διασύνδεσης, οι οποίες
απλοποιούν τις διαδικασίες τυ-
ποποίησης και βελτιώνουν πο-
λύ την ταχύτητα, συμβάλλο-
ντας στην ενίσχυση της αποτε-
λεσματικότητας της γραμμής
παραγωγής και στη μείωση του
λειτουργικού κόστους, δίνο-
ντας παράλληλα ιδιαίτερη έμ-
φαση στην ασφάλεια.
http://www.tetrapak.com/gr.
Nέες καινοτομίες από την Tetra Pak
Στο τελικό στάδιο βρίσκεται η
αναγνώριση από την ΕΕ της
ονομασίας Πράσινες Ελιές
Χαλκιδικής, ως Προστατευόμε-
νης Ονομασίας Προέλευσης
(ΠΟΠ), μία προστασία που θα
δώσει αναγνωρισιμότητα και
ώθηση στην αγορά σε ένα
προϊόν μοναδικό στην
Ελλάδα και στον κό-
σμο. Η διαδικα-
σία αναγνώρι-
σης είχε ανα-
σταλεί προσω-
ρινά μετά την ένσταση
που υποβλήθηκε από Βέλγους
και Καναδούς εμπορευόμε-
νους, των οποίων τα συμφέρο-
ντα θίγονταν αφού δεν θα μπο-
ρούσαν να χρησιμοποιούν αυτή
την ονομασία για προϊόν άλλων
περιοχών. Η συμβιβαστική πρό-
ταση του Υπουργείου Αγροτι-
κής Ανάπτυξης και Τροφίμων
οδήγησε σε συμφωνία μεταξύ
των παραγωγών της Χαλκιδικής
και των εμπόρων προϊόντος άλ-
λων περιοχών. Οι έμποροι αυ-
τοί θα μπορούν να χρησιμοποι-
ούν το όνομα της ποικιλίας, μό-
νον όμως οι παραγωγοί
του Νομού Χαλκιδι-
κής θα έχουν το δι-
καίωμα να διαθέ-
τουν πιστοποιημέ-
νο προϊόν με την κα-
τοχυρωμένη ονομασία.
Σε κάθε περίπτωση θα διασφα-
λίζεται ότι δεν παραπλανώνται
οι καταναλωτές και ότι η χρήση
της ονομασίας της ποικιλίας
δεν θα οδηγεί σε εκμετάλλευση
της φήμης της προστατευόμε-
νης ονομασίας προέλευσης.
Οι Πράσινες Ελιές
Χαλκιδικής γίνονται ΠΟΠ
Ο οργανισμός
Επιθεωρήσεων
και Πιστοποιήσε-
ων, TÜV Austria
Hellas, πιστοποί-
ησε το Navarino
Dunes με βάση
το πρότυπο ISO 22000 για τα
επισιτιστικά τμήματα του ξενο-
δοχειακού συγκροτήματος.
Η πιστοποίηση του πρώτου
ολοκληρωμένου τουριστικού
προορισμού υψηλών προδια-
γραφών στην Ελλάδα, Costa
Navarino, που μόλις πέρυσι ξε-
κίνησε τη λειτουργία του, επι-
βεβαιώνει τις άριστες έως και
διθυραμβικές κριτικές που έχει
ήδη λάβει για το επίπεδο των
παρεχόμενων
υπηρεσιών του
στα εστιατόριά
του. Να σημει-
ωθεί ότι το συ-
γκρότημα έχει
δυνατότητα σί-
τισης ημερησίως περισσότε-
ρων από 1.500 άτομα.
H TÜV Austria Hellas διαθέτει
ισχυρότατη τεχνογνωσία στις
επιθεωρήσεις ασφάλειας τρο-
φίμων στην Ελλάδα, με περισ-
σότερους από 22 πιστοποιημέ-
νους επιθεωρητές, έχοντας
επιθεωρήσει και πιστοποιήσει
περισσότερα από 70 ξενοδο-
χεία 4 και 5 αστέρων στην
Ελλάδα.
Πιστοποίηση του
Costa Navarino από
την TÜV Austria Hellas
Η Tetra Pak, στην Anuga FoodTec 2012