Username
Password
Οι κηπουροί του Mega

 «Οι Κηπουροί του mega», απέκτησαν το δικό τους περιοδικό και σας δίνουν τις συμβουλές τους για να φροντίζετε τα φυτά στον κήπο και το μπαλκόνι σας. Οι αγαπημένες στήλες της ομότιτλης εκπομπής,  «Το βοτανάκι του», «Go μόνος σου» «Το μποστανάκι σου», «Ο Γιατρός των φυτών» και πολλά ενδιαφέροντα θέματα βρίσκονται εδώ. Και μην ξεχνάτε Κηπ – reading!

Έναρξη Κυκλοφορίας:
2012
 
Συχνότητα Έκδοσης: 
6 τεύχη/έτος
 
Αρχισυντάκτης:
Τεύχος 6
0,00 €
-
-
Στο έκτο τεύχος του περιοδικού «Οι κηπουροί του MEGA» μάθετε για τα είδη του γκαζόν, όλες τις απαραίτητες φροντίδες για να το διατηρήσετε όμορφο και υγιές, καθώς επίσης αναλυτικές οδηγίες για να μεταφυτέψετε εύκολα και χωρίς ατυχήματα τους κάκτους σας. Ακόμη, γεμίστε τον κήπο και το μπαλκόνι σας χρώμα και άρωμα με γιασεμιά και γεράνια.
Ο Σωτήρης Βρεττός σας δείχνει βήμα βήμα πώς να φυτέψετε φράουλα και κολοκύθι στο «Μποστανάκι» και ο Μάκης Τσόκας προσθέτει δύο ακόμα «Βοτανάκια» στη συλλογή σας, τον ευωδιαστό βασιλικό και την όμορφη λεβάντα. Ακόμη, ο Γιάννης Παναγιωτόπουλος προτείνει φυτά που είναι ιδανικά για σκιερούς κήπους και βεράντες.
Χαλαρώστε μαζί μας κάνοντας έναν περίπατο στο υπέροχο Πάρκο «Αντώνης Τρίτσης» και φτιάξτε τις δικές σας συνταγές ομορφιάς με γιασεμί και φράουλα. Επίσης, σπείρετε τους σπόρους του τεύχους, μελιτζάνα και σκυλάκι, που προσφέρονται δωρεάν, ακολουθώντας τις αναλυτικές οδηγίες.
Τεύχος 5
Στο πέμπτο τεύχος του περιοδικού «Οι κηπουροί του MEGA», έχουμε για εσάς αφιέρωμα στη λίπανση και στη μεταφύτευση των φυτών, καθώς και αναλυτικές οδηγίες πώς να κάνετε φύτευση στην ίδια γλάστρα. Επίσης, μυηθείτε στα μυστικά της γαρδένιας και διατηρήστε την όμορφη και υγιή.
Ο Σωτήρης Βρεττός σάς δείχνει βήμα βήμα πώς να σπείρετε αγγούρι και σέλινο στο «Μποστανάκι» και ο Μάκης Τσόκας, στη στήλη «Ο Γιατρός των φυτών», αντιμετωπίζει έναν πολύ κοινό εχθρό των φυτών, τον τετράνυχο, αλλά και τα άσπρα σκουλήκια που βρίσκονται στο χώμα. Ακόμη, ο Γιάννης Παναγιωτόπουλος προτείνει φυτά για τη βεράντα σας που «αντιστέκονται» στη ρύπανση του περιβάλλοντος.
Ακολουθήστε μας σε έναν χαλαρό περίπατο στον υπέροχο Βοτανικό Κήπο Διομήδους και φτιάξτε δύο πρωτότυπες συνθέσεις με λουλούδια εποχής, για να δώσετε ανοιξιάτικο χρώμα στις αγαπημένες γωνιές του σπιτιού σας. Επίσης, σπείρετε τους σπόρους του τεύχους, πιπεριά τσίλι και πετούνια, που προσφέρονται δωρεάν, ακολουθώντας τις αναλυτικές οδηγίες.
Τεύχος 4
Στο τέταρτο τεύχος του περιοδικού «Οι κηπουροί του MEGA», αφιέρωμα στην προστασία των φυτών από τον παγετό και το χιόνι, καθώς και αναλυτικές οδηγίες για να καλύψετε τα φυτά σας με αντιπαγετικό πανί. Επίσης, φέρτε την άνοιξη νωρίτερα στον κήπο σας, με πέντε φυτά που ανθίζουν στην καρδιά του χειμώνα.
Ο Σωτήρης Βρεττός σας δείχνει βήμα βήμα πώς να σπείρετε πατάτα και σκόρδο στο «Μποστανάκι» και ο Μάκης Τσόκας στη στήλη «Ο Γιατρός των φυτών» φτιάχνει ένα οικολογικό σκεύασμα για την αντιμετώπιση του εντόμου τίγρη και εξηγεί πώς αντιμετωπίζεται το σκαθάρι του φοίνικα. Ο Γιάννης Παναγιωτόπουλος δείχνει πώς μπορείτε να φτιάξετε τα δικά σας μίνι θερμοκήπια από πλαστικά μπουκάλια και ποτήρια.
