Τουριστική Αγορά τ. 269 - page 76

76
ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΑΓΟΡΑ
ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟ ΜΑRKETING
Lindos Blu – Ένα από τα
καλύτερα ξενοδοχεία στη
Μεσόγειο!
Ως ένα από τα καλύτερα ξενοδοχεία της
Μεσογείου αναδείχτηκε το Lindos Blu στη
Ρόδο, µέλος των Small Luxury Hotels of the
World, από τη βρετανική εφηµερίδα
«Telegraph».
Η νέα αυτή διάκριση έρχεται να προστε-
θεί σε µία σειρά βραβείων και διακρίσεων
που ξεκινά το 2009, όταν το Lindos Blu βρα-
βεύτηκε για πρώτη φορά ως overall winner
στην κατηγορία των 5 αστέρων και βρέθηκε
ανάµεσα στα κορυφαία ξενοδοχεία του κό-
σµου, σύµφωνα µε τον Τουριστικό Οργανι-
σµό Thomson. Τo 2012 και το 2013 βραβεύ-
τηκε και πάλι ως Best Boutique Hotel of the
world από το «Hot Hotels weekly», ενώ το
2014 επιλέγεται µέσα στα 10 πρώτα ξενοδο-
χεία από το TripAdvisor στο διαγωνισµό
Travelers choice awards For Hotels. Το
Lindos Blu έχει αναπτυχθεί µε σχεδιαστική
σοφία για να αξιοποιήσει ένα περιβάλλον µο-
ναδικής φυσικής οµορφιάς. Ο σχεδιασµός
του Lindos Blu έχει τη σφραγίδα του Γραφεί-
ου Μελετών Θύµιος Παπαγιάννης και Συ-
νεργάτες, ΑΕΜ. Το Lindos Blu, µε θέα τον
Κόλπο των Βληχών στη Λίνδο, είναι σχεδόν
αθέατο από τον κεντρικό δρόµο που οδηγεί
στην αρχαία πόλη, χάρη στην επιτυχή προ-
σαρµογή του στο ανάγλυφο του τοπίου και
την αρµονική διάσπαση των όγκων. Με επι-
φάνεια 9.000τ.µ., 70 πολυτελή δωµάτια και 4
ανεξάρτητες βίλες, το Lindos Blu, παρά το
µέγεθός του, απλώνεται αρµονικά στο φυσι-
κό περιβάλλον, χωρίς να υπερέχει. Και αυτό
χάρη στο αρχιτεκτονικό ύφος του, που είναι
λιτό, αξιοποιώντας γήινα υλικά όπως η ροδί-
τικη πέτρα, το ξύλο, ο σίδηρος και το γυαλί.
Συνδετικό στοιχείο των όγκων, το νερό που
λειτουργεί ως «ραχοκοκαλιά», διατρέχοντας
όλο το συγκρότηµα, από την υψηλότερη ως
τη χαµηλότερη στάθµη του. Σε µία περιοχή
απαράµιλλης φυσικής οµορφιάς και µε πολ-
λές αρχαιολογικές αναφορές, το Lindos Blu
αναδεικνύεται δικαίως ως ένα από τα καλύ-
τερα ξενοδοχεία της Μεσογείου.
Θαλασσινή Κουζίνα, για πάντα
πρωταγωνίστρια του Mount
Athos Area KOUZINA!
Οι τρεις θαλάσσιοι κόλποι της ανατολικής
Χαλκιδικής, ο Στρυµωνικός, ο Ακάνθιος και ο
Αθωνικός, ήταν οι πρωταγωνιστές της δεύτε-
ρης εβδοµαδιαίας θεµατικής ενότητας του
Mount Athos Area KOUZINA 2016, η οποία
ήταν αφιερωµένη στη «Θαλασσινή Κουζίνα»
και στα προϊόντα της θάλασσας και του νε-
ρού.
Η γιορτή ξεκίνησε από την Ουρανούπολη,
όπου µέλη του Πολιτιστικού Συλλόγου του οι-
κισµού παρουσίασαν στο κοινό µάθηµα πα-
ραδοσιακής µαγειρικής µε θέµα «Τα δώρα
της βροχής», εντυπωσιάζοντας τους συµµε-
τέχοντες για την καινοτοµία και την εναλλα-
κτικότητα του θέµατος.
Κατά τη διάρκεια της δεύτερης εβδοµαδι-
αίας θεµατικής ενότητας του φεστιβάλ, 6
Τούρκοι, 3 Ολλανδοί, 3 Έλληνες και 3 Ρου-
µάνοι εκπρόσωποι Τύπου εξερεύνησαν τον
αθωνικό κόλπο, ακολούθησαν τα θαλάσσια
βήµατα του Αριστοτέλη, έλαβαν µέρος σε
µαθήµατα µαγειρικής, επισκέφτηκαν αρχαιο-
λογικούς χώρους µε ειδικό ενδιαφέρον,
πραγµατοποίησαν τον παράπλου του Αγίου
Όρους, έλαβαν µέρος σε αυθεντικά «ψαρά-
δικα» γεύµατα και παρακολούθησαν γαστρο-
νοµικές εκδηλώσεις, αποκτώντας τη γαστρο-
νοµική αλλά και την ταξιδιωτική εµπειρία,
γευόµενοι παράλληλα το άρωµα της αληθι-
νής νησιωτικής Ελλάδας, όπως αυτό απαντά-
ται σε αφθονία στο τρίτο πόδι της Χαλκιδι-
κής.
Φωτογραφική έκθεση «Μία
µέρα στη λιµνοθάλασσα»
Η Costa Navarino και το City Link, σε συ-
νεργασία µε το σύλλογο ΑΡΧΕΛΩΝ και την
Ελληνική Ερπετολογική Εταιρεία, παρουσία-
σαν µία φωτογραφική έκθεση 26 φωτογρα-
φιών για τη φυσική οµορφιά της λιµνοθάλασ-
σας της Γιάλοβας, του φωτογράφου Andrea
Η προβολή θετικών ειδήσεων για μία περιοχή αποτελεί
δοκιμασμένο τρόπο για την προσέλκυση ενδιαφέροντος
προς έναν προορισμό. Έτσι, όλοι οι τουριστικοί
προορισμοί ενδιαφέρονται να προβάλλουν τις καλές
ειδήσεις που τους αφορούν.
Marketing προορισµών
∆ΡΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΕΚ∆ΗΛΩΣΕΙΣ ΠΟΥ ΠΡΟΑΓΟΥΝ ΤΟ ΠΡΟΪΟΝ
1...,66,67,68,69,70,71,72,73,74,75 77,78,79,80,81,82,83,84
Powered by FlippingBook