Page 53 - FS111

Basic HTML Version

έρευνα
αγοράς
Mπύρα Berlin
H πρωτότυπη συνταγή της εξαιρετικής αυτής «ξανθιάς» είναι διαμορφωμένη από ομάδα
κορυφαίων Γερμανών ζυθοποιών –που ζουν και εργάζονται στην Ελλάδα– με βάση τις γευ-
στικές απαιτήσεις του Έλληνα καταναλωτή και τις μεσογειακές κλιματικές συνθήκες. Φτιά-
χνεται από υλικά αισθητά υψηλότερου κόστους (όπως η παραδοσιακή βύνη, το δίστιχο κα-
λοκαιρινό και εξάστιχο χειμωνιάτικο κριθάρι και οι εκλεκτότερες ποικιλίες λυκίσκου), ενώ
το άριστης ποιότητας νερό της προέρχεται από αρτεσιανές πηγές του Παρνασσού.
Μετά από σειρά δοκιμών, η εzα αποφάσισε την επιλογή μυστικού στελέχους μαγιάς. Η
εξαιρετική αυτή μαγιά της Berlin μετουσιώνει το γλεύκος από νερό, βύνη και λυκίσκο σε ζύ-
θο εξαιρετικά υψηλής ποιότητας.
Ο τόσο απαραίτητος αυτός μονοκύτταρος μικροοργανισμός χρησιμοποιείται για τέσσερις
μόνο γενιές και μετά αντικαθίσταται.
Η παρασκευή της Berlin ακολουθεί πιστά το Γερμανικό Νόμο Αγνότητας του 1516, την αυ-
θεντική εκείνη διαδικασία που επινοήθηκε και κατοχυρώθηκε πριν από 500 χρόνια για την
παραγωγή ενός ζύθου που υπερέχει σε γεύση και χαρακτήρα.
Όσο για τη ζύμωση Μακράς Περιόδου (21 ημερών, τουλάχιστον), είναι μία τελετουργία
που παρακολουθείται διαρκώς από ανθρώπους που εδώ και 30 χρόνια υπηρετούν την τέ-
χνη παραγωγής μπίρας υψηλών προδιαγραφών. Το τελικό αποτέλεσμα είναι η αναμφισβή-
τητη υπεροχή –σε συνολική ποιότητα– καθώς και ένα χαρακτηριστικό άρωμα, που αναδύει
μία μοναδική αίσθηση πληρότητας.
n
Info: http://www.eza.gr/