48
ΤοΥΡΙΣΤΙΚΗ ΑΓοΡΑ
Η ΣτΗλΗ των ΠρομΗθευτων
H
Costa Navarino, ο κορυ-
φαίος προορισμός αει-
φορίας στη Μεσσηνία,
ανακοίνωσε τη συνεργασία της
με τον γνωστό και βραβευμένο
με αστέρι Michelin Ιταλό chef,
Andrea Fusco, στο πλαίσιο της
λειτουργίας του νέου εστιατορί-
ου υψηλής γαστρονομίας Perovi-
no, στην Costa Navarino.
Ερχόμενος από τη Ρώμη, όπου
διευθύνει το δικό του μοντέρνο
εστιατόριο Giuda Ballerino, στην
κεντρική πλατεία Barberini, ο
Andrea Fusco έχει βραβευτεί με
αστέρι Michelin (το 2011 και το
2014) και είναι chef του Φεστι-
βάλ Κανών.
ο chef Fusco ειδικεύεται στην
ιταλική και μεσογειακή κουζίνα,
δημιουργώντας σύγχρονα πιάτα
από διάφορες περιοχές, χρησι-
μοποιώντας τα πιο αγνά υλικά.
Απολαμβάνει ιδιαίτερα να μελε-
τά τις τοπικές κουζίνες και να
πειραματίζεται με τις τοπικές
συνταγές, διατηρώντας παράλ-
ληλα την παραδοσιακή τους αύ-
ρα. Παράλληλα, εντυπωσιάζει το
κοινό με τη μοναδική του προσω-
πικότητα και μετατρέπει κάθε
δείπνο σε μία συναρπαστική
εμπειρία. ο ίδιος αναφέρει χα-
ρακτηριστικά: «ο βασικός μας
στόχος ως chef είναι να κάνουμε
τους πελάτες μας χαρούμενους
και να τους αλλάζουμε τη διάθε-
ση από την πρώτη στιγμή που
έρχονται στο εστιατόριό μας!
Μόλις το πετύχουμε αυτό, η
αποστολή μας έχει ολοκληρω-
θεί». ο Andrea Fusco πρόκειται
να συνδυάσει το ταλέντο του με
τη γαστρονομική παράδοση
4.000 ετών της περιοχής, τα
φρέσκα υλικά από τα μποστάνια
των resorts και τα βραβευμένα
κρασιά από τα αμπέλια της
Costa Navarino. Όλα αυτά δί-
νουν το στίγμα των πιάτων που
μας περιμένουν στο νέο εστια-
τόριo Perovino.
Η Costa Navarino καλωσορίζει τον Andrea Fusco, Michelin Star Chef στο
Perovino, το νέο εστιατόριο υψηλής γαστρονομίας στην Costa Navarino
Ο
Όμιλος Ξενοδοχείων Airotel
συνεχώς προσπαθεί να προ-
σαρμόζει τις υπηρεσίες του στην
απαιτητική του πελατεία και για το
λόγο αυτόν προχώρησε πρόσφατα
σε εκτεταμένη ανακαίνιση των
δωματίων του πέμπτου ορόφου
του ξενοδοχείου Αλέξανδρος.
Δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στον
απαιτητικό επαγγελματία επισκέ-
πτη, χρησιμοποιήθηκε ένας πρω-
τοποριακός hi-tech εξοπλισμός, ο
οποίος, σε συνδυασμό με τα πιο
καινοτόμα υλικά επίπλωσης και
διακόσμησης, δημιούργησαν ένα
εντυπωσιακό αποτέλεσμα μοναδι-
κής διαχρονικότητας με γνώμονα
την ασφάλεια και την οικολογική
συνείδηση.
Το φουτουριστικής αισθητικής
open space bathroom που υπάρ-
χει στην πλειονότητα των superior
δωματίων προσθέτει βάθος και
προοπτική στο χώρο, ενώ η λιτή
και συγχρόνως πολυτελής διακό-
σμηση των δωματίων στις αποχρώ-
σεις της γης και του ουρανού δη-
μιουργούν ένα φωτεινό και ήρεμο
περιβάλλον που αναδύει την αί-
σθηση της ζεστής φιλοξενίας.
Ο τελευταίας τεχνολογίας εξο-
πλισμός που παρέχεται ανταπο-
κρίνεται στις πιο υψηλές ποιοτι-
κές προδιαγραφές και συντελεί
στην ακόμα πιο ευχάριστη και
ανέμελη διαμονή σας.
Ενδεικτικά αναφέρουμε:
• USB Charging wall socket
• USB DATA Transfer direct to
TV
• QI Wireless charging mobile
phone
• WiFi internet free of charge for
in-house resident
• Switch Do not disturb/Make my
room
• Laptop sized safety box with
electric plug inside
Aνακαίνιση των δωματίων του πέμπτου ορόφου του ξενοδοχείου Airotel Αλέξανδρος
Σ
ε έναν πολύ ωραίο και
λειτουργικό χώρο για εκ-
παιδευτικές συγκεντρώ-
σεις, συνεστιάσεις και άλλες πο-
λυπληθείς εκδηλώσεις, το «οδός
Κασσάνδρας» στο Βοτανικό στην
Αθήνα, έγιναν και φέτος από τις
16 έως τις 19 Φεβρουαρίου
εντατικά εκπαιδευτικά σεμινά-
ρια υψηλής και προωθημένης
μαγειρικής τέχνης και τεχνικής.
Διοργανώθηκαν από την
Gastronomy essentials, με την
υποστήριξη του ΣΕΤΕ και των
σχολών ΑΚΜΗ. Στα μαθήματα
των νέων τεχνικών και τάσεων
της αγοράς συνεισέφερε με την
παγκόσμιας εμβέλειας γνώση το
Alain Ducasse Foundation, πρέ-
σβης της Electrolux. Βέβαια,
όλες οι δημιουργίες και τεχνικές
εκτελέστηκαν από τα μηχανήμα-
τα Electrolux Professional. Δεν
θα μπορούσαν να γίνουν με άλλα
μηχανήματα λόγω των δυνατοτή-
των τους που μόνο η Electrolux
παρέχει. οι συμμετέχοντες ήταν
F&B managers, ιδιοκτήτες
εστιατορίων, αναγνωρισμένοι
chef κ.λπ.
Σεμινάρια νέων τεχνικών γαστρονομίας