Page 29 - FS111

Basic HTML Version

7.
Ντομάτα
(ξενοδοχείο «Sani Resort», Χαλ-
κιδική)
14,5/20
8.
Σελήνη
(Σαντορίνη)
14,5/20
9.
Ο Αλέκος
(Αρμένοι, Ρέθυμνο)
14/20
10.
Αλέξης
(ξενοδοχείο «Sani Resort», Χαλ-
κιδική)
14/20
11.
Βασίλαινας
(Πειραιάς)
14/20
12.
Bi l l & Coo
(ξενοδοχείο «Bill & Coo
Suites and Lounge», Μύκονος)
14/20
13.
Γαλάζια Ακτή
(ξενοδοχείο «Grand
Resort Lagonissi», Αττική)
14/20
14.
Clochard
(Θεσσαλονίκη)
14/20
15.
G.B. Corner
(ξενοδοχείο «Μεγάλη Βρε-
τανία», Αθήνα)
14/20
16.
Ο Θωμάς
(Σκλήθρο, Φλώρινα)
14/20
17.
Κοντοσώρος
(Φλώρινα)
14/20
18.
Κρητικός (Αθήνα) 14/20
19.
Lady Finger
(ξενοδοχείο «Adronikos»,
Μύκονος)
14/20
20.
Ο Λεβέντης
(Άνω Σταλός, Χανιά)
14/20
21.
L' Oranger ie
(ξενοδοχείο «Danai
Beach», Χαλκιδική)
14/20
22.
Μαρίνα
(Ποτίδαια, Χαλκιδική)
14/20
23.
Μαυρίκος
(Λίνδος, Ρόδος)
14/20
24.
Παπαϊωάννου
(Πειραιάς)
14/20
25.
Saltsa
(Σαντορίνη)
14/20
26.
Τάσος
(Θεσσαλονίκη)
14/20
27.
Τηλέμαχος BBQ
(Αθήνα)
14/20
28.
Ψωμί & Αλάτι
(Αθήνα)
14/20
Τα βραβεία απένειμαν η υπουργός Ανά-
πτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας,
Άννα Διαμαντοπούλου, ο δήμαρχος Αθη-
ναίων, Γιώργος Καμίνης, η εκδότρια του
περιοδικού «Αθηνόραμα», Άννη Ηλιοπού-
λου, ο πρόεδρος της Γευσιγνωστικής Επι-
τροπής του «Αθηνοράματος», Διονύσης
Κούκης, ο πρόεδρος του Ελληνικού Οργα-
νισμού Τουρισμού, Κωνσταντίνος Ζήκος, ο
γενικός διευθυντής του Συνδέσμου Ελληνι-
κών Τουριστικών Επιχειρήσεων, Γιώργος
Δρακόπουλος, ο διευθύνων σύμβουλος του
Ελληνικού Οργανισμού Εξωτερικού Εμπο-
ρίου, Αλκιβιάδης Καλαμπόκης, οι δημοσιο-
γράφοι και παρουσιαστές της βραδιάς Δη-
μήτρης Αντωνόπουλος και Ορέστης Ανδρε-
αδάκης, ο διευθύνων σύμβουλος της BSH,
Λευτέρης Ελευθεράκης, ο διευθυντής Ανά-
πτυξης Εργασιών Πιστωτικών Καρτών της
Eurobank, Γιώργος Βελιζιώτης, ο Country
Business Manager της Nest le Waters
(Acqua Panna και S. Pellegrino), Κωνστα-
ντίνος Κούτσας, ο γενικός διευθυντής του
Εκπαιδευτικού Ομίλου Le Monde, Μάκης
Βελισσαρόπουλος, και ο διευθύνων σύμ-
βουλος της Volvo Car Hellas, Γιάννης Πε-
τούλης.
Νέα ταλέντα στη
γαστρονομία
Για πρώτη φορά φέτος, στο πλαίσιο του
θεσμού, δόθηκε το βραβείο «Νέος Καλύτε-
ρος Σεφ» στον Βασίλη Παπαθεοδώρου,
sous chef του «Matsuhisa Athens». Επίσης,
για πρώτη φορά βραβείο απονεμήθηκε σε
ένα «Νέο Μαγειρικό Ταλέντο», την Κατερί-
να Στεργιανού.
<
29
θέμα
FOOD
Service
k
ΜΑΪΟΣ - ΙΟΥΝΙΟΣ 2012
Οι «Χρυσοί» της κουζίνας
1.
Σπονδή (Αθήνα) 17/20 και 2 σκούφοι
2.
Etrusco (Κέρκυρα) 16,5/20 και 2 σκούφοι
3.
Βαρούλκο (Αθήνα) 16/20 και 1 σκούφος
4.
Botrini's (Αθήνα) 16/20 και 1 σκούφος
5.
Funky Gourmet (Αθήνα) 16/20 και 1 σκούφος
6.
Γαλάζια Hytra (ξενοδοχείο «Westin Athens –
Astir Palace», Αθήνα) 15,5/20 και 1 σκούφος
7.
Squirrel (ξενοδοχείο «Danai Beach», Χαλκιδι-
κή) 15,5/20 και 1 σκούφος
8.
Alfredo's (ξενοδοχείο «Regency Casino», Θεσ-
σαλονίκη) 15/20 και 1 σκούφος
9.
Κουκούμαβλος (Σαντορίνη) 15/20 και 1 σκού-
φος
10.
Matsuhisa Athens (ξενοδοχείο «Astir Palace»,
Αθήνα) 15/20 και 1 σκούφος
11.
Matsuhisa Mykonos (ξενοδοχείο «Belvede-
re», Μύκονος) 15/20 και 1 σκούφος
12.
Old Mill (ξενοδοχείο «Elounda Mare Hotel»,
Κρήτη) 15/20 και 1 σκούφος
13.
Water Restaurant (ξενοδοχείο «Sani Resort»,
Χαλκιδική) 15/20 και 1 σκούφος
Δεκατρία εστιατόρια «φόρεσαν» φέτος το Χρυσό Σκούφο και εικοσιοκτώ εστιατόρια έλαβαν το Βρα-
βείο Ελληνικής Κουζίνας. Οι Χρυσοί Σκούφοι 2012 απονεμήθηκαν στα παρακάτω εστιατόρια με σειρά
βαθμολογίας και ανάδειξης:
Σημ.: Τα βραβεία υψηλής γαστρονομίας
Χρυσοί Σκούφοι καθώς και τα Βραβεία
Ελληνικής Κουζίνας για τα καλύτερα εστια-
τόρια της χώρας διοργανώνονται σε ετήσια
βάση από το περιοδικό «Αθηνόραμα» και
τον «Alpha Guide».
(Από αριστερά) Ο Γιάννης Λουκάκος, με τον Έκτορα Μποτρίνι και τον
Λευτέρη Λαζάρου.
O δήμαρχος Αθηναίων, κ. Γιώργος Καμίνης, με τη σύζυγό του και τον
πρόεδρο της γευσιγνωστικής επιτροπής των Χρυσών Σκούφων, κ. Διονύ-
ση Κούκη