Τουριστική Αγορά τ. 263 - page 89

Βράβευση Green Key Ξενοδοχείων
Χανδρή στην Κέρκυρα
Για τρίτη συνεχή χρονιά, τα Ξενοδοχεία
Χανδρή στην Κέρκυρα, Corfu Chandris και
Dassia Chandris, βραβεύονται από την Ελλη-
νική Εταιρεία Προστασίας της Φύσης με το
διεθνές βραβείο για το περιβάλλον, Green
Key.
Τα Ξενοδοχεία Χανδρή βραβεύτηκαν για
την ιδιαίτερη ευαισθησία τους σε θέματα που
αφορούν στην προστασία του περιβάλλο-
ντος, καθώς και στη δέσμευσή τους για τη
μεταφορά του μηνύματος αγάπης για τη φύ-
ση τόσο στους πελάτες τους όσο και στους
προμηθευτές και συνεργάτες τους. Αναπό-
σπαστο κομμάτι στην πολιτική των Ξενοδο-
χείων Χανδρή είναι η συμβολή στη δημιουρ-
γία οικολογικής συνείδησης και κουλτούρας
στην πατρίδα μας, με σκοπό την αειφόρο
ανάπτυξή της και την προβολή της διεθνώς.
Τα Ξενοδοχεία Corfu Chandris και Dassia
Chandris βρίσκονται στο μαγευτικό κόλπο
της Δασιάς και διαθέτουν συνολικά 525 δω-
μάτια, εκ των οποίων 28 μπαγκαλόουζ και 36
βίλες, σε ένα καταπράσινο περιβάλλον ηρε-
μίας και χαλάρωσης, έκτασης 80 περίπου
στρεμμάτων. Τα ξενοδοχεία διαθέτουν επί-
σης εστιατόρια, μπαρ, παραδοσιακή ταβέρ-
να, αίθουσες ψυχαγωγίας και τηλεόρασης, 4
πισίνες (η μία παιδική), γήπεδα τένις, γήπε-
δο 5x5, παιδικό club, καταστήματα, πλήρως
επανδρωμένο και εξοπλισμένο γυμναστήριο
με ατμόλουτρο και τζακούζι, καθώς και ορ-
γανωμένη παραλία με όλα τα θαλάσσια
σπορ. Τέλος, τα ξενοδοχεία διαθέτουν συνε-
δριακό κέντρο και αίθουσες πολλαπλών χρή-
σεων.
Αποτελεσματική η συμμετοχή της Προ
του Άθω περιοχής της Χαλκιδικής στην
έκθεση ΒΙΤ στην Ιταλία
Μέλη και στελέχη του Προαθωνικού Ορ-
γανισμού Τουρισμού ενημέρωσαν πλήθος
Ιταλών επισκεπτών για τις ειδικές προτά-
σεις του «αθωνικού καλοκαιριού», το οποίο
εδώ και τρία χρόνια επαναπροσελκύει Ιτα-
λούς στην περιοχή, που πλέον την επισκέπτο-
νται είτε μεμονωμένα είτε ως μέλη μικρών ή
μεγάλων ομάδων επισκεπτών.
Ο οργανισμός ως συνεκθέτης της
TURISM GUIDE GREECE για μία ακόμη φο-
ρά εστίασε στην προώθηση του τοπικού κα-
λοκαιρινού μοντέλου διακοπών, το οποίο συ-
ντίθεται από ολοκληρωμένες μορφές τουρι-
σμού, όπως ο αλιευτικός, ο καταδυτικός, ο
οδικός και ο γαστρονομικός. Παράλληλα, πα-
ρουσίασε fly & drive τουριστικά πακέτα, που
συνδυάζουν όλα τα προηγούμενα με επισκέ-
ψεις σε μνημεία και μουσειακούς χώρους
μέσα και γύρω από το «τρίτο πόδι» της Χαλκι-
δικής.
Πολλές ήταν και οι προκαθορισμένες
επαγγελματικές συναντήσεις, κατά τη διάρ-
κεια των οποίων παρουσιάστηκαν οι καταγε-
γραμμένες προτάσεις του προορισμού, οι
οποίες απευθύνονται σε μαζικούς ή ειδικούς
επισκέπτες.
Για την ακρίβεια, πραγματοποιήθηκαν έξι
προκαθορισμένες συναντήσεις με product
managers θεματικών τουριστικών γραφείων
και tour operators, καθώς και τριάντα συνα-
ντήσεις με εκπροσώπους τουριστικών γρα-
φείων που επισκέφθηκαν τον εκθεσιακό χώ-
ρο.
Ακόμη, πάνω από δεκαπέντε Ιταλοί εκπρό-
σωποι Τύπου, ανταποκρινόμενοι σε πρόσκλη-
ση που τους απευθύνθηκε, επισκέφθηκαν το
περίπτερο, προκειμένου να συλλέξουν πλη-
ροφοριακό υλικό και να παραλάβουν το ειδι-
κά διαμορφωμένο για την ιταλική αγορά
press kit. Παράλληλα, παραχωρήθηκαν τηλε-
οπτικές συνεντεύξεις.
Σημαντικότερη όλων μπορεί να χαρακτη-
ριστεί η συμφωνία που επετεύχθη ανάμεσα
στον οργανισμό και σε γνωστό tour operator
της ιταλικής αγοράς, ο οποίος τον επόμενο
Απρίλιο διοργανώνει ταξίδι εξοικείωσης με
τη συμμετοχή συνεργατών του. Οι συμμετέ-
χοντες θα ακολουθήσουν το πολιτιστικό πρό-
γραμμα με τίτλο «Από το Άγιον Όρος στα
Στάγειρα του Αριστοτέλη και στην Αμφίπολη
του Μεγαλέξανδρου». Επιπλέον, δύο κορυ-
φαίες δημοσιογραφικές αποστολές θα καλύ-
ψουν τις δραστηριότητες του γαστρονομικού
φεστιβάλ Mount Athos Area KOUZINA 2015,
επισκεπτόμενες παράλληλα τις αριστοτελι-
κές περιοχές και τα αθωνικά οινοποιεία.
Η απόδοση της πενταετούς προσπάθειας
του οργανισμού θεωρείται εξαιρετική, τόσο
ως προς την ποιότητα όσο και ως προς την
ποσότητα των «ιταλικών αφίξεων» στην πε-
ριοχή, δεδομένου ότι η συνεχόμενη διαδι-
κτυακή αύξηση και η αυξανόμενη προσέλκυ-
ση επαγγελματιών αλλάζουν χρόνο με το
χρόνο τα τοπικά τουριστικά δεδομένα και
διαμορφώνουν νέες τάσεις στο «προαθωνικό
τουριστικό γίγνεσθαι».
89
ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΑΓΟΡΑ
ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟ MARKETING
1...,79,80,81,82,83,84,85,86,87,88 90,91,92,93,94,95,96,97,98,99,...100
Powered by FlippingBook