32
ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΑΓΟΡΑ
μίσουν ιδέες για λειτουργικά καταλύματα, χαμηλού
κόστους, εξοπλισμένα με προηγμένα συστήματα
εξοικονόμησης και παραγωγής ενέργειας. Την ίδια
στιγμή, θα είναι σε θέση να ενημερωθούν για το σύ-
νολο των νεότερων εξελίξεων στον τομέα των τεχνο-
λογιών και των αυτοματισμών, που οδηγούν σε μία
εξατομικευμένη εμπειρία φιλοξενίας για τον επισκέ-
πτη. Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται η διεξα-
γωγή του Gastronomy Summit, του πιο ολοκληρω-
μένου forum της γαστρονομίας στη βιομηχανία του
τουρισμού και της φιλοξενίας. Μάλιστα, στα πλαίσια
του Gastronomy Summit θα παρουσιαστούν με μορ-
φή ζωντανών επιδείξεων υψηλού επιπέδου, όλες οι
νέες τεχνικές της γαστρονομίας, που εφαρμόζονται
στον ξενοδοχειακό κλάδο (ξενοδοχεία και εστιατό-
ρια ξενοδοχείων), παγκοσμίως σήμερα, αναφορικά
με τη μαγειρική και τη ζαχαροπλαστική. Οι εισηγητές
των εν λόγω επιδείξεων θα είναι διακεκριμένοι chefs
και pastry chefs, από την Ελλάδα αλλά και το εξωτε-
ρικό, και θα απευθύνονται σε Executive Chefs, Pastry
Chefs, Διευθυντές ξενοδοχείων, F&B Managers, από
ολόκληρη την τουριστική βιομηχανία της χώρας
μας. Μια από τις πλέον εντυπωσιακές εμφανίσεις
αναμένεται να είναι αυτή της ομάδας της διεθνούς
φήμης σχολής μαγειρικής École Ritz Escoffier, του
ιστορικού ξενοδοχείου Ritz στο Παρίσι. Η δε επίδει-
ξη θα εστιάσει σε πιάτα από τα πρόσφατα μενού
των εστιατορίων “Les Jardins de l’ Espadon” και “La
Table de l’ Espadon”, βραβευμένα με 1 και 2 αστέρια
Michelin αντίστοιχα, με λεπτομερή περιγραφή του
τρόπου αξιοποίησης των πιο σύγχρονων τεχνικών,
για άψογη εμφάνιση και άρτιο γευστικό αποτέλε-
σμα. Η Xenia δεν θα μπορούσε να μην περιλαμβάνει
και εκτενή αναφορά στις τελευταίες εξελίξεις που
ισχύουν στον χώρο της φιλοξενίας και παράλληλα
τις ξενοδοχειακές τάσεις σε διεθνές επίπεδο. Υπό
αυτό το πρίσμα, φιλοξενούμε το 1ο Διεθνές Φόρουμ
Φιλοξενίας (1st International Hospitality Forum)
που διοργανώνει το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο
Ελλάδας, όπου κορυφαίοι ξένοι και Έλληνες ομιλητές
από την τουριστική βιομηχανία, την ακαδημαϊκή
κοινότητα και τις συμβουλευτικές επιχειρήσεις θα
αναφερθούν στην ψηφιοποίηση, στην τεχνητή
νοημοσύνη, στις διαρκώς μεταβαλλόμενες κατανα-
λωτικές συμπεριφορές, στις ξενοδοχειακές πωλήσεις
στην τεχνολογική εποχή, στην εμπλοκή του πελάτη
ως μέσο αύξησης εσόδων κ.ο.κ. Το σύνολο των προ-
αναφερθέντων προδικάζουν πως το content κομμάτι
της Xenia 2017 θα συνάδει με τον στόχο που έχουμε
θέσει ώστε να καταξιωθεί ως μία από τις μεγαλύτε-
ρες εκθέσεις του είδους της, διεθνώς!
».
Χρηστικές ημερομηνίες διεξαγωγής
με τη σκέψη στους επαγγελματίες
Είθισται όταν επίκειται ένα re-launch, ανεξαρτή-
τως εάν πρόκειται για προϊόν, υπηρεσία ή brand,
να συνοδεύεται από αλλαγές, έστω και τυπικές,
μικρότερες ή μεγαλύτερες, ουσιαστικές ή μη, προ-
κειμένου να διαφοροποιηθεί στα μάτια των ενδια-
φερομένων. Στην περίπτωση της Xenia εκτός από
τον εντυπωσιακής έκτασης εμπλουτισμό του περι-
εχομένου της, αίσθηση προκάλεσε το γεγονός πως
η Forum AE επέλεξε να την πραγματοποιήσει σε
στρατηγικά επιλεγμένες ημερομηνίες, το τριήμερο
25-26-27 Νοεμβρίου, που επιτρέπουν τη μέγιστη
δυνατή αξιοποίηση των εμπορικών επαφών κάθε
επισκέπτη. Ο κ. Χουδαλάκης εξηγεί πως η συγκεκρι-
μένη κίνηση είναι αποτέλεσμα ρεαλιστικών δεδομέ-
νων που ισχύουν στην αγορά και όχι αναγκαιότητα
για ένα… πυροτέχνημα. Πόσω μάλλον, από τη στιγ-
μή κατά την οποία η δημοσιότητα της Xenia είναι
δεδομένη, λόγω της βαρύτητας και ιστορικότητας
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ
“
Σήμερα, έχουμε στο
πλευρό μας 480
εκθέτες και προμηθευτές
της ξενοδοχειακής αγοράς,
οι οποίοι θα καλύψουν
εκθεσιακή επιφάνεια της
τάξεως των 46.000 τ.μ. Αρκεί
να σας αναφέρω πως και τα
τέσσερα χoλ του Metropolitan
Expo θα λειτουργήσουν, ενώ
έχουμε σχεδόν εξαντλήσει τον
διαθέσιμο εκθεσιακό χώρο του
συγκεκριμένου κέντρου.
”