FOOD
Service
65
νέα
προϊόντα
Premium
κάψουλες καφέ
Espresso Moreno
Η Νew Business
Group παρου-
σιάζει το νέο
προϊόν του να-
πολιτάνικου Οί-
κου MORENO,
τις μοναδικές
κάψουλες καφέ
Espresso Moreno, συμβατές με όλες τις μηχανές
τύπου NESPRESSO. Με μοναδικό άρωμα και γεύση,
το premium blend MORENO (κάψουλες NESPRES-
SO) δίνει τη δυνατότητα σε όλους τους οικιακούς
χρήστες να απολαμβάνουν τον καφέ τους στο σπίτι
ή στην εργασία τους σαν να βρίσκονται σε αυθεντι-
κό ιταλικό café. Η ΝewBusinessGroup με παρουσία
στην Ελληνική αγορά πάνω από δύο δεκαετίες με-
ταφέρει στους πελάτες της την τέχνη του αυθεντι-
κού ναπολιτάνικου καφέ MORENO. Ο MORENO δεν
είναι απλά ένας καφές, αλλά η τέχνη του ναπολιτά-
νικου καφέ συγκεντρωμένη στα υψηλής ποιότητας
χαρμάνια Arabica & Robusta. Χαρμάνια που αποτε-
λούν το απόσταγμα μιας παράδοσης που ξεκινά από
το 18ο αιώνα και μεταφέρεται από γενιά σε γενιά.
Βιολογικά κρασιά από τους
Αμπελώνες Ζαχαριά
Η υπεύθυνη καλλιέργεια αποτελεί μία από τις βασικές προ-
τεραιότητες των Αμπελώνων Ζαχαριά. Στους προνομιακούς
αμπελώνες της Νεμέας και της Μαντινείας αντίστοιχα καλ-
λιεργούνται βιολογικά οι ποικιλίες Μοσχοφίλερο και Αγιωρ-
γίτικο. Και οι δύο αυτές ποικιλίες έχουν αποδώσει εξαιρε-
τικά και δίνουν κρασιά με ισορροπημένη οξύτητα και μα-
κρά, φίνα επίγευση.
Το βιολογικό Μοσχοφίλερο, με το λαμπερό χρυσοκίτρινο
χρώμα του και τις ροζ ανταύγειες, είναι δροσερό και ευ-
ωδιάζει εσπεριδοειδή, κίτρο, ροδάκινο και λευκά άνθη.
Στο στόμα είναι φρουτώδες, γεμάτο, βελούδινο, με ευ-
χάριστη διάρκεια. Το υψηλό επίπεδο ποιότητας αντικα-
τοπτρίζεται στα βραβεία που έχει ήδη λάβει στο μικρό
διάστημα κυκλοφορίας του. Πιο συγκεκριμένα, το 2015
έλαβε χάλκινο μετάλλιο στο διαγωνισμό Decanter, όπως
επίσης και στους διαγωνισμούς International Wine Chal-
lenge και International Wines & Spirits Competition.
Το βιολογικό Αγιωργίτικο ροζέ –το νεότερο της σειράς– εντυπωσιάζει με το έντονο και διαυ-
γές χρώμα τριαντάφυλλου και τα λεπτά αρώματα φρούτων, όπου κυριαρχούν το κεράσι και η
φράουλα. Στο στόμα είναι πλούσιο με δροσερή γεύση, βελούδινες τανίνες και μακρά ευγενική
επίγευση.
Το βιολογικό Αγιωργίτικο ερυθρό ξεχωρίζει με το βαθυκόκκινο χρώμα του, είναι πληθωρικό, με
νότες από κόκκινα φρούτα, όπως αγριοκέρασο, δαμάσκηνο και φραγκοστάφυλο, αλλά και πικά-
ντικες πινελιές και νότες μπαχαρικών. Στο στόμα είναι στιβαρό, με καλοδουλεμένες τανίνες
και ωραία επίγευση. Το βιολογικό Αγιωργίτικο Ζαχαριά είναι ένα κρασί που ζητά το χρόνο του
για να αναπνεύσει και να ξεδιπλώσει τα χαρακτηριστικά του.
http://
http://
Γλυκό κρασί
Nona’s Fioro
Όταν η Νόνα Ειρήνη, όπως
λένε στα κεφαλλονίτικα τη
γιαγιά, ζήτησε από τον παπ-
πού ένα ποτό γλυκόπικρο
και χαμηλό σε αλκοόλ για
να της δίνει ριφόρτσο,
δηλαδή τόνωση, εκείνος
δημιούργησε μία μοναδική
συνταγή, συνδυάζοντας
γλυκό κρασί με αρωματι-
κά φυτά, χαρίζοντας στον
ουρανίσκο διακριτικά
αρώματα και γλυκιά επί-
γευση.
Σεβόμενοι την παράδοση
και την επιθυμία της Νόνας, η εταιρεία Πολυκαλά
εμφιάλωσε την ίδια αυτή συνταγή και την ονόμασε
Νόνας Φιόρο (άνθος της γιαγιάς).
Δοκιμάστε το σαν απεριτίφ ή ακόμα και σαν ποτό,
παγωμένο για ξεχωριστή απόλαυση, ενώ σε θερ-
μοκρασία δωματίου συνδυάζεται αρμονικά με
φρούτα και γλυκά.
Δροσερές γεύσεις με ούζο και
τσίπουρο ΜΠΑΜΠΑΤΖΙΜ!
Το ούζο Μπαμπατζίμ συνδυάζει την ιδιαιτερότητα του μάρα-
θου με το άρωμα του γλυκάνισου. Το φίνο άρωμά του και η
ιδιαίτερη γεύση του συνδυάζονται εξαιρετικά με τη γευστική
παλέτα του Αιγαίου: χταπόδι, καλαμαράκια, μύδια, στρείδια –
πρωταγωνιστές του ελληνικού καλοκαιριού. Για τους λάτρεις
του τσίπουρου, το τσίπουρο Μπαμπατζίμ, είτε ως σκέτο από-
σταγμα (χωρίς γλυκάνισο) είτε με γλυκάνισο, με την ιδιαί-
τερη γεύση του και το πλούσιο άρωμά του είναι η ιδανική
επιλογή. Κάθε καλοκαίρι το τσίπουρο χωρίς γλυκάνισο συ-
νοδεύει άριστα τους γήινους μεζέδες όπως τα μανιτάρια,
τις ελιές και φυσικά τους καρπούς της γης. Ωστόσο, το
τσίπουρο με γλυκάνισο συνοδεύει μοναδικά τους θαλασ-
σινούς μεζέδες, όπως ακριβώς και το ούζο.
Και εκτός τραπεζιού, όμως, φέτος το καλοκαίρι, το τσί-
πουρο είναι η πιο must καλοκαιρινή τάση, αφού μπορεί
άνετα να πρωταγωνιστήσει στα τραπέζια της παρέας σε
μία πιο σύγχρονη εκδοχή, αυτή των κοκτέιλ. Τα αποστάγ-
ματα Μπαμπατζίμ ξεχωρίζουν από την ποικιλία αμπέλου
που τα γέννησε και αποτελούν τη βάση και τη θεμελίωση
της επιτυχίας σε όλες τις προτάσεις κοκτέιλ – Grapirinia, Μαστίχα Fresh, Asso, Stromboli,
Monte Cassino Sunrise. Η εμπορική διάθεση όλων των προϊόντων του Ανέστη Μπαμπατζιμόπου-
λου γίνεται από την Ελληνικά Κελλάρια Οίνων ΑΕ.