Page 67 - FS111

Basic HTML Version

FOOD
Service
k
ΜΑΪΟΣ - ΙΟΥΝΙΟΣ 2012
67
έρευνα
αγοράς
Mπαγκέτα Βιεννέζικη 130γρ.
Η Bakehellas ABEE παρουσιάζει για την περίοδο Άνοιξη-Καλοκαίρι 2012 την Βιεννέζικη
Μπαγκέτα 130γρ. Το νέο προϊόν γαλλικής καταβολής αποτελεί σταθερή αξία για όλους
τους ουρανίσκους. Η ιδιαίτερη γεύση της, το άρωμα βουτύρου, το καινοτόμο σχήμα
της και η ευκολία παρασκευής της αποτελούν τα βασικά πλεονεκτήματα για όλους
τους επαγγελματίες που θέλουν να κάνουν τη διαφορά στα καταστήματά τους.
BAKEHELLAS ABEE
Τηλ.: 210 2851883, http://www.bakehellas.gr/
Brownie με καρύδια
Η Bakehellas ABEE παρουσιάζει για την περίοδο Άνοιξη-Καλοκαίρι 2012 τη νέα κατηγο-
ρία της σε γλυκά ταψιού. Η κατηγορία αποτελείται από Brownie με καρύδια 1.5kg, Σο-
κολατόπιτα 2kg, Μηλόπιτα με crumble 2kg και τα παραδοσιακά γλυκά Καρυδόπιτα και
Ραβανί 2.7kg. Η Bakehellas γνωρίζει και σας μεταγγίζει το πειρασμό. Μία γευστική εξε-
ρεύνηση στα νέα γλυκά της αρκεί για να ανακαλύψετε τις προκλήσεις και τους τολμη-
ρούς πειρασμούς...
BAKEHELLAS ABEE
Τηλ.: 210 2851883, http://www.bakehellas.gr/
Μamafeta
Η εταιρεία Βενέτη, μέσω της θυγατρικής της, Tastebank, για άλλη μία φορά πρωτοπο-
ρεί, διαθέτοντας στην ελληνική αγορά τη Mamafeta! Η Μamafeta είναι η μοναδική τυρό-
πιτα στην αγορά με ολόκληρο κομμάτι φέτας, αλλά και η πρώτη «επώνυμη» τυρόπιτα!
Διατίθεται ως Κουρού ή Γαλλική Σφολιάτα σε επιλεγμένα σημεία σε όλη την Ελλάδα. Η
εξειδικευμένη ομάδα Έρευνας & Ανάπτυξης νέων προϊόντων της Βενέτη και της
Tastebank για άλλη μία φορά καινοτομεί, λανσάροντας στην αγορά μία τυρόπιτα με
ολόκληρο κομμάτι φέτας (και όχι τρίμματα όπως είθισται), δίνοντας πάντα έμφαση στη
χρήση αγνών υλικών και φρέσκων πρώτων υλών.
TASTEBANK, Τηλ.: 210 2831362 http://www.tastebank.gr
Tο ψωμί ανά τον κόσμο
Το ψωμί είναι δημοφιλές διεθνώς. Αυτό που
το διαφοροποιεί ανά χώρα είναι το όνομα,
το σχήμα ή τα συστατικά του. Για παράδειγ-
μα, στην Ιρλανδία το παραδοσιακό ψωμί πε-
ριέχει βραστές πατάτες, ενώ οι Ινδιάνοι το
ονομάζουν Roti και μοιάζει περισσότερο με
την παραδοσιακή τορτίγια του Μεξικό.
Επίσης, δημοφιλές στα τραπέζια των Ινδιά-
νων είναι και το ψωμί καλαμποκιού. Στην
Ινδία το ψωμί είναι επίπεδο, σταρένιο και
για την παρασκευή του χρησιμοποιούνται
και όσπρια.
Στη Γαλλία κυρίαρχο θεωρείται το ψωμί
μπαγκέτα, ενώ στην Ουαλία είναι δημοφι-
λές το ψωμί bara brith, το οποίο περιέχει και
φρούτα. Τέλος, η Γερμανία θεωρείται ο
πρωταγωνιστής στην αγορά ψωμιού, με πε-
ρισσότερα από 300 διαφορετικά είδη.
Η αλλοίωση του ψωμιού
Όπως όλα τα προϊόντα, έτσι και το ψωμί
μπορεί να υποστεί αλλοιώσεις, μεταξύ των
οποίων είναι η μούχλα (ή μυκητίαση) και ο
βάκιλος.
Η μυκητίαση του ψωμιού αποδίδεται τις πε-
ρισσότερες φορές στην υπερέκθεση του
ψωμιού στον αέρα ο οποίος περιέχει σπό-
ρους μυκήτων, αλλά και στο σκέπασμα του
ψωμιού όταν αυτό είναι ακόμα ζεστό. Ο βά-
κιλος από την άλλη θεωρείται ως μία δύ-
σκολη και επίπονη για κάθε αρτοποιό μό-
λυνση, η οποία για να εξαλειφθεί απαιτεί
χρόνο και σχολαστικό καθαρισμό όλης της
μονάδας. Στις περισσότερες περιπτώσεις, ο
βάκιλος εμφανίζεται σε ζύμες που δεν
έχουν φουσκώσει επαρκώς, σε ψωμιά που
αποθηκεύθηκαν σε μη αεριζόμενους χώ-
ρους, αλλά και σε κακοψημένα προϊόντα
άρτου. Έτσι, οι αρτοποιοί και όσοι ασχο-
λούνται με την τέχνη της αρτοποιίας θα
πρέπει να λαμβάνουν σοβαρά υπόψη τους
και να τηρούν όλους τους κανόνες υγιεινής
και ασφάλειας, καθώς οι συνέπειες μόλυν-
σης από τέτοιου είδους μικροοργανισμούς
είναι ιδιαίτερα σοβαρές και επικίνδυνες για
τον ανθρώπινο οργανισμό.
<