Mini Market & Μικρή Λιανική Νο 14 - page 8

ειδήσεις
8
Τίθεται σε λειτουργία η τελευταία
μεγάλη επένδυση, ύψους 300 εκα-
τομμυρίων ευρώ, της Παπαστράτος.
Ο λόγος, για τη μετατροπή του εργο-
στασίου της στον Ασπρόπυργο σε
μονάδα παραγωγής των ράβδων
καπνού για το IQOS, που δημιουργεί
400 νέες θέσεις εργασίας για την
παραγωγή του IQOS, οι οποίες θα
προστεθούν στις περισσότερες από
250 θέσεις που δημιούργησε για την
προώθηση και κυκλοφορία του IQOS
στην ελληνική αγορά. Έτσι, συνο-
λικά η Παπαστράτος θα απασχολεί
περισσότερους από 1.200 εργαζομέ-
νους.
Ο Χρήστος Χαρπαντίδης, πρόεδρος
και διευθύνων σύμβουλος της εται-
ρείας δήλωσε σχετικά: «η εταιρεία
βρίσκεται στο κέντρο μιας μεγάλης
αλλαγής, που θα έχει σημαντική
επιρροή στην υγεία του πληθυσμού
που καπνίζει. Οι ράβδοι καπνού στο
εργοστάσιο στον Ασπρόπυργο θα
εξάγονται σε περισσότερες από 30
αγορές του κόσμου. Η δυναμικότητα
της παραγωγής ανέρχεται σε 20 δισ.
ράβδους καπνού ετησίως». Αξιοση-
μείωτο επίσης, ότι σύμφωνα με τον
Ιάκωβο Καργαρώτο, αντιπρόεδρο
της εταιρείας Παπαστράτος, το μικρό
χρονικό διάστημα που βρίσκεται
στην αγορά το IQOS, το μερίδιό του
στην Αθήνα έχει ξεπεράσει, σύμ-
φωνα με τις εκτιμήσεις της
εταιρείας, το 2% και πανελλαδικά
ήδη ξεπερνά το 2,5%. Ο στόχος είναι
να αντικαταστήσει πλήρως τα συμ-
βατικά τσιγάρα το συντομότερο
δυνατόν. Σημειωτέον, ότι η PMI
κατέθεσε τον προηγούμενο Δεκέμ-
βριο αίτηση στον Αμερικανικό
Οργανισμό Τροφίμων και Φαρμάκων
(FDA) για την αδειοδότηση του IQOS
ως προϊόντος μειωμένου κινδύνου,
σύμφωνα με τη νομοθεσία των ΗΠΑ.
ΠΑΠΑΣΤΡΑΤΟΣ:
Νέα μονάδα
παραγωγής
για IQOS
Βραβεύσεις για το εργοστάσιο της PepsiCo
Σε τρεις βασικές κατηγορίες βραβεύθηκε το εργοστάσιο της PepsiCo, στα διεθνή 2016
Center of Excellence Awards. Το ελληνικό εργοστάσιο της PepsiCo, στο οποίο η εται-
ρεία έχει επενδύσει πάνω από 15 εκατ. ευρώ την τελευταία 7ετία, βρίσκεται στην
περιοχή του Αγ. Στέφανου Αττικής.
Τα τρία βραβεία που έλαβε, σε διαφορετικές κατηγορίες, επιβεβαιώνουν την αποτελε-
σματικότητα της στρατηγικής επιλογής της εταιρείας να επενδύσει στο ελληνικό
εργοστάσιο τα τελευταία χρόνια. Η ποιοτική και πολυδιάστατη αναβάθμιση τόσο της λει-
τουργίας, όσο και της αποδοτικότητας του εργοστασίου, καθώς και η εναρμόνισή του με
τη στρατηγική φιλοσοφία της εταιρίας «Απόδοση με Σκοπό» (Performance With
Purpose), η οποία υπερασπίζεται την αειφόρο ανάπτυξη σε τρεις βασικούς πυλώνες –
προϊόντα, άνθρωποι, πλανήτης– επιβεβαιώθηκε με τον πιο σαφή τρόπο από τη διάκριση
του ελληνικού εργοστασίου στις κατηγορίες:
-Recon Waste (Εξοικονόμηση φυσικών πόρων μέσω διαχείρισης αποβλήτων)
-Make True Efficiency (Βελτιστοποίηση λειτουργίας γραμμών παραγωγής)
-Operational Health & Safety (Ασφάλεια και Υγιεινή)
O διευθυντής του εργοστασίου της PepsiCo-Tasty Foods, κ. Βασίλης Μαυρογιάννης,
δήλωσε σχετικά με τη βράβευση: «Η διάκριση του ελληνικού εργοστασίου σε διεθνές
επίπεδο και μάλιστα σε τρεις σημαντικές κατηγορίες, πέρα από μεγάλη τιμή και ανα-
γνώριση της προσπάθειάς μας τα τελευταία χρόνια, αποτελεί και ουσιαστική δικαίωση
της στρατηγικής επιλογής της PepsiCo να επενδύσει, περισσότερα από 15 εκατ. ευρώ, τα
τελευταία χρόνια σε πρότυπο εξοπλισμό, τεχνολογία και πάνω απ’ όλα στο ελληνικό
ανθρώπινο δυναμικό. Γεγονός που επιβεβαιώνεται αδιάψευστα και από την προτίμηση
που δείχνουν οι καταναλωτές στην ποιότητα των προϊόντων μας».
O Βασίλης Κορκίδης επανεξελέγη αυτόματα πρόεδρος του Δ.Σ. του Εμπορικού και
Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιώς στις αρχαιρεσίες για την ανάδειξη νέας
Διοίκησης στο ΕΒΕΠ, καθώς ο συνδυασμός Επιχειρηματική Ανάπτυξη Πειραιά,
στον οποίο ήταν και επικεφαλής, συγκέντρωσε το απόλυτο των ψήφων. Η συμμε-
τοχή στις εκλογές του ΕΒΕΠ υπερδιπλασιάστηκε και κατέγραψε αριθμό ρεκόρ,
αφού ψήφισαν συνολικά 1.096 επιχειρήσεις-μέλη του ΕΒΕΠ, ενώ οι υποψήφιοι
ήταν 68 με τον επικεφαλής και εκλέχθηκαν 41 σύμβουλοι.
ΕΒΕΠ: Πρόεδρος ξανά ο Βασιλης Κορκίδης
Στο στάδιο της ολοκλήρωσης βρίσκεται η διαδικασία πιστοποίησης για το μελε-
κούνι σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ένωσης, όπως δήλωσε ο αρμόδιος για τον
πρωτογενή τομέα στο Νότιο Αιγαίο, αντιπεριφερειάρχης Φιλήμονας Ζανεττίδης. Η
απόφαση για το μελεκούνι αναμένεται να δημοσιευθεί σε προσεχές φύλλο της
εφημερίδας της Ε.Ε., ενώ σε καλό δρόμο βρίσκεται –σε εθνικό επίπεδο– η διαδι-
κασία πιστοποίησης για το κρασοτύρι της Κω. Σημειωτέον, ότι ο κ. Ζανεττίδης
απηύθυνε κάλεσμα στους ντόπιους παραγωγούς ώστε να συγκροτήσουν πιστοποι-
ημένες ομάδες για να επιδοτηθούν για τα προϊόντα τους.
Προστατευόμενο προϊόν
το μελεκούνι Ρόδου
EIDHSEIS.indd 8
12/19/17 3:59 PM
1,2,3,4,5,6,7 9,10,11,12,13,14,15,16,17,18,...68
Powered by FlippingBook