FOOD
Service
50
gourmet
club
ΕΝΘΕΤΟ ΤΟΥ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟΥ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΑΓΟΡΑ
ΓΙΑ THN ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΕΣΤΙΑΣΗ KAI TH ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΤΡΟΦΙΜΩΝ & ΠΟΤΩΝ
Διευθύνων σύμβουλος:
Νίκος Μανούσος
Διεύθυνση marketing:
Λουκία Ταλιαδώρου
Νομικός σύμβουλος:
Γιάννης Τζίφας
Κυκλοφορία:
Χρύσανθος Μαντούβαλος
Συνδρομές:
Παυλίνα Μπεθάνη
Εκτύπωση - Βιβλιοδεσία:
M. ΣΠΥΡΟΥ
Κεντρικά Γραφεία: 2
ο
χλμ. Λεωφ. Μαρκοπούλου, 19400 Κορωπί, τηλ.: 210 9238672, fax: 210 9216847
Γραφεία πόλης: Σολωμού 39, 10682 Αθήνα, τηλ.: 216 9001092-7, fax: 210 3841095
E:
- W:
Απαγορεύεται η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική, περιληπτική, κατά παράφραση ή διασκευή/απόδοση του περιεχομένου του Food Service, με οποιονδήποτε τρόπο, μηχανικό, ηλεκτρονικό,
φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο, χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια της Compupress A.E., όπως ορίζει ο νόμος 2121/1993, η Διεθνής Σύμβαση της Βέρνης περί πνευματικής ιδιοκτησίας και οι κανόνες
Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Εκδότης:
Νίκος Μανούσος
Αρχισυντάκτης:
Μάγδα Πειστικού
Ειδικοί συνεργάτες:
Νίκος Κρινής, Μαριάννα Μακρύγιαννη, Αλέξανδρος Χαραλαμπόπουλος
Συνεργάτες:
Χριστίνα
Λαφιατή, Δημήτρης Μελένιος
Υπεύθυνη Διαφήμισης:
Δέσποινα Προβιδάκη
Art director:
Μαίρη Λυμπέρη
Υπεύθυνος D.T.P.:
Βασίλης Ευσταθίου
D.T.P.:
Νατάσσα Αντωνιάδου
Διόρθωση:
Ελένη Μπολοβίνου, Μαρία Μέλλου
Συμπόσιο Λέσχης Αρχιμαγείρων Βορείου Ελλάδος
Στους στόχους της Διοίκησης είναι και η δημιουργία ενός Μουσεί-
ου Γαστρονομίας στη Θεσσαλονίκη με εξοπλισμό διαδραστικής εκ-
παίδευσης για παιδιά. Παράλληλα, τα μέλη της Λέσχης θα συνεχί-
σουν να μαγειρεύουν καθημερινά στην ουδέτερη ζώνη της Ειδομέ-
νης περισσότερες από 3.000 μερίδες φαγητού για τους πρόσφυ-
γες.
«Είναι μια ιδιαίτερη χρονιά για μας, καθώς θα φιλοξενήσουμε το
Παγκόσμιο Συνέδριο, που πραγματοποιείται για πρώτη φορά σε
χώρα της νοτίου Μεσογείου, από τις 24 έως τις 27 Σεπτεμβρίου
στη Θεσσαλονίκη» τόνισε ο πρόεδρος, κ. Γιώργος Μαστροδημή-
τρης, κατά τη διάρκεια του Ετησίου Συμποσίου της Λέσχης, προ-
χθές το βράδυ, στο ξενοδοχείο ΜΕΤ της Θεσσαλονίκης, παρουσία
500 ατόμων, μελών και φίλων του σωματείου. Ο κ. Μαστροδημή-
τρης ανέφερε ακόμη ότι η Λέσχη αναζητάει χώρο στη Θεσσαλονί-
κη για να δημιουργήσει Μουσείο Γαστρονομίας, σε συνεργασία με
το Δήμο Θεσσαλονίκης και την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.
«Σκεφτόμαστε, εκτός των άλλων, να στήσουμε μια κουζίνα στο
Μουσείο σε συνεργασία με την αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία
"Μπορούμε", που καταπολεμά τη σπατάλη του περισσευούμενου
φαγητού και δρα υπέρ της αξιοποίησής του». Εκτός αυτού του
στόχου, ο πρόεδρος του Club ανέφερε ότι η ομάδα μαγείρων, με
επικεφαλής το chef Δημήτρη Κυριακόπουλο, θα είναι καθημερινά
στην Ειδομένη για να μαγειρεύει για τους πρόσφυγες. Σημειώνεται
ότι ο κ. Κυριακόπουλος τιμήθηκε από τη Διοίκηση για την εθελοντι-
κή προσφορά του στο ορφανοτροφείο Μέλισσα, όπου μαγείρευε
για έναν χρόνο.
Στις προσπάθειες των Μαγείρων χωρίς σύνορα που δίνουν τροφή
στους πρόσφυγες αναφέρθηκε ο κ. Charles Carroll, πρόεδρος της
WACS, που παραβρέθηκε στο συμπόσιο. «Οι chef ξέρουν ότι δεν
πρέπει να ξεχωρίζουμε τους ανθρώπους, για το χρώμα, τη φυλή,
τις απόψεις και τις πεποιθήσεις τους» τόνισε ο κ. Carroll.
Ο κ. Ragnar Fridriksson, διευθυντής της ομοσπονδίας, εξέφρασε
τον ενθουσιασμό του για τη φιλοξενία της Θεσσαλονίκης. «Είναι
χρέος σας να εκπαιδεύσετε τον Έλληνα καταναλωτή να υιοθετήσει
τα ελληνικά προϊόντα» είπε από την πλευρά του ο πρόεδρος της
Γευσιγνωστικής Επιτροπής του Αθηνοράματος και των Χρυσών
Σκούφων, κ. Διονύσης Κούκης, απευθυνόμενος στους μάγειρες,
ενώ ο διεθνής chef Andy Cuthbert μίλησε με επαινετικά λόγια για
την κουζίνα της πόλης. Οι τρεις ξένοι chef και ο κ. Κούκης ανακη-
ρύχθηκαν επίτιμα μέλη της Λέσχης.
Να παραχωρήσει χώρο για τις ανάγκες της Λέσχης ζήτησε από το
Δήμο Θεσσαλονίκης ο κ. Γρηγόρης Τάσιος, πρόεδρος της Ένωσης
Ξενοδόχων Χαλκιδικής, βασικός χορηγός των εκδηλώσεων των αρ-
χιμαγείρων. Ο αντιπεριφερειάρχης Χαλκιδικής, Γιάννης Γιώργος,
ευχήθηκε να είναι το συνέδριο του Σεπτεμβρίου μία καλή αρχή για
την ανάπτυξη του τουρισμού.
Η επιτυχής διοργάνωση του Παγκόσμιου Συνεδρίου Αρχιμαγείρων, που προγραμματίστηκε
τον ερχόμενο Σεπτέμβριο στη Θεσσαλονίκη, είναι το μεγάλο στοίχημα της Λέσχης Αρχιμα-
γείρων Βορείου Ελλάδος για το 2016.
Με το βλέμμα στο Παγκόσμιο Συνέδριο Μαγειρικής