cover
story
Οι προτάσεις του Ξενάκη στο Aleria περιλαμβάνουν πιάτα, όπως
ο κολιός σε αφράτη μαϊντανοσαλάτα με βινεγκρέτ σαβόρε, γιου-
βετσάκι θαλασσινών με ψητές πιπεριές Φλωρίνης και σαλάμι Λευ-
κάδος, μηλοκόπι σε ταμπουλέ κουνουπιδιού, καθώς και το φημι-
σμένο ρυζόγαλο πικρής σοκολάτας.
Νίκος Καραθάνος
Όταν η διάθεση για δημιουργία και συνεχή μάθηση συνδυάζο-
νται με την εργατικότητα και το επαγγελματικό ήθος, το αποτέλε-
σμα μπορεί να είναι ένα αστέρι Μichelin στην ηλικία των 30 ετών.
Ο chef Νίκος Καραθάνος αποτελεί την απόδειξη του ανωτέρω
συνδυασμού και στο βιογραφικό του, εκτός των άλλων, προστίθε-
ται ο τίτλος του chef της hytra, ενός εστιατορίου που θεωρείται
από πολλούς ως καινοτόμο για την ελληνική γαστρονομία με έμ-
φαση στην ποιότητα. Οι ιδιοκτήτες της hytra επιλέγουν και επεν-
δύουν σε πρώτες ύλες οι οποίες στοιχίζουν πολύ ακριβότερα από
τις αντίστοιχες του εμπορίου.
Μιχάλης Νουρλόγλου
Ο 27 ετών Μιχάλης Νουρλόγλου, μετά την επιτυχημένη του πο-
ρεία στο Top Chef, το 2010, αλλά και ένα αρκετά πλούσιο βιογρα-
φικό δεδομένης της ηλικίας του, ανέλαβε την κουζίνα του εστιατο-
ρίου Αbovo, στο Κεφαλάρι. Ο Μιχάλης Νουρλόγλου εργάσθηκε
ως private chef σε θαλαμηγούς, chef στο El Bandoneon, sous chef
στο Πιλ-Πουλ, υπεύθυνος ζαχαροπλαστείου στην Αίγλη Ζαππείου
και σε πλήθος άλλων επισιτιστικών επιχειρήσεων πριν από το
Abovo, όπου αξιοποιεί όλη την εμπειρία που έχει αποκομίσει. Με
μότο του εστιατορίου το «Ειλικρινής γαστρονομία», ο Μιχάλης
Νουρλόγλου επιμελείται ένα μενού το οποίο έχει δεχθεί αρκετές
καλές κριτικές.
Πιάτα όπως το ταρτάρ σολομού, το καπνιστό χέλι στη σχάρα με
πουρέ παντζάρι, ο in house καπνιστός σολομός με φρυγανισμένο
ψωμί, το κριθαρότο και το rib-eye, δημιουργούν μία ενδιαφέρουσα
γευστική εμπειρία για τους επισκέπτες του Abovo.
Αστέριος Κουστούδης
Γεννημένος στη Θεσσαλονίκη και απόφοιτος της Σχολής Τουρι-
στικών επαγγελμάτων, ο Aστέριος Κουστούδης, αν και πολύ νέος,
έχει να επιδείξει ένα πλούσιο βιογραφικό με πολλές διακρίσεις και
βραβεύσεις.
Έχει μακρόχρονη πορεία σε εστιατόρια μεγάλων ξενοδοχείων,
ενώ σήμερα βρίσκεται στο εστιατόριο του Μεγάλη Βρεταννία. Με
βραβεία Gourmet, Χρυσούς Σκούφους και ένα αστέρι Michelin στο
ενεργητικό του, ο Αστέριος Κουστούδης θεωρείται ως πολλά υπο-
σχόμενος για την ελληνική γαστρονομία.
Νίκος Ρούσσος – Γεωργιάννα Χιλιαδάκη
Ο Νίκος Ρούσσος ξεκινά την ενασχόλησή του με τη μαγειρική,
σπουδάζοντας στο Institute of Culinary Education στη Ν. Υόρκη.
Κάνει την πρακτική άσκησή του στο Kitchen 82 chef Charlie Palmer