Page 35 - Food Service τ. 121

Ακολούθησε από τις 26 έως τις
28
Νοεμβρίου η hands on
practice-εκπαίδευση των επαγ-
γελματιών από τον pastry chef
Δημήτρη Χρονόπουλο, με θέμα
τη σοκολάτα (All About Choco-
late).
To πρόγραμμα του
φεστιβάλ
Από τις 31 Οκτωβρίου έως
τις 29 Noεμβρίου, το πολυθε-
ματικό φεστιβάλ είχε να προ-
σφέρει πολλά στους επισκέ-
πτες του. Η έναρξη του φετι-
νού φεστιβάλ στο Μπάνσκο δό-
θηκε με τους Orexis Team και
ένα εντυπωσιακό πάρτι.
Ακολούθησε την πρώτη Νο-
εμβρίου επίδειξη γαλλικής κου-
ζίνας από τον chef Μιχάλη
Ντουνέτα και στις 7 Νοεμβρίου
επίδειξη ιαπωνικής κουζίνας
από τον Χρόνη Δαμαλά. Στις 8
Νοεμβρίου στο φεστιβάλ πα-
ρευρέθηκε ο π. Επιφάνιος, ο
οποίος παρουσίασε τη μονα-
στηριακή του κουζίνα από το
Γέροντα Επιφάνιο, ενώ στις 14
Νοεμβρίου, ο Robin Villareal
πραγματοποίησε σεμινάριο για
τη μεξικάνικη κουζίνα.
Για όσους βρέθηκαν στο
Μπάνσκο στις 15 Νοεμβρίου, ο
Ivelin Ivanov παρουσίασε μία
εναλλακτική γερμανική κουζί-
να. Ακολούθησε στις 21 Νοεμ-
βρίου ο Δημήτρης Κατριβέσης
με τη Nikkei κουζίνα του (συν-
δυασμός γιαπωνέζικης και πε-
ρουβιανής κουζίνας) και ο
Procopio Gaetano στις 22 Νο-
εμβρίου με την κουζίνα της Σι-
κελίας. Το φεστιβάλ συνεχίστη-
κε με την παρουσίαση της μο-
ντέρνας κρητικής κουζίνας από
τον Γιώργο Στυλιανουδάκη
στις 28 Νοεμβρίου και ολοκλη-
ρώθηκε στις 29 Νοεμβρίου με
τον Roeland Klein και την επί-
δειξη μοντέρνας ολλανδικής
κουζίνας.
Roeland Klein
O βραβευμένος με ένα αστέρι
Michelin chef Roeland Klein θε-
ωρείται ως ένας από τους κα-
λύτερους επαγγελματίες στη
χώρα του. Εκπαιδεύτηκε από
τον πατέρα του, ο οποίος ερ-
γαζόταν ως chef, ενώ ο Κlein
συνέχισε να αναζητά, να δοκι-
μάζει και να πειραματίζεται με
νέες γεύσεις και υλικά. Σήμερα
μεταφέρει την εμπειρία του
στην κουζίνα του, προσφέρο-
ντας στους επισκέπτες του μία
μοναδική εμπειρία.
Μιχάλης Ντουνέτας
Με πολυετή εμπειρία σε κουζί-
νες του Λουξεμβούργου, του
Μιλάνου, της Κούβας, του Μα-
ρόκου και της Αθήνας, ο Μιχά-
λης Ντουνέτας θεωρείται ένας
εξαίρετος επαγγελματίας chef,
ο οποίος, εκτός της κουζίνας
συνεργάζεται με εταιρείες τρο-
φίμων ως τεχνικός σύμβουλος
αλλά και ως καθηγητής σε σχο-
λές, μαγειρικής.
Γιώργος Στυλιανουδάκης
Ο πολυπράγμων chef αφιερώ-
θηκε το τελευταίο χρονικό διά-
στημα στην κρητική κουζίνα,
την οποία εκσυγχρονίζει και
παρουσιάζει ως «Μοντέρνα
Κρητική Κουζίνα».
Δημήτρης Κατριβέσης
Από το αθηναϊκό Cinco, ο Δη-
μήτρης Κατριβέσης παρουσιά-
ζει τα ταξίδια και τις γευστικές
του εμπειρίες στις κουζίνες της
Ιαπωνίας, του Περού, της Ρω-
σίας και της Κίνας. Η σύγχρονη
ματιά του μας συστήνει τη
Nikkei, μία κουζίνα που αποτε-
λεί συνδυασμό της περουβια-
νής και ιαπωνικής κουζίνας.
Χρόνης Δαμαλάς
Ο chef που έχει εργαστεί σε
ορισμένα από τα καλύτερα
εστιατόρια της Ελλάδας αλλά
και του εξωτερικού εκπροσω-
πεί την ιαπωνική κουζίνα και ει-
δικότερα ένα fusion ελληνικής
και ιαπωνικής γαστρονομίας.
Robin Villarreal Monserrate
Είναι ο chef που στο φετινό φε-
στιβάλ του Μπάνσκο επέλεξε
να παρουσιάσει ένα μενού με
επιρροές από τη Σόφια και το
Μεξικό. Από το 2011, ο Robin
Villarreal Monserrate είναι Exe-
cutive Chef στη μαγειρική ακα-
δημία HRC, ενώ εργάζεται και
ως Head Chef Instructor.
π. Επιφάνιος
Μάγειρας, συγγραφέας με
αγάπη για τη μαγειρική και
έμπνευση για το κρασί. Είναι
άλλωστε ο ιθύνων νους πίσω
από τα πολυβραβευμένα κρα-
σιά του Μυλοποτάμου.
Procopio Gaetano
O ταλαντούχος Procopio Gae-
tano, με έδρα του τη Σικελία,
αναδεικνύει με μοναδικές τε-
χνικές και ιδιαίτερους συνδυα-
σμούς την τοπική κουζίνα.
Ivelin Ivanov
Ο sous chef του Quinta Do
Lago στην Πορτογαλία χαρα-
κτηρίζεται ως ένας ανερχόμε-
νος και ταλαντούχος chef με
πολυετή προϋπηρεσία σε
Βουλγαρία, Γερμανία και Πορ-
τογαλία.
Orexis Team
Η ομάδα orexis είναι γνωστή
για τα «μαγειρικά» της έργα τα
τελευταία χρόνια.
Οι Χρήστος Κωνσταντινίδης,
Δημήτρης Παμπόρης, Χάρης
Χαραλαμπίδης, Γρηγόρης
Χέλμης και Θεοδόσης Γεωρ-
γιάδης «ανακατεύουν» επιστή-
μες, τεχνολογία και φαγητό σε
ένα μοναδικό μείγμα που ανοί-
γει το δρόμο στις εξελίξεις
στη γαστρονομία.
FOOD
Service
35
Who is Who
θέμα
Info: