FOOD
Service
66
gourmet
club
ΤΡΙΜΗΝΙΑΙΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΕΛΕΓΧΟΜΕΝΗΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ
ΓΙΑ THN ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΕΣΤΙΑΣΗ KAI TH ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΤΡΟΦΙΜΩΝ & ΠΟΤΩΝ
(015812)
Διευθύνων σύμβουλος:
Νίκος Μανούσος
Διεύθυνση marketing:
Λουκία Ταλιαδώρου
Νομικός σύμβουλος:
Γιάννης Τζίφας
Κυκλοφορία:
Χρύσανθος Μαντούβαλος
Συνδρομές:
Παυλίνα Μπεθάνη
Εκτύπωση - Βιβλιοδεσία:
M. ΣΠΥΡΟΥ
Kωδικός ΙSSN:
1108-9520
Κεντρικά Γραφεία: 2
ο
χλμ. Λεωφ. Μαρκοπούλου, 19400 Κορωπί, τηλ.: 210 9238672, fax: 210 9216847
Γραφεία πόλης: Σολωμού 39, 10682 Αθήνα, τηλ.: 216 9001092-7, fax: 210 3841095
E:
- W:
Απαγορεύεται η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική, περιληπτική, κατά παράφραση ή διασκευή/απόδοση του περιεχομένου του Food Service, με οποιονδήποτε τρόπο, μηχανικό, ηλεκτρονικό,
φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο, χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια της Compupress A.E., όπως ορίζει ο νόμος 2121/1993, η Διεθνής Σύμβαση της Βέρνης περί πνευματικής ιδιοκτησίας και οι κανόνες
Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Εκδότης:
Νίκος Μανούσος
Αρχισυντάκτης:
Μάγδα Πειστικού
Ειδικοί συνεργάτες:
Νίκος Κρινής, Μαριάννα Μακρύγιαννη, Αλέξανδρος Χαραλαμπόπουλος
Συνεργάτες:
Χριστίνα
Λαφιατή, Δημήτρης Μελένιος
Υπεύθυνη Διαφήμισης:
Δέσποινα Προβιδάκη
Art director:
Μαίρη Λυμπέρη
Υπεύθυνος D.T.P.:
Βασίλης Ευσταθίου
D.T.P.:
Νατάσσα Αντωνιάδου
Διόρθωση:
Ελένη Μπολοβίνου, Μαρία Μέλλου
Από την Ισπανία στην Ελλάδα
Σκοπός της δράσης αυτής ήταν η γνωρι-
μία της ελληνικής αγοράς με τα προϊόντα
της Ισπανικής Γαστρονομίας και κυρίως
εκείνα τα οποία θεωρούνται ως τα πλέον
παραδοσιακά. Το γεγονός ότι πολλά από
τα προϊόντα/πρώτες ύλες είναι κοινά και
στις δύο χώρες λειτουργεί θετικά, βοη-
θώντας με τον τρόπο αυτό τους Έλληνες
καταναλωτές να νιώθουν οικειότητα με
την ισπανική γαστρονομική προσφορά.
