Page 55 - Τουριστική Αγορά τ. 260

πρώτος κύκλος που ονομάζεται «Θεωρητι-
κός» διαρκεί από το μήνα Οκτώβριο μέχρι
τον Ιούνιο κάθε διδακτικού έτους.
Ο δεύτερος κύκλος που ονομάζεται «Πρακτι-
κός» διαρκεί από το μήνα Ιούλιο μέχρι και
τον Σεπτέμβριο.
Ο δεύτερος αυτός κύκλος σπουδών απο-
τελεί την πρακτική άσκηση των σπουδαστών
και πραγματοποιείται σε επιλεγμένες τουρι-
στικές μονάδες με τη φροντίδα του Οργανι-
σμού Τουριστικής Εκπαίδευσης και Κατάρτι-
σης (ΟΤΕΚ). Τα διδασκόμενα μαθήματα εί-
ναι:
Α’ Εξάμηνο
Εισαγωγή στον Τουρισμό, Μα-
γειρική – Εστιατορική Τέχνη, Υπηρεσία Ορό-
φων, Οικονομικά Μαθηματικά, Αρχές Διοίκη-
σης, Αρχές Οικονομίας
Β’ Εξάμηνο
Μαζική Παραγωγή Φαγητών,
Μπαρ – Ποτά – Οινολογία, Εισαγωγή στους
Η/Υ, Διαχείριση Τροφίμων και Ποτών, Στατι-
στική Επιχειρήσεων, Γενικές Αρχές Λογιστι-
κής
Γ’ Εξάμηνο
Οργάνωση και Λειτουργία Επισι-
τιστικών Μονάδων, Υπηρεσία Υποδοχής και
Κρατήσεων, Τουριστική Οικονομία. Αρχιτε-
κτονική – Εξοπλισμός Ξενοδοχείων, Λογιστι-
κή Εταιρειών, Στοιχεία Δικαίου, Τουριστική
Κοινωνιολογία – Τουριστική Ψυχολογία
Δ’ Εξάμηνο
Τήρηση Λογαριασμών Πελατών,
Μηχανοργάνωση Ξενοδοχείων, Τουριστική
Γεωγραφία της Ελλάδας, Εργασιακές Σχέ-
σεις, Αγγλικά – Τουριστική Ορολογία, Τουρι-
στική Ορολογία σε 2η Ξένη Γλώσσα
Ε’ Εξάμηνο:
Τουριστικό Μάρκετινγκ, Χρη-
ματοοικονομική Διοίκηση, Ξενοδοχειακή Νο-
μοθεσία, Διοίκηση Ξενοδοχειακών Επιχειρή-
σεων, Συντήρηση Εγκαταστάσεων και Εξο-
πλισμών Ξενοδοχείων, Διαπολιτισμική Εκπαί-
δευση και Επικοινωνία στον Τουρισμό,
Έρευνα Τουριστικής Αγοράς
ΣΤ’ Εξάμηνο
Επαγγελματικός Τουρισμός,
Προώθηση Ξενοδοχειακού Προϊόντος, Ξενο-
δοχειακό Λογισμικό, Επιχειρηματικότητα
στον Τουρισμό, Σεμινάριο Τελειόφοιτων,
Ψυχαγωγία Ξενοδοχείων, Τουριστική Ανά-
πτυξη, Τουριστική Πολιτική
Ζ’ Εξάμηνο
Πτυχιακή Εργασία, Πρακτική
Άσκηση.
ΜΕΤΑΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙ-
ΚΗ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗ - ΙΕΚ
Υπό την αιγίδα του Υπουργείου Τουρισμού
ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΕΣ: Τεχνικός Τουριστικών Μο-
νάδων και Επιχειρήσεων Φιλοξενίας (Υπηρε-
σία Υποδοχής – Υπηρεσία Ορόφων – Εμπο-
ρευματογνωσία) –Τεχνικός Μαγειρικής Τέ-
χνης – Αρχιμάγειρα – Τεχνικός Αρτοποιός –
Ζαχαροπλάστης.
ΠΟΛΕΙΣ: Ανάβυσσος, Θεσσαλονίκη, Αλεξαν-
δρούπολη, Ηράκλειο, Ρόδος, Κέρκυρα, Άρ-
γος, όπως φαίνεται στον πιο κάτω πίνακα:
55
ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΑΓΟΡΑ
*
Η Καλλιόπη Θεοχάρη είναι πτυχιούχος ΤΕΙ
Τουριστικών Επιχειρήσεων Αθήνας και Σχο-
λής Νηπιαγωγών Κρήτης. Από το 1996 διδά-
σκει σε ΕΠΑΛ Τουριστικές Επιχειρήσεις.
Η Γεωργία Πολίτη είναι πτυχιούχος τμήμα-
τος Διοίκησης Επιχειρήσεων ΤΕΙ Αθήνας και
καθηγήτρια επαγγελματικού λυκείου ΕΠΑΛ.
Ο Βασίλης Αγγελόπουλος είναι πτυχιούχος
Μαθηματικού τμήματος Πανεπιστημίου Πα-
τρών και του Οικονομικού τμήματος Νομικής
του Πανεπιστημίου Αθήνας. Είναι καθηγητής
Γενικού Λυκείου.
2010
2011
2012
2013
ΑΕΠ
222,2
208,5
193,3
182,1
ΔΙΣ. ΕΥΡΩ
ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΑ ΕΣΟΔΑ
9,55
9,65
9,23
11,5
ΔΙΣ. ΕΥΡΩ
ΑΡΙΘΜΟΣ ΤΟΥΡΙΣΤΩΝ
14,61
16,5
15,52
17,92
ΕΚΑΤ.
ΚΑΤΑ ΚΕΦΑΛΗ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΔΑΠΑΝΗ
653,7
584,9
594,7
641,7
ΕΥΡΩ
ΤΑ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΑ ΕΣΟΔΑ ΣΑΝ ΠΟΣΟΣΤΟ ΤΟΥ ΑΕΠ 0,04
0,05
0,05
0,06
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Τεχνικός Τουριστικών
Τεχνικός Μαγειρικής Τέχνης
Τεχνικός Αρτοποιός
Μονάδων και Επιχ. Φιλοξενίας
Ζαχαροπλαστικής
ΑΝΑΒΥΣΣΟΣ
4
4
4
ΘΕΣ/ΝΙΚΗ
4
4
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
4
4
4
ΡΟΔΟΣ
4
4
4
ΚΕΡΚΥΡΑ
4
ΑΡΓΟΣ
4
4
ΓΑΛΑΞΙΔΙ
4
4
ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ
4
4
EΠΑΛ 2
ΘΕΜΑ ΕΞΩΦΥΛΛΟΥ