Τουριστική Αγορά τ. 268 - page 92

92
ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΑΓΟΡΑ
ψης, οι φοιτητές είχαν την ευκαιρία:
• Να πάρουν μέρος σε οργανωμένο δια-
δραστικό παιχνίδι διάρκειας 2 ημερών, με
στόχο να κινηθούν αρκετές ώρες μέσα στο
χώρο την έκθεσης, να αποκτήσουν μια οικει-
ότητα, αλλά να γίνουν και αντιληπτοί από το
κοινό και τους εκθέτες.
• Να ενημερωθούν για τις τελευταίες τά-
σεις της αγοράς.
• Να πάρουν μέρος στα σεμινάρια Future
Hotel.
Τα σημαντικότερα σεμινάρια ήταν αυτά
με τίτλο «Διαχείριση παραπόνων» και «Στα-
θεροποίηση της ποιότητας». Oι διεθνείς προ-
σκεκλημένοι του Futute Hotel on the Web
Thomas Landen, Marketing Manager EMEA
της Revinate, Jens Bocker, Business
Development Manager της OTA Insight, και
Alex Baroos, Vice President of Sales-EMEA
της Duetto, ανέλυσαν την αποτελεσματική
διαχείριση παραπόνων στο Διαδίκτυο και την
ορθή πολιτική κοστολόγησης, μέσα από πλή-
ρεις εμπεριστατωμένες παρουσιάσεις.
Επιπλέον, η ακαδημαϊκή υπεύθυνη του
τμήματος, Δρ Ελένη Τσιτσιρίγγου, συμμε-
τείχε στη γενική συνέλευση του Ξενοδοχει-
ακού Επιμελητήριου Ελλάδος με σύνθημα
«Ο Τουρισμός είναι υπόθεση όλων μας», πα-
ρουσία περισσότερων από 1.000 ξενοδό-
χων, η οποία πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο
της HO.RE.CA.
Το Μητροπολιτικό Κολλέγιο προσφέρει
το αναγνωρισμένο προπτυχιακό πρόγραμμα
BA (Hons) International Hospitality and
Tourism Management (Διοίκηση Τουριστι-
κών και Ξενοδοχειακών Επιχειρήσεων) σε
συνεργασία με το δημόσιο πανεπιστήμιο
University of East London.
Πρόκειται για ελληνόφωνο πρόγραμμα,
με αμειβόμενη πρακτική άσκηση σε σύγ-
χρονο ξενοδοχειακό περιβάλλον και με
εξαιρετικές προοπτικές καριέρας στον του-
ριστικό κλάδο.
n
4ήμερο σεμινάριο «Healthy Cuisine»
για πρώτη φορά στην Ευρώπη!
Σεμινάριο διοργάνωσε το ΙΕΚ ΑΚΜΗ και η
Gastronomy Essentials.
Η «ειδική διατροφή» και συγκεκριμένα η
διατροφή για ειδικές κατηγορίες, όπως κοι-
λιοκάκη, διαβήτης, καρδιοπάθειες, χορτοφα-
γία, ωμοφαγία, αλλεργίες, δυσανεξίες (λα-
κτόζη, γλουτένη), ήταν στο επίκεντρο του
4ήμερου σεμιναρίου με θέμα «Healthy
Cuisine», που διοργανώθηκε από τον Τομέα
Επισιτισμού & Τουρισμού του ΙΕΚ ΑΚΜΗ και
την Gastronomy Essentials, υπό την αιγίδα
του ΣΕΤΕ, στην Αθήνα, στον ατμοσφαιρικό
χώρο «Οδός Κασσάνδρας», στο Βοτανικό.
Για πρώτη φορά στην Ελλάδα και ίσως σε
ολόκληρη την Ευρώπη, πραγματοποιήθηκε
εκπαιδευτικό πρόγραμμα με τόσο εμπερι-
στατωμένο περιεχόμενο επάνω στις «ειδι-
κές διατροφές» των πελατών σε όλη την
αγορά της εστίασης, προσελκύοντας το εν-
διαφέρον συνέδρων από Ελλάδα, Τουρκία
και Μάλτα.
Οι συμμετέχοντες σπουδαστές, chef, μά-
γειρες, ζαχαροπλάστες και ιδιοκτήτες στο
χώρο της επαγγελματικής εστίασης στην
Ελλάδα, είχαν τη δυνατότητα να ενημερω-
θούν από κορυφαίους επιστήμονες, όπως
τον κλινικό διαιτολόγο-βιολόγο, Χαρίλαο Δη-
μοσθενόπουλο, και τον executive chef του
Λαϊκού Νοσοκομείου Αθηνών, Νικόλαο Κου-
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΚΑΙ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
1...,82,83,84,85,86,87,88,89,90,91 93,94,95,96,97,98,99,100
Powered by FlippingBook