Food Service τ. 143

Η Ένωση των Εστιατορίων του Τέξας (Texas Restaurant Association - TRA) πραγματοποίησε πρόσφατα έρευνα, με βάση την οποία το 77% των κα- ταναλωτών δήλωσε πως σκοπεύει να επισκεφθεί εστιατόρια λιγότε- ρο συχνά σε σχέση με το παρελθόν, αμέσως μετά τη σταδιακή λήξη των περιορισμών του lockdown. Αυτό, αυτομάτως, ενήργησε ως - άτυπο - «καμπανάκι» για τους επαγγελ- ματίες του κλάδου, οι οποίοι αντε- λήφθησαν πως κινδυνεύει η ίδια η υπόστασή τους. Αποτέλεσμα; Να επιλέξουν να κινηθούν άμεσα, σε μια προσπάθεια αντιστροφής της κατάστασης. Οι πρωτοβουλίες της προαναφερθεί- σας Ένωσης έρχονται σε μια στιγμή που πολλοί αναρωτιούνται εάν το αμερικανι- κό κράτος βιάστηκε να ανοίξει τους χώ- ρους μαζικής εστίασης στην προσπάθειά του να επανεκκινήσει άμεσα την έντονα πληττόμενη οικονομία των ΗΠΑ. Πιστοποιητικό διασφάλισης απέναντι στον Covid-19 Η TRA, λοιπόν, επέλεξε να επεξεργα- στεί ένα πιλοτικό πρόγραμμα που απο- σκοπεί να διαβεβαιώσει τους τελικούς καταναλωτές - πελάτες για την ασφά- λεια του φαγητού που προσφέρεται στα εστιατόρια. Με ποιο τρόπο; Απονέμοντας ένα και- νοτόμο πιστοποιητικό σε όσες επιχει- ρήσεις - μέλη του TRA έχουν εφαρμόσει τα προτεινόμενα πρωτόκολλα για την πρόληψη μολύνσεων, ως απόρροια του Covid-19. Προκειμένου τα εστιατόρια να λάβουν την εν λόγω πιστοποίηση, θα πρέπει να υποβληθούν σε ειδική κατάρτιση του προσωπικού τους και να περάσουν εκτε- νή κι εξειδικευμένη αξιολόγηση. Θα πρέπει να σημειωθεί πως η πιστο- ποίηση που θα λάβουν τα εστιατόρια του προγράμματος θα μπορεί να τοπο- θετηθεί σε εμφανές σημείο στην εξώπορ- τά ή τη βιτρίνα τους. Επιπροσθέτως, θα έχουν τη δυνατό- τητα να προβάλλουν την πιστοποίηση στις επιμέρους ενέργειες διαφήμισης και προώθησης σε μέσα κοινωνικής δικτύω- σης, έντυπο υλικό, newsletter, εφημερί- δες, περιοδικά κ.ο.κ. Ασφαλιστικές δικλείδες χρηστής εφαρμογής Όμως, το πρόγραμμα δεν ολοκληρώνε- ται με τη διαδικασία της πιστοποίησης. Σε τακτά χρονικά διαστήματα, επιθεω- ρητές που θα προέρχονται από μια υπη- ρεσία mystery shopping θα προβαίνουν σε τυχαία επιλεγμένες και ξαφνικές επι- σκέψεις σε πιστοποιημένες εστιατορικές εγκαταστάσεις, προκειμένου να πραγμα- τοποιηθεί η επαλήθευση της συνεχιζόμε- νης συμμόρφωσής τους με τις αρχές και τις εν γένει απαιτήσεις του προγράμμα- τος. Ήδη το πρόγραμμα έκανε την παρ- θενική του εμφάνιση, έχοντας δεχτεί το άμεσο ενδιαφέρον 500 και πλέον εστι- ατορίων της ευρύτερης Πολιτείας του Τέξας. Η Επιτροπή Εργατικού Δυναμικού του Τέξας, μια κρατική υπηρεσία που πα- ρέχει επιδόματα ανεργίας, αναμένεται να καλύψει μέρος των εξόδων συμμετοχής των επιχειρήσεων για την πιστοποίηση. 35 “Στο πρόγραμμα έδειξαν άμεσα ενδιαφέρον 500 και πλέον εστιατόρια της ευρύτερης Πολιτείας του Τέξας.”

RkJQdWJsaXNoZXIy Mjg5NDY=