Page 16 - Food Service τ. 115

Aπόλυτη
επιτυχία για
την 8η
HO.RE.CA.
Θριαμβευτικά έπεσε η αυ-
λαία για την 8η HO.RE.CA.
2013,
τη μεγαλύτερη έκθε-
ση για τα ξενοδοχεία και
τη μαζική εστίαση που έγι-
νε ποτέ στην Ελλάδα! Χά-
ρη στη συντονισμένη δια-
φημιστική καμπάνια, αλλά
και τη φήμη που έχει ήδη
κατακτήσει η HO.RE.CA.,
φέτος κατάφερε να συγκε-
ντρώσει 470 εκθέτες και
120.000
επαγγελματίες
επισκέπτες από 36.000 επι-
χειρήσεις του ξενοδοχεια-
κού και ευρύτερου επισιτι-
στικού κλάδου.
Η FORUM A.E., στοχεύο-
ντας στην ακόμα μεγαλύ-
τερη επιτυχία της έκθεσης
HO.RE.CA. (Hotel- Restau-
rant-Café), αλλά και στο
πλαίσιο της στρατηγικής
επικοινωνίας, ανέθεσε στη
γνωστή εταιρεία ερευνών
Opinion να καταγράψει και
να μετρήσει το βαθμό ικα-
νοποίησης τόσο των επι-
σκεπτών όσο και των εκθε-
τών της 8ης HO.RE.CA., με
στόχο να εντοπιστούν οι
τομείς εκείνοι που επιδέ-
χονται περαιτέρω βελτίω-
ση. Τα αποτελέσματα της
έρευνας ήρθαν να επιβε-
βαιώσουν για ακόμα μία
φορά το ότι η HO.RE.CA.
δεν είναι απλώς μία έκθε-
ση-θεσμός για τον τουρι-
σμό και τη γαστρονομία,
αλλά και ένα εξαιρετικά
σημαντικό εμπορικό φό-
ρουμ για ολόκληρο τον
κλάδο των ξενοδοχείων και
της μαζικής εστίασης, με
το 88% των επισκεπτών να
δηλώνει εξαιρετικά ικανο-
ποιημένο από την επίσκε-
ψή του στην 8η HO.RE.CA.
16
FOOD
Service
επικαιρότητα
Η Α. & Δ. Βαρανάκης, πιστή
στη φιλοσοφία της και θέλο-
ντας έμπρακτα να δείξει πόσο
κοντά είναι στον Έλληνα επι-
χειρηματία, διοργάνωσε και
πραγματοποίησε στις 10 Απρι-
λίου 2013 στον πολυχώρο του
ΚΥΒΕ Περιστερίου μία επίδειξη
υψηλών προδιαγραφών. Στην
επίδειξη παρουσιάστηκε το πα-
γκοσμίως πατενταρισμένο μη-
χάνημα Ribot του ιταλικού οί-
κου Telme, του οποίου η εται-
ρεία είναι ο αποκλειστικός
αντιπρόσωπος στην Ελλάδα.
Το Ribot είναι ένα σπουδαίο
μηχάνημα που καλύπτει τον το-
μέα της γαστρονομίας, της ζα-
χαροπλαστικής, της σοκολατο-
ποιίας και του παγωτού. Με κα-
λεσμένους δύο από τα μεγαλύ-
τερα ονόματα του χώρου, τον
Executive Chef-Maestro Pastic -
ciere, St. Marinucci, και τον Ge -
latiere, M. Baldan, η επίδειξη
στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία,
κερδίζοντας την εμπιστοσύνη
των επαγγελματιών του κλά-
δου. Η εκδήλωση περιλάμβανε
μία σύντομη παρουσίαση του
μηχανήματος, πολλές και ποι-
κίλες παρασκευές (γλυκές-αλ-
μυρές, παγωτό), που οι παρευ-
ρισκόμενοι είχαν τη δυνατότη-
τα να γευτούν, καθώς και με-
σημεριανό πλήρες γεύμα, το
οποίο είχε παρασκευαστεί από
το Ribot. Την εταιρεία Α. & Δ.
Βαρανάκης τίμησαν με την πα-
ρουσία τους καταξιωμένοι επι-
χειρηματίες του χώρου και
chef, όπως οι κ.κ. T. Καβαλιέ-
ρος, Μ. Ντουνέτας, Λ. Λαζά-
ρου και Αλ. Παπανδρέου.
Επίδειξη Ribot: 1 μηχάνημα =
1.000
συνταγές
Μία επίδειξη, γιορτή!
Με μεγάλη επιτυχία πραγ-
ματοποιήθηκαν από τον
GS1 Association Greece
(
Ελληνικός Σύνδεσμος Επι-
χειρήσεων για τη Διαχείρι-
ση των Διεθνών Προτύπων
GS1) προγραμματισμένα
εκπαιδευτικά σεμινάρια
στα γραφεία των εταιρειών
Nestlé και Chipita, στις 24
Ιανουαρίου και 1 Φεβρουαρί-
ου, αντίστοιχα.
Στελέχη των παραπάνω εται-
ρειών από τα τμήματα Trade
Marketing, Logistics & Supply
Planning ενημερώθηκαν για τις
βασικές αρχές του συστήμα-
τος GS1, καθώς και για τις
πρακτικές που πρέπει να ακο-
λουθούνται για τη σωστή
εφαρμογή τους και τη μέγιστη
εκμετάλλευση των δυνατοτή-
των του συστήματος στη
διακίνηση των προϊόντων
των δύο εταιρειών, που εί-
ναι μέλη του GS1
Association Greece.
Η εκπαίδευση περιλάμβανε
ενημέρωση κυρίως για την
κωδικοποίηση και σήμανση
των προϊόντων σε όλα τα
επίπεδα συσκευασίας, αλ-
λά και για τις τεχνολογικές εξε-
λίξεις και την αξιοποίησή τους
από τις εταιρείες.
Το κοινό έδειξε μεγάλο ενδια-
φέρον συμμετέχοντας με πλή-
θος ερωτήσεων.
GS1 Association Greece:
Εκπαιδευτικά σεμινάρια για στελέχη