71
ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΑΓΟΡΑ
Η ΣΤΗΛΗ ΤΩΝ ΠΡΟΜΗΘΕΥΤΩΝ
Τ
ο Μητροπολιτικό Κολλέγιο
εγκαινιάζει νέα συνεργα-
σία µε το Southampton
Solent University –παγκόσµιο
ηγέτη στις σπουδές Ναυτιλίας,
µε µία από τις κορυφαίες σχο-
λές ναυτικής εκπαίδευσης στον
κόσµο (Warsash Maritime
Academy)– για την παροχή προ-
γραµµάτων σπουδών στη Ναυτι-
λία, µε την πιστοποίηση του
Chartered Institute of Logistics
and Transport (CILT).
Έτσι, το Μητροπολιτικό Κολ-
λέγιο προσφέρει από τον Σε-
πτέµβριο του 2016 τα εξής ανα-
γνωρισµένα bachelors στη Ναυ-
τιλία:
• ∆ιοίκηση Ναυτιλιακών Επι-
χειρήσεων (Maritime Business)
• ∆ιοίκηση Λιµένων (Shipping
& Port Management)
Τα προγράµµατα σπουδών πε-
ριλαµβάνουν σύγχρονα µαθήµα-
τα που καλύπτουν όλους τους το-
µείς της ∆ιοίκησης ναυτιλιακών
επιχειρήσεων και λιµένων, ενώ
οι τίτλοι σπουδών που απονέµο-
νται είναι διεθνούς εµβέλειας
και παγκόσµιας αναγνώρισης.
Το Μητροπολιτικό Κολλέγιο εί-
ναι το µοναδικό κολλέγιο στην
Ελλάδα πιστοποιηµένο από το
Chartered Institute of Logistics
and Transport, γεγονός που δια-
σφαλίζει την υψηλή εκπαιδευτι-
κή ποιότητα του προγράµµατος,
καθώς και την επαγγελµατική
καταλληλότητα των αποφοίτων.
Η ιδιότητα µέλους του CILT απο-
τελεί κορυφαία καταξίωση στη
ναυτιλιακή βιοµηχανία και συντε-
λεί σε σηµαντικά ευρύτερες επι-
λογές καριέρας.
.
Νέα Σχολή του Μητροπολιτικού Κολλεγίου για Ναυτιλιακές Σπουδές
T
ην πολυτελή συλλογή των Small
Luxury Hotels of the World κα-
λωσόρισε στην οικογένειά του το
ηχηρό πέντε αστέρων Althoff Hotel
Villa Belrose στην Κυανή Ακτή,
.
Σε απόσταση 5 λεπτών από το
κοµψευόµενο Saint Tropez και µε
αρχιτεκτονική που αποπνέει φλω-
ρεντίνικη εσάνς, το ξενοδοχείο
ακροβατεί αριστοτεχνικά ανάµεσα
στο σεβασµό της ιδιωτικότητας
των επισκεπτών του και στη δηµι-
ουργία των καλύτερων εκδοχών
της καλής ζωής. Σαράντα ατµο-
σφαιρικά ολόφρεσκα δωµάτια,
ιδιωτικά µπαλκόνια που αξιοποι-
ούν στο έπακρο την προνοµιακή
θέση της βίλας στους λόφους, µε
θέα το απόλυτο γαλάζιο της Με-
σογείου.
Το εστιατόριο του ξενοδοχείου Le
Belrose, µε προεξέχοντα τον βρα-
βευµένο µε αστέρι Michelin chef,
Pietro Volonte, σερβίρει στην υπο-
βλητική βεράντα του πιάτα µο-
ντέρνας µεσογειακής κουζίνας µε
ιταλικές επιρροές. «Η Villa
Belrose συνοψίζει στην πραγµατι-
κότητα όλα τα ιδεώδη των SLH,
προσφέροντας στους επισκέπτες
ένα µωσαϊκό µοναδικών εµπει-
ριών, συναρµολογηµένο από εκ-
πληκτικές τοποθεσίες, άψογη εξυ-
πηρέτηση και πεντάστερη διαµονή
– γνήσια και χαλαρωτική ταυτό-
χρονα» αναφέρει χαρακτηριστικά
ο Filip Boyen, διευθύνων σύµβου-
λος των Luxury Hotels of the
World Small. «Η Γαλλία, άλλωστε,
είναι ο τρίτος πιο δηµοφιλής προο-
ρισµός των µελών του club µας και
ως εκ τούτου δεν είναι άδικο που
θεωρούµε το ξενοδοχείο αυτό ως
το νέο πετράδι στο στέµµα της
συλλογής µας».
