Page 41 - Food Service τ. 118

FOOD
Service
41
γάλη ένταση στη γεύση. O Οδηγός Michelin για τις pubs της Με-
γάλης Βρετανίας παρουσιάζει και δίνει έμφαση στη σούπα που
σερβίρεται πάντα καυτή. Η σούπα δεν απουσιάζει ως έδεσμα και
στην περιγραφή των εδεσμάτων για τον οδηγό Michelin του 2014.
Παράλληλα, όλα τα βραβευμένα εστιατόρια του Pellegrino παρου-
σιάζουν ένα με τρία εδέσματα σούπας, γεγονός που αποδεικνύει
την αξία του εδέσματος.
Ελληνικές και διεθνείς
σούπες
Ελληνικές σούπες
Μεγάλος είναι ο κατάλογος της ελλη-
νικής κουζίνας σε ό,τι αφορά τις σούπες.
Ορισμένες από τις πλέον κλασικές είναι
οι ακόλουθες:
Ψαρόσουπα με ολόκληρα λαχανικά (πατάτα, κολοκύθι, καρότο,
σέλινο)
Κρεατόσουπα με κομμένα λαχανικά σε μεγάλους κύβους (πατά-
τα, κολοκύθι, καρότο, σέλινο)
Κοτόσουπα με ρύζι αυγολέμονο
Μαγειρίτσα αυγολέμονο
Πατσάς μοσχαρίσιος ή χοιρινός ή ανάμεικτος
Φιδές (νερό, λεμόνι, φιδές)
Η κλασική κακαβιά περιέχει μικρά ψά-
ρια της τρίτης κατηγορίας, βράζοντας τα
ψάρια σε τουλπάνι (πανί) με ντομάτα και
κρεμμύδια, λάδι, λεμόνι, αλάτι και πιπέρι,
προσθέτοντας πάντα νερό θαλάσσης.
Από την άλλη, η τυπική ελληνική ψαρό-
σουπα περιέχει, εκτός των ψαριών, κρεμ-
μύδια, καρότα, πατάτες και σέλινο, με
'
Με τις επιλογές εποχιακών και
τοπικών προϊόντων
αναβαθμίζεται η ποιότητα των
παρεχόμενων υπηρεσιών και
μεγιστοποιείται η ικανοποίηση
του πελάτη των εστιατορίων.