cover
story
FOOD
Service
47
Χριστούγεννα 2014
Οι προτάσεις
των επαγγελματιών
Το περιοδικό Food service πραγματοποίησε ρεπορτάζ και παρουσιάζει τις προ-
τάσεις των επαγγελματιών της ζαχαροπλαστικής για χριστουγεννιάτικα (και
πρωτοχρονιάτικα) γλυκά που θα στολίσουν το εορταστικό τραπέζι.
Κουραμπιές με καλοραμμένο αμύγδαλο και σάλτσα σοκολάτας, γαρνιρι-
σμένος από ισλί κραμπλ, ζωγραφισμένα κεράσια από γλάσο ροδιού και
φύλλα φρέσκιας μέντας.
Δημιουργός:
Απόστολος Κωνσταντινίδης
Ο Ταΰγετος τον Δεκέμβριο: Βάση μελομακάρονο με υφές από χαρούπι
και κάστανο, ζελέ ροδιού, γλυκό κυδώνι και τραγανές δίπλες.
Δημιουργός:
Κωνσταντίνος Βασιλειάδης, executive member της Gefsis
Team και καθηγητής μαγειρικής (ΙΕΚ Ορίζων Καλαμάτας)
Χριστουγεννιάτικο πορτραίτο: Χώμα από φιστίκι Αιγίνης – ηλιόσπορο με
κρέμα λωτού και υφές από μήλο φιρίκι.
Δημιουργός:
Κωνσταντίνος Βασιλειάδης, executive member της Gefsis
Team και καθηγητής μαγειρικής (ΙΕΚ Ορίζων Καλαμάτας)
Κρεμ μπρουλέ cappuccino.
Δημιουργός:
Xρήστος Λαλαούνης, chef στο Αλάτσι