Mini Market & Μικρή Λιανική Νο 11 - page 49

49
συνέντευξη
Πότε ξεκίνησε η εταιρεία και ποια ήταν τα
πρώτα της βήματα;
Η αρχή έγινε το 1998, όταν ο κ. Αθανάσιος Γεροβασι-
λείου ιδρύει την εταιρεία Άλφα Γεύση με έδρα τον
Σβορώνο Πιερίας, κοντά στην Κατερίνη. Η εταιρεία
Άλφα Γεύση εξαρχής είχε ως στόχο την παραγωγή πολύ
ποιοτικών προϊόντων, τα οποία θα χαρακτηρίζονται από
την μοναδική τους «γεύση». Στραφήκαμε σε δύο κατη-
γορίες παραδοσιακών προϊόντων, του παγωτού και της
σαλάτας (τύπου τζατζίκι, τυροκαυτερής, κτλ.).
Πώς αποφασίσατε να ασχοληθείτε
με τα συγκεκριμένα προϊ-
όντα;
Γνωρίζαμε ότι πρόκειται για
δύο πολύ ανταγωνιστικές
βιομηχανίες, αλλά ταυτό-
χρονα είδαμε ένα κενό στην
αγορά και αποφασίσαμε να
το αξιοποιήσουμε. Παρατη-
ρήσαμε ότι τα προϊόντα αυτών
των κατηγοριών είχαν βιομηχα-
νοποιηθεί τόσο, που δεν θύμιζαν
σε τίποτα τα παραδοσιακά αγαθά
του παρελθόντος. Οπότε
κάναμε «επιστροφή στα
βασικά»! Στις αρχές και τις
αξίες που έχει ένα αγνό
ελληνικό προϊόν. Δημιουρ-
γήσαμε συνταγές που έχουν
ως βάση τα καλύτερα αγαθά
που έχει να προσφέρει ο τόπος μας,
που αυτά δεν είναι άλλα απ’ το τυρί
Φέτα Π.Ο.Π., το Έξτρα Παρθένο Ελαιόλαδο, το Στραγγι-
στό Γιαούρτι και πολλά ακόμη.
Αντιμετωπίσατε δυσκολίες;
Είναι γεγονός ότι υπάρχουν προκλήσεις κάθε μέρα όταν
αποφασίζεις να παράγεις ένα ποιοτικό προϊόν, πόσο
μάλλον όταν έχεις να κάνεις με τρόφιμο και την υγεία
του ανθρώπου. Μία απ τις δυσκολότερες αποφάσεις
που έπρεπε να πάρουμε ήταν να επιλέξουμε να ασχο-
ληθούμε αποκλειστικά με την παραγωγή σαλατών για
να μπορέσουμε να ανταποκριθούμε όπως αρμόζει.
Γνωρίζουμε ότι οι καιροί είναι δύσκολοι και πολλές
εταιρίες ρίχνουν δραματικά τα κόστη με επίπτωση
φυσικά στην ποιότητα. Εμείς επιμένουμε να προσφέ-
ρουμε κάτι που έχει μεγάλη θρεπτική αξία, μειώνοντας
παράλληλα τα λειτουργικά κόστη, χωρίς να κάνουμε
συμβιβασμούς στην ποιότητα.
Ποια είναι τα προϊόντα σας;
Παράγουμε πάνω από 30 είδη σαλατών τα οποία έχουν
να κάνουν
πρώτα απ’ όλα με την παράδοση, όπως: η
τυροκαυτερή με Φέτα, το Τζατζίκι
με Στραγγιστό Γιαούρτι και Έξτρα
Παρθένο Ελαιόλαδο και η
Κοπανισμένη με Φέτα και
Κόκκινη Πιπεριά Φλωρίνης.
Ακολουθώντας όμως και τις
διεθνείς τάσεις της αγοράς
προχωρούμε και σε κατη-
γορία γκουρμέ εδεσμάτων
όπως η Γιαουρτοφέτα με Ντομάτα
Λιαστή, το Αλοιφάτο (Cream Cheese)
με Φέτα και Στραγγιστό Γιαούρτι και διάφορους άλλους
εναλλακτικούς κωδικούς, που υπάρχουν ήδη
εδώ και αρκετά χρόνια.
Είπατε ότι παρακολου-
θείτε τις διεθνείς
τάσεις της αγοράς. Με
ποιον τρόπο το επιτυγ-
χάνετε αυτό;
Από την αρχή φανερώσαμε
ότι είμαστε μια εξωστρεφής
εταιρεία που θέλει να επηρε-
άζεται από τις γαστρονομικές τάσεις
της εποχής, από όλο τον κόσμο, όταν μόλις σε 2 χρόνια
από την έναρξη της εταιρείας μας, συμμετείχαμε σε διε-
θνή έκθεση στο εξωτερικό. Από τότε η εταιρεία Άλφα
Γεύση μετράει παρουσίες στις μεγαλύτερες εκθέσεις
που πραγματοποιούνται σε όλο τον κόσμο όπως: η
Anuga στην Κολωνία, μέχρι την Sial στον Καναδά και τη
Fancy Food στη Νέα Υόρκη.
Φυσικά δεν ξεχνάμε την κυρίως αγορά που μας στηρί-
ζει, την ελληνική! Κάθε χρόνο συμμετέχουμε στις
εκθέσεις Horeca και Food Expo βλέποντας με ικανοποί-
1...,39,40,41,42,43,44,45,46,47,48 50,51,52,53,54,55,56,57,58,59,...100
Powered by FlippingBook