Page 60 - Food Service τ. 121

Η
δημοτικότητα της κεντρικής
πορτογαλικής ακτής έχει αυξη-
θεί ιδιαίτερα τα τελευταία χρό-
νια. Το Εστορίλ χαρακτηρίζεται
για τη φυσική του ομορφιά και
την ηρεμία που προσφέρει στους κατοί-
κους και στους επισκέπτες του.
Η διάσκεψη
Το συνέδριο του 2015 θεωρείται ως μία
εκδήλωση που κανένας επαγγελματίας του
κλάδου δεν θα πρέπει να χάσει. Επαγγελ-
ματίες του μάρκετινγκ, της στρατηγικής,
άνθρωποι σε θέσεις λήψης σημαντικών
αποφάσεων, επαγγελματίες του κλάδου
των τροφίμων και ποτών και πολλοί άλλοι
έχουν προσκληθεί και αναμένονται να λά-
βουν συμμετοχή στη διοργάνωση.
Ένα πολύ ενδιαφέρον εύρημα του συ-
γκεκριμένου συνεδρίου-διάσκεψης είναι το
γεγονός ότι θα συνδυάζει τον εορτασμό
την πορτογαλικής κουζίνας με την εκπαί-
δευση και επιμόρφωση των επαγγελμα-
τιών.
Έτσι, το ένα μέρος της διάσκεψης του
2015
θα περιλαμβάνει μία ενδιαφέρουσα
και αναλυτική παρουσίαση της πορτογαλι-
κής κουζίνας, ενώ στο δεύτερο μέρος θα
περιέχονται εισηγήσεις σημαντικών επαγ-
γελματιών των κλάδων της φιλοξενίας και
των τροφίμων και ποτών. Παράλληλα, η
διάσκεψη θα αποτελέσει μία ιδανική ευκαι-
ρία για εκπαίδευση και επιμόρφωση των
συμμετεχόντων σε ζητήματα που σχετίζο-
νται με το γαστρονομικό τουρισμό, ενώ θα
υπάρξει και πληθώρα ευκαιριών δικτύωσης
για τους ίδιους τους επαγγελματίες.
Ανανεωμένο και ισχυρό
Η ετήσια διεθνής διάσκεψη παρουσιάζε-
ται ιδιαίτερα ανανεωμένη για το 2015 φιλο-
ξενώντας και μία μεγάλη έκθεση τροφίμων η
οποία απευθύνεται στους καταναλωτές. Στο
πλαίσιο της έκθεσης θα πραγματοποιηθούν
γευστικές δοκιμές, παρουσιάσεις προϊόντων
και μαγειρικές επιδείξεις, με στόχο την προ-
αγωγή της εγχώριας κουζίνας και των τοπι-
κών προϊόντων της Πορτογαλίας. Το συνέ-
δριο διοργανώνει η Παγκόσμια Ένωση για
το γαστρονομικό τουρισμό (World Food
Travel Association) σε συνεργασία με την
APTECE και την πορτογαλική ένωση για την
ανάπτυξη του γαστρονομικού τουρισμού.
Η ένωση
Η διεθνής ένωση για το γαστρονομικό
τουρισμό είναι μία μη κυβερνητική οργάνω-
ση, η οποία θεωρείται ένας από τους σημα-
ντικότερους θεσμούς για το γαστρονομικό
τουρισμό. Η ένωση ασχολείται κυρίως με
την ανάπτυξη προϊόντων και υπηρεσιών
εστίασης απόλυτα εναρμονισμένων με τις
ανάγκες και τις απαιτήσεις της εποχής,
ενώ αριθμεί περισσότερους από 30.000
επαγγελματίες-μέλη σε 135 χώρες.
Summit.com
Info:
<
FOOD
Service
60
Ραντεβού στο Εστορίλ!
5
η διάσκεψη για τη
Γαστρονομία
Τον Απρίλιο του 2015 οι επαγγελματίες του κλάδου της φιλοξενίας και του του-
ρισμού δίνουν ραντεβού στην πέμπτη ετήσια διεθνή διάσκεψη για το γαστρο-
νομικό τουρισμό. Αυτήν τη φορά η διάσκεψη θα διεξαχθεί στις, γνωστές και ως
πορτογαλική Ριβιέρα, ακτές του Εστορίλ. Η περιοχή χαρακτηρίζεται από υπερ-
πολυτελή ξενοδοχεία, μοναδικές επαύλεις και πανέμορφα, γραφικά τοπία.
Από τον
Eric Wolf, Executive Director του World Food Travel Association
θέμα