Mini Market & Μικρή Λιανική Νο 14 - page 6

ειδήσεις
6
Βραβεία «Made in Greece 2017»
Σε μια λαμπρή τελετή, που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 11 Δεκεμβρίου
2017, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, παρουσία πλήθους παρευρισκομένων,
βραβεύθηκαν εταιρείες και οργανισμοί από όλο το φάσμα του παραγωγικού
επιχειρείν, που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα, στο πλαίσιο της φετινής
εκδήλωσης Made in Greece Awards 2017.
Η Ελληνική Ακαδημία Μάρκετινγκ (ΕΛΑΜ), διοργανώτρια των βραβείων,
ανέδειξε και επιβράβευσε παραγωγικές επιχειρήσεις και οργανισμούς που
δραστηριοποιούνται στη χώρα μας και επιτυγχάνουν εξαιρετικές επιδόσεις
στη δημιουργία και διάθεση προϊόντων. Βασικά κριτήρια αξιολόγησης, αρι-
στείας και επιβράβευσης ήταν η ποιότητα, η καινοτομία, η διαφοροποίηση, οι
στοχευμένες αγορές, τα διεθνή δίκτυα διανομών και τα ισχυρά brand
names. Στη φετινή εκδήλωση συμμετείχαν για πρώτη φορά βιοτεχνικές
επιχειρήσεις, σε ξεχωριστή κατηγορία βραβείων «Βιοτεχνικής Αριστείας»,
ως επισφράγισμα της συνεργασίας της ΕΛΑΜ με το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο
Αθηνών.
Στον θεσμό αυτό, έχουν διακριθεί τα τελευταία χρόνια 100 κορυφαίες επιχει-
ρήσεις –στην πλειονότητά τους ελληνικές– για τις οποίες η ποιότητα, η
καινοτομία, η εξωστρέφεια και η δύναμη των σημάτων τους (brands) πρω-
τοστατούν στην ανάπτυξη και στην ευημερία τους.
Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους εκπρόσωποι πολιτικών
φορέων, καθώς και πλήθος επιχειρηματιών, στελεχών και εκπροσώπων του
Τύπου.
Στην εναρκτήρια ομιλία του, ο Γεώργιος Αυλωνίτης, καθηγητής του Οικονο-
μικού Πανεπιστημίου Αθηνών και πρόεδρος της Ελληνικής Ακαδημίας
Μάρκετινγκ, αναφέρθηκε στους
στόχους της ΕΛΑΜ, στις ιδέες που
οδήγησαν στον θεσμό των βρα-
βείων, καθώς και στην ανάγκη να
στηριχθεί το εγχώριο επιχειρείν
με κάθε τρόπο, στη χώρα «που οι
επιχειρηματίες είναι ήρωες,
καθώς λειτουργούν σε μία από τις
χειρότερες οικονομίες στην
Ευρωπαϊκή Ένωση για την πραγ-
ματοποίηση επιχειρηματικής
δραστηριότητας», σύμφωνα με το
πρόσφατο Doing Business Report
2018 της Παγκόσμιας Τράπεζας.
5η ΕΞΠΟΤΡΟΦ:
Ανακαλύψτε τη γεύση
της Ελλάδας
Πλήρως ανανεωμένη, με νέες παράλληλες
εκδηλώσεις και καινοτόμες προτάσεις, η
ΕΞΠΟΤΡΟΦ, δίνει ραντεβού για πέμπτη
συνεχόμενη χρονιά, τόσο με τους
επαγγελματίες του κλάδου Τροφίμων και
Ποτών όσο και με τους λάτρεις των ελληνικών
γεύσεων. Η 5η ΕΞΠΟΤΡΟΦ ανοίγει τις πόρτες
της από τις 26 έως τις 29 Ιανουαρίου, στο
Ολυμπιακό Κέντρο Ξιφασκίας, στο Ελληνικό.
Αναλυτικότερα, τα εγκαίνια θα
πραγματοποιηθούν την Παρασκευή, 26
Ιανουαρίου, στις 7:00 μ.μ. από πολιτικούς
φορείς και παράγοντες της αγοράς.
Μικροί παραγωγοί με τεχνογνωσία, μεράκι και
όραμα και ελληνικές αναγνωρισμένες
εταιρείες με ισχυρή θέση τόσο στην εγχώρια,
όσο και στη διεθνή αγορά δίνουν δυναμικό
«παρών». Ειδικά φέτος τα μοναστηριακά
προϊόντα έχουν την τιμητική τους, ενώ
τιμώμενη περιοχή είναι η Περιφέρεια Στερεάς
Ελλάδας. Οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία
να δουν σπάνια προϊόντα, παράλληλες
εκδηλώσεις με καταξιωμένους σεφ και
bartenders, σεμινάρια με κορυφαίους
sommeliers και διατροφολόγους, καθώς και
τον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Μαγειρικής
«GREEK CHEF 2018», σε συνεργασία με
αναγνωρισμένες Λέσχες Αρχιμαγείρων. Τέλος,
οινοποιοί από κάθε γωνιά της Ελλάδος θα
δώσουν το «παρών» στην 5η ΕΞΠΟΤΡΟΦ,
καθώς εγκαινιάζεται η νέα της εξειδικευμένη
ενότητα «Τα κρασιά της Ελλάδας». Πρόκειται
για μια μοναδική οινική συνάντηση, η οποία θα
αναδείξει τόσο τα ελληνικά κρασιά όσο και το
σημαντικό έργο των τοπικών οινοποιών.
Η είσοδος είναι δωρεάν για επαγγελματίες
τροφίμων με πρόσκληση.
EIDHSEIS.indd 6
12/19/17 3:59 PM
1,2,3,4,5 7,8,9,10,11,12,13,14,15,16,...68
Powered by FlippingBook