Page 57 - Food Service τ. 117

κουζίνα με μια απλή αναζήτηση
στο Διαδίκτυο, στον ιστότοπο
του ΕΟΤ, όπου θα είναι αναρτη-
μένος ο χάρτης αυτός.
Εδώ προκύπτουν τα ερωτή-
ματα: «Γιατί ο εν λόγω χάρτης
να μη δημιουργηθεί σε εστιατό-
ρια, ξενοδοχεία, αρτοζαχαρο-
πλαστεία, καφετέριες κ.λπ.;»,
«
Γιατί να μην έχουμε αποκλει-
στικά καταστήματα με παραδο-
σιακά προϊόντα στο αεροδρό-
μιο;», «Γιατί δεν έχουμε στη
γραμμή Ζακύνθου– Κυλλήνης
μόνο παραδοσιακά προϊόντα;»,
«
Γιατί δεν προωθούμε τα προϊ-
όντα Ζακύνθου;», « Πού είναι τα
προϊόντα Ζακύνθου και Ιονίων
νήσων;», «Γιατί δεν υπάρχει
ηλεκτρονικό κατάστημα με πα-
ραδοσιακά προϊόντα delicates-
sen και gourmet ελληνικές γεύ-
σεις, ζακυνθινά και επτανησια-
κά προϊόντα, που παραδίδονται
στην πόρτα του καταναλωτή
εύκολα, γρήγορα και σε προσι-
τές τιμές;».
Η περίπτωση των
Επτανήσων
Η περιοχή των Επτανήσων
προσκαλεί τους καταναλωτές
σε μία γνωριμία με επιλεγμένα
υγιεινά παραδοσιακά προϊόντα,
φτιαγμένα με αγνά υλικά και το
μεράκι των ανθρώπων της ελ-
ληνικής γης. Τα Επτάνησα φη-
μίζονται για τα παραδοσιακά
γλυκά του κουταλιού, τα ιδιαί-
τερα τοπικά ζυμαρικά, το ελαιό-
λαδο, τις γευστικές μαρμελά-
δες, το αγνό μέλι και γλυκίσμα-
τα, τοπικά λικέρ, βότανα, ελιές
και gourmet ιδιαίτερες σάλ-
τσες, όσπρια, παξιμάδια και
κουλούρια, ελληνικό κρασί και
πολλά άλλα. Η ανάδειξη του
γαστρονομικού πλούτου μπορεί
να συνδυαστεί και να συμπο-
ρευθεί με το τουριστικό προϊ-
όν της Ζακύνθου και όλων των
νησιών του Ιονίου. Η ιδέα της
δημιουργίας ενός ετήσιου γα-
στρονομικού οδηγού με ενδει-
κτικό τίτλο «Eptanisa Gourmet
Tours» θα μπορούσε να θεωρη-
θεί άκρως ενδιαφέρουσα και
ένας ισχυρός σύμμαχος στη
μάχη της προσέλκυσης περισ-
σότερων τουριστών. Όλα αυτά
πάντα σε συνεργασία με την
τοπική αυτοδιοίκηση, με σκοπό
το «Eptanisa Gourmet Tours»
να μετατραπεί στο χάρτη και
απόλυτο τουριστικό οδηγό με
γαστρονομικούς κοντινούς
προορισμούς –κτήματα, οινο-
ποιεία, εργαστήρια–, οι οποίοι
θα μαγεύουν τους τουρίστες
κατά τη διάρκεια των επισκέψε-
ών τους και θα τους γεννούν
την επιθυμία να μείνουν περισ-
σότερο στο νησί ή ακόμα και να
το ξαναεπισκεφθούν και φυσικά
να διαδώσουν τις ομορφιές
του. Η Ελλάδα είναι μία χώρα
με μεγάλο εύρος τοπικής γα-
στρονομίας και ανεκτίμητο
πλούτο πρώτων υλών. Εκτός
από τον ήλιο, τη θάλασσα και
τον πολιτισμό μας, θα μπορού-
FOOD
Service
57
έρευνα