Ακόμη, ανακαλύψτε το «άγνωστο» εργαστήριο βοτάνων στο Άγιο Όρος, κάνοντας μία περιήγηση παρέα με τους Κηπουρούς και διαβάστε πώς μπορείτε να αξιοποιήσετε τη στάχτη από το τζάκι σας. Επίσης, σπείρετε τους σπόρους του τεύχους, καρότο και βιολέτα, που προσφέρονται δωρεάν, ακολουθώντας τις αναλυτικές οδηγίες.
Τεύχος 3
Στο τρίτο τεύχος του περιοδικού, «Οι Κηπουροί του MEGA», διαβάστε για τα πέντε πιο γνωστά φθινοπωρινά βολβώδη φυτά, καθώς και αναλυτικές οδηγίες πώς να τα φυτέψετε. Με τη βοήθεια του Σωτήρη Βρεττού, το «Μποστανάκι σου» υποδέχεται το χειμώνα με μαρούλι και κρεμμύδι. Ο «Γιατρός των φυτών», Μάκης Τσόκας, σας δείχνει οικολογικούς και εύκολους τρόπους για να κρατήσετε μακριά τα σαλιγκάρια από τον κήπο και τα φυτά σας και ο Γιάννης Παναγιωτόπουλος, στη στήλη «Go μόνος σου», φτιάχνει βήμα βήμα ένα πρωτότυπο χριστουγεννιάτικο δέντρο, χρησιμοποιώντας ξύλα κανέλας. Ακόμη, διαβάστε στο αφιέρωμα του τεύχους για τα είδη των γλαστρών και επιλέξτε το καταλληλότερο για τα φυτά σας, μετατρέψτε την κηπουρική σε παιχνίδι και διασκεδάστε παρέα με τα παιδιά σας και, τέλος, κάντε έναν «πράσινο περίπατο» στον Εθνικό Δρυμό της Πάρνηθας παρέα με τους Κηπουρούς. Επίσης, σπείρετε τους σπόρους του τεύχους, σπανάκι και πανσέ, που δίνονται δωρεάν, ακολουθώντας τις αναλυτικές οδηγίες και πάρτε ιδέες για να φτιάξετε μόνοι σας οικολογικά χριστουγεννιάτικα στολίδια στη στήλη «Go green».
Τεύχος 2
Στο 2ο τεύχος του περιοδικού «Οι Κηπουροί του mega», διαβάστε τις εργασίες που έχει ανάγκη ο κήπος σας μετά το  καλοκαίρι και γνωρίστε πέντε φυτά με κόκκινο φύλλωμα που δίνουν χρώμα στο φθινοπωρινό τοπίο. Ο Σωτήρης Βρεττός φυτεύει και σπέρνει λάχανο και κουνουπίδι στο «Μποστανάκι σου», ο Μάκης Τσόκας στη στήλη «Ο Γιατρός των φυτών», δίνει οικολογικές λύσεις για να απαλλαγείτε από τα μυρμήγκια και να αντιμετωπίσετε το συνηθέστερο μύκητα που προσβάλλει τα φυτά, το ωίδιο και ο Γιάννης Παναγιωτόπουλος στη στήλη «Go μόνος σου», δείχνει βήμα-βήμα πως να φτιάξετε μια υδάτινη κατασκευή. Ακόμα, διαβάστε τα πάντα για το χώμα και την κομποστοποίηση στα αφιερώματα του τεύχους, ξαναγνωρίστε τον Εθνικό κήπο μέσα από τον καθιερωμένο περίπατο και μάθετε ποια φυτά είναι κατάλληλα για «τεμπέληδες κηπουρούς». Επίσης, δείτε αναλυτικά πώς να σπείρετε τους σπόρους του τεύχους, ρόκα και χρυσάνθεμο, που δίνονται δωρεάν και κάντε την εξαέρωση του γκαζόν παιχνιδάκι με τρία gadgets.
Τεύχος 1
Στο 1ο τεύχος του περιοδικού «Οι Κηπουροί του mega», αφιέρωμα στο καλοκαιρινό πότισμα και βήμα – βήμα η εγκατάσταση αυτόματου ποτίσματος στο μπαλκόνι. Συνέντευξη από το Δημήτρη Σκαρμούτσο μέσα στην οποία απαντά ποιά είναι η σχέση του με τα φυτά και την κηπουρική. Ο Σωτήρης Βρεττός φυτεύει στο «Μποστανάκι σου» τους βασιλιάδες του καλοκαιριού καρπούζι και πεπόνι, ο «Γιατρός των φυτών», Μάκης Τσόκας δίνει συμβουλές για την αντιμετώπιση της μελίγκρας και για την προστασία από τα κουνούπια και ο Γιάννης Παναγιωτόπουλος στη στήλη «Go μόνος σου», δείχνει πως φτιάχνεται μια κάθετη ζαρντινιέρα από παλέτες. Ακόμη, οικονομικές προτάσεις  για να γεμίσετε  φυτά τη βεράντα σας , ξοδεύοντας  μόνο 300€ και συμβουλές για την φροντίδα των σαρκοφάγων φυτών, διωναία και νηπενθές. Αφιερώματα στα φυτά του τεύχους ντομάτα και βασιλικός, με οδηγίες για την καλλιέργεια των σπόρων που δίνονται δωρεάν. Επίσης, μάθετε για το σκαμνάκι του κηπουρού και τους σάκους φύτευσης στα Gadgets Κηπουρικής.