Food Service τ. 135

Σ τις περιπτώσεις αυτές την απάντηση δίνει η μητέρα Φύση με την απλότητα και την καθαρότητα των πρώτων υλών που με γενναιοδωρία έχει προικίσει τα ύδατα. Τα αγαθά της μητέρας Γης δεν προϋπο- θέτουν πρόσθετο κόπο, δαπανηρές επενδύσεις ή ατέρμονες συζητήσεις αναζήτησης προμηθευτών. Είναι εκεί και περιμένουν να τα γευτούμε, αλλά και να τα εκτιμήσουμε. Ένα από τα κύρια χαρακτηριστικά που διακρί- νουν τη χώρα μας είναι το στοιχείο της θάλασσας και των ακτών. Ατέλειωτα ναυτικά μίλια, σε όλα τα μήκη και πλάτη της πατρίδας μας, την «αγκα- λιάζουν» από άκρη σε άκρη, ενώ η ύπαρξη εκα- τοντάδων νησιών και αντίστοιχων συμπλεγμάτων συνθέτουν ένα μοναδικό θαλάσσιο οικοσύστημα, με έντονο υποθαλάσσιο πλούτο. Μάλιστα, εκεί «κατοικούν» αναρίθμητες εκ- φάνσεις ζωής, που μπορούν να αποτελέσουν πρώτης τάξεως υλικά για κάθε σύγχρονη κουζίνα, η οποία αναζητά να προσθέσει δημιουργικότητα, διαφορετικότητα, γεύση και ποιότητα. Στοιχεία που μπορούν να αξιοποιηθούν και προς την κατεύθυνση του marketing και του branding του εστιατορίου σας, δίνοντας έμφαση στη μο- ναδικότητα της προσέγγισης που υιοθετήσατε και εφαρμόζετε. Ο φυσικός υποθαλάσσιος πλούτος Εάν αναρωτιέστε σχετικά με τον υποθαλάσσιο πλούτο των ελληνικών (και όχι μόνο) θαλασσών, σίγουρα δεν έχετε ανάγκη να βρεθείτε… 20.000 λεύγες κάτω από τη θάλασσα, κατά το γνωστό διήγημα του Ιούλιου Βερν. Να είστε σίγουροι πως ο φυσικός υποθαλάσ- σιος κόσμος διαθέτει χίλια δυο καλούδια για να αξιοποιήσετε μαγειρικά όσο και δημιουργικά. Τα θαλάσσια λαχανικά είναι ευρέως διαδεδομένα κυρίως στην κουζίνα ανατολικών χωρών και σιγά σιγά κάνουν την εμφάνισή τους και στα ελληνικά τιps & tricks Ο μόνιμος πονοκέφαλος που έχουν οι επαγγελματίες της εστίασης και οι υπεύθυνοι τροφοδοσίας των εστιατορίων είναι η αναζήτηση διαφορετικών γεύσεων μέσω των συστατικών και των πρώτων υλών. Φύκια για (γευστικές) κορδέλες… Η αξία «ταπεινών» συστατικών που βρίσκονται σε αφθονία στη θάλασσα! 76

RkJQdWJsaXNoZXIy Mjg5NDY=