Ο Robert-Jan van Straaten, γενικός
διευθυντής του Althoff Hotel Villa
Belrose τα τελευταία 16 συναπτά
έτη, υπογραµµίζει: «Το Saint
Tropez είναι ένας παγκόσµιος
προορισµός για τους απανταχού
connoisseurs του ταξιδιού. Υπό
αυτό το πρίσµα, η ένταξή µας σε
ένα παγκοσµίως γνωστό brand για
τα γεµάτα ιδιαίτερο χαρακτήρα
ξενοδοχεία-µέλη του, όπως ακρι-
βώς και το Althoff Hotel Villa
Belrose, αποτελεί την καλύτερη
απόφαση. Aυτή η συνέργεια θα
µας αναδείξει σε παγκόσµια κλί-
µακα και θα µας εντάξει στη λίστα
των αριστοκρατικότερων καταφυ-
γίων της Κυανής Ακτής».
Το Althoff Hotel Villa Belrose στο Saint Tropez είναι το νέο µέλος των Small Luxury Hotels of the World
Σ
το πλαίσιο του θεσµού
των βραβείων υψηλής γα-
στρονοµίας Χρυσοί Σκού-
φοι, το εστιατόριο του πολυβρα-
βευµένου Grace Santorini κατέ-
κτησε το Βραβείο «Ελληνικής
Κουζίνας 2016» και ο Executive
Chef του, Σπύρος Αγιούς, το
βραβείο «Νέος ταλαντούχος
Chef για το 2016». Οι διακρίσεις
αυτές, που απονέµονται σε
εστιατόρια µε υψηλές αξιώσεις
τα οποία τιµούν την ελληνική κου-
ζίνα, αποτελούν µία σπουδαία
αναγνώριση τόσο του εστιατορί-
ου Grace Santorini όσο και του
chef, Σπύρου Αγιούς. Με θητεία
δίπλα στους Michel Roux Jr. και
Gordon Ramsay και εµπειρία σε
σηµαντικά εστιατόρια στην Ελλά-
δα και το εξωτερικό, ο Σπύρος
Αγιούς έχει σχεδιάσει για το
Grace Santorini ένα εκλεπτυσµέ-
νο και άρτιο µενού, που ενσωµα-
τώνει µε ευφυή τρόπο µεσογεια-
κά και τοπικά στοιχεία και παρου-
σιάζει αριστουργηµατικά, πλού-
σια, εύγευστα και ολοκληρωµένα
αισθητικά πιάτα. Ο Executive
Chef του Grace Santorini δήλωσε
σχετικά: «Τα τοπικά προϊόντα
του Αιγαίου µε το διακριτό γευ-
στικό τους χαρακτήρα, η γα-
στρονοµική ιστορία και η παρά-
δοση του νησιού, αλλά και η µα-
γευτική θέα από το Grace
Santorini, αποτελούν για εµένα
πηγές έµπνευσης. Τόσο το
“Βραβείο Ελληνικής Κουζίνας”
όσο και η ατοµική διάκριση ως
“Νέος ταλαντούχος Chef” αποτε-
λούν ιδιαίτερη τιµή για το Grace
Santorini και για εµένα προσωπι-
κά, επισφραγίζοντας τη σκληρή
οµαδική µας προσπάθεια.
Διπλή διάκριση για το Grace Santorini στo θεσµό των Χρυσών Σκούφων