Page 52 - Τουριστική Αγορά τ. 255

52
ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΑΓΟΡΑ
ΓΑΣΤΡΟΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
Σ
το πλαίσιο υποστήριξης του
προγράμματος «ελληνικό πρω-
ινό – ελληνικός γαστροτουρι-
σμός», το περιοδικό «Τουριστι-
κή Αγορά» επικοινώνησε με
ξενοδοχεία και τους ζήτησε
να καταθέσουν την εμπειρία τους σε σχέση
με το ελληνικό πρωινό. Οι απαντήσεις πα-
ρουσιάζουν μεγάλο ενδιαφέρον τόσο όσον
αφορά την αποδοχή των ελληνικών εδεσμά-
των όσο και την ανταπόκριση των επιχειρή-
σεων που προμηθεύουν τις πρώτες ύλες ή
και τα έτοιμα εδέσματα.
Costa navarino
Δόξης Μπεκρής, Culinary director
Starwood hotels, Costa Navarino
«
Το ελληνικό πρωινό ενισχύει την ταυτότη-
τα του ελληνικού τουρισμού. Τα τελευταία
χρόνια το ελληνικό πρωινό κερδίζει όλο και
μεγαλύτερο έδαφος, όπως επίσης και αρκε-
τά ελληνικά προϊόντα.
Από τη μια πλευρά, αρκετές έρευνες
έχουν δείξει πως η Μεσογειακή και κατ’
επέκταση η ελληνική διατροφή είναι μία από
τις καλύτερες και πιο υγιεινές στον κόσμο,
ενώ από την άλλη πλευρά τα τελευταία χρό-
νια στην Ελλάδα έχουν γίνει αρκετές επεν-
δύσεις στον κλάδο της γεωργίας και της κτη-
νοτροφίας που έχουν ως αποτέλεσμα τη δη-
μιουργία αρίστης ποιότητας και γεύσης προϊ-
όντων. Οπότε ναι, πιστεύω ότι το ελληνικό
πρωινό μπορεί να ενισχύσει το ελληνικό του-
ριστικό προϊόν σε μεγάλο βαθμό, μια που οι
άνθρωποι που επισκέπτονται την Ελλάδα
μπορούν να δοκιμάσουν κάτι το τελείως δια-
φορετικό έξω από τα καθημερινά πρότυπα
διατροφής τους.
Ας μην ξεχνάμε ότι η χώρα μας, εκτός από
τα φυσικά της κάλλη, τον ήλιο και τις παρα-
λίες της, έχει να προσφέρει και μία πλούσια
γαστριμαργική εμπειρία στους επισκέπτες
της. Έτσι πλέον όλο και περισσότερα ξενο-
δοχεία υιοθετούν το ελληνικό πρωινό.»
Το πρωινό μπορεί να εκπαιδεύσει/μυήσει
τους επισκέπτες στις ελληνικές γεύσεις
«
Tο ελληνικό πρωινό διαφέρει από το
πρωινό που τρώνε οι επισκέπτες στη χώρα
τους. Βασίζεται σε απλά αλλά και ταυτόχρο-
να πλούσια σε θρεπτικές αξίες υλικά, όπως
για παράδειγμα στο μέλι, στο ελαιόλαδο, στο
γιαούρτι, στα φρούτα, στα λαχανικά, στα τυ-
ριά, στα αλλαντικά και σε πολλά άλλα. Οι επι-
σκέπτες δοκιμάζοντας τέτοιου είδους προϊό-
ντα και ανακαλύπτοντας νέες γεύσεις, ενι-
σχύεται η επιθυμία τους για να τα αναζητή-
σουν και στο εξωτερικό. Ας μην ξεχνάμε ότι
οι εξαγωγές της Ελλάδας έχουν αυξηθεί κα-
τακόρυφα τα τελευταία χρόνια, πράγμα το
οποίο μας δείχνει ότι πράγματι οι επισκέπτες
έχουν αρχίσει να μυούνται στην κατανάλωση
ελληνικών προϊόντων.»
Πρoσφερόμενα προϊόντα στο ελληνικό
πρωινό
«
Η ποικιλία των ελληνικών προϊόντων που
προσφέρεται και στο The Westin Resort
Ξενοδοχεία ανάμεσα σε εκείνα που προσφέρουν
Ελληνικό Πρωινό απάντησαν σε ερωτήσεις του
περιοδικού «Τουριστική Αγορά» σχετικά με το
ενδιαφέρον αυτό θέμα.
Το Ελληνικό Πρωινό στην
υπηρεσία του τουρισμού
στοιχειο τησ τουριστικησ ταυτοτητασ