Page 26 - Τουριστική Αγορά τ. 251

26
ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΑΓΟΡΑ
Περί τουρισμού
Τ
ην Τετάρτη 21/11/12,
στο εστιατόριο
«
Diplomatico» του
«
Mediterranean Palace», ο γενι-
κός διευθυντής του ξενοδοχείου,
κ. Γιάννης Ασλάνης, παρέθεσε
δείπνο προς τιμή της τουρκικής
αντιπροσωπίας από την περιοχή
της Μαύρης θάλασσας, που επι-
σκέφθηκε τη Θεσσαλονίκη, στο
πλαίσιο της 28ης Έκθεσης
Philoxenia.
Το δείπνο παρατέθηκε σε
ανταπόδοση της φιλοξενίας κα-
τά την επίσκεψη φορέων της πό-
λης στη διάρκεια του Black Sea
Region Fam Trip 2012, που διορ-
γανώθηκε από την Turkish
Airlines από 30/5/2012 έως
3/6/2012.
Παρόντες ήταν ο νομάρχης
Σαμψούντας, κ. Hüseyin Aksoy,
ο νομάρχης Αμάσειας, κ. Abdil
Celil Öz, ο νομάρχης Τοκάτ, κ.
Mustafa Taskesen, καθώς και
τουριστικοί παράγοντες της πε-
ριοχής της Μαύρης θάλασσας.
Την εκδήλωση τίμησαν με την
παρουσία τους ο γενικός πρόξε-
νος της Τουρκίας στη Θεσσαλο-
νίκη, κ. Tugrul Biltekin, ο εμπορι-
κός ακόλουθος του προξενείου
της Τουρκίας στη Θεσσαλονίκη,
κ. Kemal Sinan Tuzun, ο γενικός
διευθυντής της Turkish Airlines,
κ. Yazan Utku, ο αντιπεριφερει-
άρχης Κεντρικής Μακεδονίας, κ.
Απόστολος Τζιτζικώστας, ο αντι-
δήμαρχος Πολιτισμού και Τουρι-
σμού, κ. Σπύρος Πέγκας, ο πρό-
εδρος της Ένωσης Ξενοδόχων
Θεσσαλονίκης, κ. Αριστοτέλης
Θωμόπουλος, ο γενικός γραμμα-
τέας της Ένωσης Ξενοδόχων
Θεσσαλονίκης, κ. Δημήτρης
Μουσιάδης, ο γενικός διευθυ-
ντής του Οργανισμού Τουρισμού
Θεσσαλονίκης, κ. Νίκος Σαπου-
ντζής και ο αντιπρόεδρος της
Ένωσης Τουριστικών Γραφείων
Μακεδονίας-Θράκης, κ. Στέφα-
νος Χατζημανώλης.
«
Mediterranean Palace»: Δείπνο προς τιμή της τουρκικής
αντιπροσωπίας
Σ
υγκεκριμένα, οι φοιτη-
τές θα έχουν τη δυνα-
τότητα να επιλέξουν
ένα από τα 3 ειδικά μενού, που
ετοιμάζονται στις κουζίνες της
ANEK LINES στην ειδική τιμή
των
5,50.
Η νέα αυτή προσφο-
ρά εντάσσεται στο ευρύτερο
πλαίσιο της πολυετούς στήριξης
της ΑΝΕΚ προς τους φοιτητές. Η
εταιρεία παρέχει, εδώ και δεκα-
ετίες επίσης, έκπτωση 50% στα
εισιτήρια, τα Ι.Χ. και τα δίκυκλα
των φοιτητών-σπουδαστών ΑΕΙ,
ΕΑΠ, ΤΕΙ, ΑΕΝ και στρατιωτικών
σχολών.
H ANEK LINES προσφέρει στους φοιτητές combi menus
Σ
την Ερφούρτη της Γερμανίας
βρέθηκε το διάστημα 5-10
Οκτωβρίου 2012 η Ομοσπονδία Αρχι-
μαγείρων Ελλάδας, μαζί με τη συ-
ντονίστρια εταιρεία της διεκδίκησης
του 37ου Παγκόσμιου Συνεδρίου Αρ-
χιμαγείρων της WACS, την ARTION
Conferences & Events, για να συμ-
μετάσχει στην Ολυμπιάδα Μαγειρι-
κής (IKA/Culinary Olympics) και να
προωθήσει μέσα από την ελληνική
συμμετοχή τη διοργάνωση του 37ου
Παγκόσμιου Συνεδρίου Αρχιμαγεί-
ρων της WACS, που θα διεξαχθεί το
2016
στην Αθήνα.
Η Ολυμπιάδα Μαγειρικής διεξάγε-
ται από το 1900 κάθε τέσσερα χρόνια
και αποτελεί το μεγαλύτερο γαστρο-
νομικό γεγονός στον κόσμο, συγκε-
ντρώνοντας 1.600 σεφ από περισσό-
τερες από 50 χώρες, 300 και άνω εκ-
θέτες και πάνω από 350 εκπροσώ-
πους των media. Στην Ερφούρτη 54
συνολικά ομάδες από πέντε ηπεί-
ρους διαγωνίστηκαν για τέσσερις
ημέρες σε διάφορες κατηγορίες. Το
χρυσό ολυμπιακό μετάλλιο για την
καλύτερη συνολική απόδοση κατέ-
κτησε η Σουηδία.
Το περίπτερο της ελληνικής αποστο-
λής, ντυμένο στα χρώματα της Ελλά-
δας, υποδέχτηκε τους συμμετέχο-
ντες σεφ και τους επισκέπτες της
έκθεσης, στο λεγόμενο «δρόμο των
εθνών» της Παγκόσμιας Ομοσπον-
δίας Αρχιμαγείρων (WACS «Street of
Nations»), προσελκύοντας εν δυνά-
μει συνέδρους για την Αθήνα το
2016.
Η ομάδα της ARTION, μαζί με μέλη
της Ομοσπονδίας Αρχιμαγείρων Ελ-
λάδας, προσέφεραν στο κοινό ενη-
μερωτικό υλικό και κονκάρδες του
Athens Convention Bureau και ένα
ειδικό, για τη συγκεκριμένη αποστο-
λή, έντυπο για την Αθήνα, ενώ την
ίδια ώρα διατίθεντο ελληνικά εδέ-
σματα, ευγενική χορηγία ελληνικών
εταιρειών.
Παράλληλα, η Ομοσπονδία Αρχιμα-
γείρων Ελλάδας ήρθε σε επαφή με
την Ομοσπονδία Αρχιμαγείρων της
Νορβηγίας σχετικά με τη συμμετοχή
της ελληνικής αποστολής στο επόμε-
νο Παγκόσμιο Συνέδριο Γαστρονο-
μίας, που θα διοργανώσει η σκανδι-
ναβική χώρα το 2014. Επίσης, πραγ-
ματοποιήθηκε διεθνής αδελφοποίη-
ση μεταξύ της ελληνικής και της ιτα-
λικής Ομοσπονδίας Αρχιμαγείρων.
Η Ομοσπονδία Αρχιμαγείρων Ελλάδας στην Ολυμπιάδα Μαγειρικής