Username
Password
Greek Vegan

Το Ελληνικό περιοδικό για το βίγκαν lifestyle! Το νέο μας περιοδικό φιλοδοξεί να αποτελέσει τόσο το έντυπο επιλογής για όσους έχουν ήδη υιοθετήσει τον βιγκανισμό ως φιλοσοφία ζωής, όσο και το εργαλείο με το οποίο ο Νεοέλληνας θα ενημερώνεται για το νέο αυτό κύμα που ολοένα κερδίζει έδαφος και στη χώρα μας.

Έναρξη Κυκλοφορίας:
2019

Συχνότητα Έκδοσης: 
6 τεύχη/έτος

Αρχισυντάκτης:
Γιάννης Πατρίκος

Τεύχος 5

Τη στιγμή που γράφονται αυτές οι γραμμές, άλλο ένα lockdown κρατάει την αγορά κλειστή και τους περισσότερους από εμάς στα σπίτια τους. «Κάνοντας την ανάγκη φιλοτιμία» ήταν το ρητό από το οποίο άντλησε έμπνευση κι ο συνεργάτης μας, Νίκος Πουρλιάρος, για το θέμα του άρθρου του, «Η καραντίνα ενός Vegan». Διαβάζοντας το συγκεκριμένο κομμάτι, σε κάποιες σελίδες θα αναγνωρίσετε τον εαυτό σας, ενώ σε άλλες θα διαπιστώσετε ότι υπήρχαν, ενδεχομένως, κι άλλες ενασχολήσεις, με τις οποίες θα μπορούσατε να είχατε ασχοληθεί παραγωγικά αυτές τις εβδομάδες του πανελλαδικού εγκλεισμού.

Τεύχος 4
 Πολλά και σημαντικά έχουν μεσολαβήσει από την τελευταία μας επικοινωνία πριν από τέσσερεις μήνες. Η πανδημία του COVID-19, τα 8 εκατομμύρια κρούσματα, οι 500.000 συνάνθρωποί μας που χάθηκαν, η προσωρινή (;) κατάρρευση του τρόπου ζωής μας, οι τεράστιες οικονομικές επιπτώσεις που δημιούργησε η υγειονομική κρίση είναι μόνο μερικά από αυτά.
Ο ακτιβισμός υπήρξε πάντοτε βραχίονας κάθε μηχανισμού κοινωνικής αλλαγής κι ασφαλώς ο Βιγκανισμός δεν θα ήταν εξαίρεση. Στο πολυσέλιδο αφιέρωμα του τεύχους, που επιμελήθηκε η κα Γεωργιάδου, προσπαθήσαμε να καλύψουμε τις περισσότερες από τις εγχώριες Vegan ακτιβιστικές ομάδες, σκιαγραφώντας τα βασικά χαρακτηριστικά τους. Ασφαλώς, πρόκειται για μια πρώτη ανίχνευση στην οποία θα επανέλθουμε σε μεγαλύτερο βάθος, αν διαπιστώσουμε σχετικό ενδιαφέρον από εσάς.
Τεύχος 3
 Στο αφιέρωμα αυτού του τεύχους εστιάζουμε στο φαινόμενο του «εναλλακτικού κρέατος», εξετάζοντάς το από όλες τις σκοπιές. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει η άποψη των ειδικών στον χώρο της υγείας που απαντούν στο ερώτημα πολλών αναγνωστών μας σχετικά με την ασφάλεια κατανάλωσης αυτών των προϊόντων.
O Λουί Ψυχογιός είναι ο σκηνοθέτης του ντοκιμαντέρ «The Game Changers» που παρουσιάσαμε στο προηγούμενο τεύχος. Ο ελληνικής καταγωγής σκηνοθέτης, βραβευμένος με Oscar για την ταινία του «Ο Όρμος» (η προβολή της οποίας γλίτωσε από τη σφαγή χιλιάδες δελφίνια), μας παραχώρησε μία αποκλειστική συνέντευξη που μπορείτε να διαβάσετε σε αυτό το τεύχος.
Τεύχος 2
 Η Τάνια Τρύπη, η γνωστή ηθοποιός, vegan κι ακτιβίστρια για τα δικαιώματα των ζώων, παραχωρεί μια συνέντευξη - εξομολόγηση στη Μαρία Γεωργιάδου του «Greek Vegan», εν μέσω των αγαπημένων της ζώων, στη φάρμα-καταφύγιο της Βρούβας στην Αίγινα. Διαβάστε την και θα καταλάβετε γιατί τιτλοφορείται «Ξύπνησα από τον Λήθαργο!»
Τεύχος 1
Ανάμεσα στα περιεχόμενα του πρώτου τεύχους θα βρείτε κάποια εισαγωγικά άρθρα για τον βιγκανισμό και τις πρακτικές του, καθώς και άφθονη ύλη που απευθύνεται στους πιο «πεπειραμένους» αναγνώστες (έρευνα αγοράς για βίγκαν υλικά μαγειρικής, ενημέρωση για το «εναλλακτικό κρέας», δοκιμή για τα καλύτερα βίγκαν μπέργκερς κ.ά.). Ακόμα, ο γνωστός σεφ, Γιάννης Λουκάκος, προσφέρει 20+1 συνταγές για βίγκαν εδέσματα.