Παράλληλα, ανοίγει το δρόμο για τη δι-
είσδυση στην αγορά των ισπανικών
αγροτικών προϊόντων και τροφίμων, όπως είναι το Jamόn Serrano,
τα αλλαντικά, τα τυριά, οι κονσέρβες και τα κρασιά. Η δραστηριό-
τητα αυτή αποτελεί συνέχεια, μέσα στο πλαίσιο των εκδηλώσεων
προωθητικού χαρακτήρα, των ισπανικών αγροτικών προϊόντων και
τροφίμων, οι οποίες οργανώθηκαν τα τελευταία χρόνια από το Οι-
κονομικό και Εμπορικό Γραφείο της Πρεσβείας της Ισπανίας στην
Αθήνα. Το Φεστιβάλ Ισπανικής Γαστρονομίας στην Αθήνα ξεκίνησε
το απόγευμα της 5ης Οκτωβρίου σαν συνέχεια του σεμιναρίου για
Tapas στο ξενοδοχείο Athenaeum Intercontinental. Στη διάρκεια
αυτής της ημερίδας, οι 48 παρόντες προσκεκλημένοι απόλαυσαν
ένα εργαστήριο δημιουργίας με 12 από τα πλέον αντιπροσωπευτι-
κά tapas της Ισπανικής Γαστρονομίας από τα χέρια του Ισπανού
chef Raul del Moral και του συνεργάτη του. Μετά το πέρας του σε-
μιναρίου, το ίδρυμα Fundaciόn del Jamόn Serrano παρέθεσε μία
μικρή παρουσίαση του κορυφαίου προϊόντος της ισπανικής κουζί-
νας, το Jamόn Serrano, όπως επίσης και μία μέθοδο κοπής του,
από τα χέρια του ειδικού κοπής. Το ίδιο βράδυ, μετά το σεμινάριο
των tapas ξεκίνησε το Φεστιβάλ Ισπανικής Γαστρονομίας στο ξενο-
δοχείο Athenaeum Intercontinental στην
Αθήνα. Τα εγκαίνια πραγματοποιήθηκαν
στο ξενοδοχείο με την παράθεση δεί-
πνου, στο οποίο συμμετείχαν 95 άτομα
και το οποίο λειτούργησε σαν εναρκτήριο
λάκτισμα για το Μήνα της Ισπανικής Γα-
στρονομίας. Για έναν ολόκληρο μήνα, το
εστιατόριο Bistrot Vienna του ξενοδοχεί-
ου περιλάμβανε στον κατάλογό του τυπι-
κά ισπανικά πιάτα. Το Ισπανικό Δείπνο-
Γκαλά της 5ης Οκτωβρίου πρόσφερε
στους καλεσμένους τη δυνατότητα να δο-
κιμάσουν ένα μενού βασισμένο στα tapas, που δημιουργήθηκαν
στη διάρκεια του σεμιναρίου. Σε πρώτη φάση, οι καλεσμένοι έγιναν
δεκτοί στον υπαίθριο χώρο του ξενοδοχείου, δίπλα στο εστιατόριο.
Στο χώρο αυτόν έλαβε χώρα μία μικρή παρουσίαση της εκδήλω-
σης και των αγαθών της Ισπανικής Γαστρονομίας, ενώ προσφέρθη-
κε στους καλεσμένους σαμπάνια και Jamόn Ibérico. Στη συνέχεια,
έγινε προβολή του βίντεο Food from Spain, μέσω του οποίου έγι-
ναν γνωστά τα χαρακτηριστικά της Ισπανικής Γαστρονομίας. Μετά
την υποδοχή των καλεσμένων από τους οικοδεσπότες της εκδήλω-
σης, τον πρέσβη της Ισπανίας στην Ελλάδα και τον οικονομικό και
εμπορικό σύμβουλο, άρχισε το δείπνο. Καθένα από τα πέντε πιάτα
που προσφέρθηκαν συνοδευόταν και από ένα ισπανικό κρασί.
Θα πρέπει να υπογραμμιστεί ο ιδιαίτερος ρόλος του chef Raul del
Moral και του συνεργάτη του, οι οποίοι στη διάρκεια της εβδομά-
δας από 5-11 Οκτωβρίου εκπαίδευσαν τους chef του ξενοδοχείου
στην Ισπανική Γαστρονομία. Ύστερα από αυτή την εβδομάδα και
μέχρι το τέλος του μήνα, το ξενοδοχείο Athenaeum Intercontinental
συνέχισε να προσφέρει τα ίδια πιάτα, δικής του δημιουργίας.
Το Οικονομικό και Εμπορικό Γραφείο της Πρεσβείας της Ισπανίας στην Αθήνα διοργάνωσε
στη διάρκεια του Οκτωβρίου μία σειρά από εκδηλώσεις με σκοπό την προώθηση της Ισπανι-
κής Γαστρονομίας στην Ελλάδα.
Φεστιβάλ Ισπανικής Γαστρονομίας