FOOD
Service
66
gourmet
club
ΤΡΙΜΗΝΙΑΙΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΕΛΕΓΧΟΜΕΝΗΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ
ΓΙΑ THN ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΕΣΤΙΑΣΗ KAI TH ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΤΡΟΦΙΜΩΝ & ΠΟΤΩΝ
(015812)
Διευθύνων σύμβουλος:
Νίκος Μανούσος
Διεύθυνση marketing:
Λουκία Ταλιαδώρου
Νομικός σύμβουλος:
Γιάννης Τζίφας
Κυκλοφορία:
Χρύσανθος Μαντούβαλος
Συνδρομές:
Παυλίνα Μπεθάνη
Εκτύπωση - Βιβλιοδεσία:
M. ΣΠΥΡΟΥ
Kωδικός ΙSSN:
1108-9520
Κεντρικά Γραφεία: 2
ο
χλμ. Λεωφ. Μαρκοπούλου, 19400 Κορωπί, τηλ.: 210 9238672, fax: 210 9216847
Γραφεία πόλης: Σολωμού 39, 10682 Αθήνα, τηλ.: 216 9001092-7, fax: 210 3841095
E:
- W:
Απαγορεύεται η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική, περιληπτική, κατά παράφραση ή διασκευή/απόδοση του περιεχομένου του Food Service, με οποιονδήποτε τρόπο, μηχανικό, ηλεκτρονικό,
φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο, χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια της Compupress A.E., όπως ορίζει ο νόμος 2121/1993, η Διεθνής Σύμβαση της Βέρνης περί πνευματικής ιδιοκτησίας και οι κανόνες
Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Εκδότης:
Νίκος Μανούσος
Αρχισυντάκτης:
Μάγδα Πειστικού
Επιστημονικός συνεργάτης:
Γιώργος Παλησίδης
Ειδικοί συνεργάτες:
Νίκος Κρινής, Μαριάννα Μακρύγιαννη,
Αλέξανδρος Χαραλαμπόπουλος
Συνεργάτες:
Χριστίνα Λαφιατή, Δημήτρης Μελένιος
Υπεύθυνη Διαφήμισης:
Δέσποινα Προβιδάκη
Art director:
Μαίρη Λυμπέρη
Υπεύθυνος D.T.P.:
Βασίλης Ευσταθίου
Διόρθωση:
Ελένη Μπολοβίνου, Μαρία Μέλλου
Οδηγός Michelin
Έξι νέα εστιατόρια προστίθενται στη
διάσημη λίστα, ενώ δύο αποχωρούν. Η
αποτίμηση για τη βρετανική εστίαση
για το 2016 κρύβει εκπλήξεις, για άλ-
λους δυσάρεστες και για άλλους ευχά-
ριστες.
Όπως ανακοίνωσε ο Οδηγός Michelin,
η πλειονότητα των αστεράτων εστιατο-
ρίων στη λονδρέζικη πρωτεύουσα πα-
ραμένει ως έχει με το Maze Grill του
Gordon Ramsey και το ινδικό Rasoj να
αποτελούν τις μοναδικές εξαιρέσεις. Η
λίστα η οποία για πρώτη φορά στα χρο-
νικά ανακοινώθηκε μία ημέρα νωρίτερα
από την προγραμματισμένη μέσω twit-
ter, λόγω διαρροών, περιελάμβανε και
ορισμένες νέες εισόδους.
Συγκεκριμένα, το γνωστό για τα set-
menu του εστιατόριο, το Lyle’s, το
εστιατόριο Bonham’s, το με μοντέρνα
ευρωπαϊκή κουζίνα Portland και το The Dining Room στο ιστορικό
ξενοδοχείο Goring.
Επίσης, ο Οδηγός δείχνει να αναγνωρίζει μεταξύ άλλων τη σημα-
σία της ιαπωνικής κουζίνας για το βρετανικό κοινό, προσθέτοντας
στη λίστα του για το 2016 τα εστιατόρια Araki και Umu. Ειδικά το
Araki δεν είναι άγνωστο στους φίλους της Michelin, καθώς στη χώ-
ρα προέλευσής του έχει ήδη διακριθεί με τρία αστέρια, προτού καν
μεταφερθεί στο Λονδίνο το 2014.
Σταθερή αξία στον Οδηγό παραμένουν ο Gordon Ramsay, ο οποί-
ος διατηρεί τα τρία αστέρια του, όπως και ο Alain Ducasse.
Πλέον το Λονδίνο έχει στο ενεργητικό του 11 εστιατόρια με δύο
αστέρια Michelin και 25 εστιατόρια με
ένα αστέρι. Ιδιαίτερα ενθουσιώδης για
τις εξελίξεις παρουσιάστηκε η συντά-
κτρια του Οδηγού για το Λονδίνο, Re-
becca Burr, σε δηλώσεις της στην εφη-
μερίδα The Daily Mail. Όπως ανέφερε η
ίδια χαρακτηριστικά: «Είναι ενθαρρυντι-
κό το γεγονός ότι νέοι και ταλαντούχοι
chef έρχονται στο προσκήνιο. Δείχνουν
εμπιστοσύνη στην τεχνική τους και στην
κουζίνα που παρουσιάζουν».
Ενδιαφέρον όμως παρουσιάζουν και οι
απονομές των Bib Gourmand, με πέντε
εστιατόρια να κερδίζουν τη διάκριση. To
συγκεκριμένο βραβείο απονέμεται σε
εστιατόρια τα οποία προσφέρουν εξαι-
ρετικά γεύματα τριών πιάτων με λιγότε-
ρο από 28 λίρες.
Η λίστα των νικητών περιλαμβάνει τα:
L’Amrosa, Shikumen, Blixen, Taberna do
Mercado και Dehesa. Ενδιαφέρον, επίσης, παρουσιάζει το γεγονός
ότι το περίφημο και πολυβραβευμένο The Fat Duck του Heston
Blumenthal δεν συμπεριλήφθηκε στον Οδηγό του 2016. Ο λόγος
όμως είναι απλός και καθόλου «ανησυχητικός» για τις μαγειρικές
επιδόσεις του Βρετανού chef. Το εστιατόριο από τις αρχές του
έτους έχει μεταφερθεί προσωρινά στην πόλη της Μελβούρνης και
κατά συνέπεια δεν θα μπορούσε να ενταχθεί στο βρετανικό κατά-
λογο. Ο Οδηγός Michelin θεωρείται ιστορικός, καθώς ξεκίνησε την
κυκλοφορία του το 1900. Μάλιστα, μέχρι το 1920 η διάθεσή του
ήταν δωρεάν και περιελάμβανε χάρτες και πληροφορίες για σημεία
αλλαγής και επισκευής ελαστικών.
Πριν από μόλις μερικές ημέρες, ο Οδηγός Michelin ανακοίνωσε τα νέα αστέρια του Λονδίνου!
Οι νέες είσοδοι & οι αποχωρήσεις στο Λονδίνο
O Alain Ducasse διατηρεί την κυριαρχία του στον οδηγό
Michelin για το 2016.