FOOD
Service
25
Τη μεγαλύτερη και σημαντικότερη διά-
κριση στη μακρόχρονη ιστορία της μό-
λις απέσπασε η Νάουσσα Μπουτάρη
από το, παγκοσμίου φήμης, αμερικα-
νικό περιοδικό οίνου, Wine spectator,
κάνοντας για ακόμα μία φορά περή-
φανη την οινοποιία Μπουτάρη, αλλά
και το ελληνικό κρασί.
Το εν λόγω περιοδικό ξεχώρισε τη
Νάουσσα Μπουτάρη 2009 ανάμεσα
στα 100 καλύτερα κρασιά του
2013,
δίνοντάς της την εξαιρετι-
κά υψηλή βαθμολογία των 90
βαθμών. Η σημαντικότητα της
διάκρισης αυτής, ωστόσο, εστιά-
ζεται και στο γεγονός ότι το σή-
μα κατατεθέν κρασί της εταιρεί-
ας Μπουτάρη, δηλαδή η Νάουσ-
σα Μπουτάρη, είναι το μοναδικό
ελληνικό κρασί που βρίσκεται στη
λίστα των 100 καλύτερων κρασιών
του κόσμου για το 2013 και το πρώτο
ερυθρό ελληνικό κρασί που συγκαταλέ-
γεται στη συγκεκριμένη λίστα.
Κάθε χρόνο τέτοια εποχή, οι συντάκτες
του αμερι κανικού περιοδικού Wine
spectator εξετάζουν τα κρασιά που δο-
κιμάστηκαν κατά τη διάρκεια του έτους,
που φέτος ήταν περισσότερα από
20.000,
και επιλέγουν τα 100 καλύτε-
ρα βάσει ποιότητας, αξίας και του
παράγοντα X-factor, όπως χαρακτη-
ριστικά τον ονομάζουν και αφορά
στον «ενθουσιασμό» (excitement)
που προκαλεί ένα κρασί.
Συγκεκριμένα, το περιοδικό, χαρα-
κτηρίζοντας τη Νάουσσα Μπουτά-
ρη 2009, αναφέρει: «Παρουσιάζει
νότες από ξύσμα φλούδας πορ-
τοκαλιού που ζωντανεύουν πα-
ραπέρα το άρωμα του αποξηρα-
μένου βατόμουρου και τα γλυκά
αρώματα πράσινου σύκου τα
οποία δένουν αρμονικά με την
υποστήριξη ζωντανής οξύτητας
και μεσαίου βαθμού τανίνες.
Στο στόμα είναι πολύπλοκο και
γεμάτο γεύση, ενώ αφήνει δελεαστικά
νότες σανδαλόξυλου στο τελείωμά
του».
Iστορικής σημασίας διάκριση
για τη ΝΑΟΥΣΣΑ ΜΠΟΥΤΑΡΗ
επικαιρότητα
Το Avenue Bistro & Bar του ξε-
νοδοχείου METROPOLITAN
υποδέχεται το χειμώνα στο ζε-
στό και φιλικό περιβάλλον του
με γαστρονομικές απολαύσεις
υψηλού επιπέδου. Ο παγκοσμί-
ου φήμης chef Michel Roux
εμπνέεται από τα φρέσκα υλι-
κά της ελληνικής φύσης και
δημιουργεί το γνώριμο gour-
met μενού του, επηρεασμένο
από την γαλλική κουζίνα. Στην
ανοικτή κουζίνα με την παρα-
δοσιακή rôtisserie, ο chef Ηλίας
Καριώτογλου και η ομάδα του
προτείνουν τα νέα πιάτα όπως:
μισή ντουζίνα σαλιγκάρια μα-
γειρεμένα σε βούτυρο σκόρ-
δου με κρουτόν, σουβλάκι από
χτένια και γαρίδες με πουρέ
κουνουπιδιού και σάλτσα beur-
re blanc από μηλίτη, σούπα μυ-
διών με κρέμα και κρόκο Κοζά-
νης και, από τα κυρίως, τσιπού-
ρα από τη rôtisserie, γεμισμένη
με φινόκιο σερβιρισμένη πάνω
σε ξινολάχανο και συνοδευόμε-
νη από πατάτες, μανιτάρια και
σάλτσα beurre blanc, μισή κλα-
σική πάπια με πορτοκάλι ψημέ-
νη στη rôtisserie, συνοδευόμε-
νη από πατάτες πουρέ με κόκ-
κους μουστάρδας και λαχανικά
εποχής, τάρτα εσαλότ με κα-
τσικίσιο τυρί, κουλί ντομάτας
και πέστο βασιλικού και ξεχω-
ριστές γλυκές προτάσεις που
συνδυάζονται με σπιτικό παγω-
τό. Τη γευστική εμπειρία συ-
μπληρώνουν οι επιλεγμένες
ετικέτες κρασιών που σερβίρο-
νται και σε ποτήρι. Γεύση, πε-
ριβάλλον, απόλαυση, εξυπηρέ-
τηση και προσιτές τιμές αποτε-
λούν τους λόγους που καθιέ-
ρωσαν το Avenue Bistro & Bar
ως μία πολύ ενδιαφέρουσα
πρόταση εξόδου.
Ανανεωμένο το Avenue Bistro!
Από την 1η Νοεμβρίου και για τους πρώτους
μήνες του 2014, η δωδώνη διπλασιάζει τις ευ-
καιρίες γλυκιάς απόλαυσης με δύο 1+1 προ-
σφορές, κάνοντας τις χειμωνιάτικες μέρες
γλυκύτερες. Η πρώτη προσφορά αφορά στη
βάφλα και στο σουφλέ σοκολάτας. Συγκεκρι-
μένα, στους καταναλωτές που θα παραγγεί-
λουν, κατά την επίσκεψή τους στα καταστήμα-
τα δωδώνη, σουφλέ σοκολάτας με ή χωρίς πα-
γωτό, είτε οποιαδήποτε από τις βάφλες του
καταλόγου (με minimum την cookie Love), θα
παρέχεται επιπλέον δώρο η βάφλα cookie
Love ή ένα επιπλέον σουφλέ σοκολάτας (σκέ-
το). H δεύτερη προσφορά αφορά στο παγωτό,
καθώς με αγορά ενός κιλού χύμα παγωτού
οποιασδήποτε γεύσης δωδώνη, οι καταναλω-
τές θα κερδίζουν επιπλέον δώρο 750ml συ-
σκευασμένου παγωτού. Επιπλέον, συνεχίζεται
η συνεργασία με την cOsMOTE για το πρό-
γραμμα προνομίων DEALs for YOU. Μέσω του
προγράμματος, κάθε Δευτέρα και Τετάρτη, οι
φίλοι του ελληνι-
κού παγωτού
μπορούν να
απολαμβά-
νουν 2 πα-
γωτά δωδώνη
στην τιμή του 1.
Προσφορές απόλαυσης
από τη δωδώνη