Mini Market & Μικρή Λιανική Νο 11 - page 98

98
ο περιπτεράς
του μήνα
Ο κ. Δημήτρης Δροσάκης εργάζεται στο περίπτερο από την
στιγμή που αυτό άνοιξε, τον Απρίλιο του 2016, υπό τη διεύ-
θυνση της E. Kotruleva & ΣΙΑ ΟΕ. Σημειωτέον, ότι στον ίδιο
χώρο υπήρχε και παλαιότερα περίπτερο, το οποίο, όμως,
από κάποιο σημείο και μετά δεν έβγαζε τα έξοδά του, με
αποτέλεσμα να κλείσει. Δουλεύει καθημερινά τουλάχιστον
εννέα ώρες και δηλώνει ευχαριστημένος από την κίνηση
και το πόσο η γειτονιά έχει αγκαλιάσει αυτήν τους την
προσπάθεια. Σίγουρα, τα σημάδια της κρίσης είναι ορατά,
αλλά για την ώρα βρίσκουν τρόπους και της αντιστέκονται.
Μεγάλο ποσοστό κέρδους αφήνει, όπως μας είπε, οτιδήποτε
βρίσκεται μέσα στο ψυγείο. «Φεύγουν πολύ οι μπίρες, τα
αναψυκτικά, τα νερά και τα παγωτά το καλοκαίρι. Αυτά είναι
που αφήνουν το μεγαλύτερο κέρδος» και συμπληρώνει:
«Αντίθετα, το μικρότερο κέρδος αφήνουν τα τσιγάρα και οι
κάρτες κινητής τηλεφωνίας».
Ο χώρος και τα προϊόντα
Το περίπτερο βρίσκεται σ’ ένα πολύ κεντρικό σημείο της
Καλαμαριάς, στη διασταύρωση των οδών Μιχαήλ Ψελλού
και Κηφισίας, με αποτέλεσμα η θέση του να είναι ευνοϊκή
για την αγοραστική κίνηση. Επίσης, είναι και το τελευταίο
κατάστημα που υπάρχει πριν την έξοδο για τον περιφε-
ρειακό ή τον δρόμο για Χαλκιδική, γεγονός που παίζει
σημαντικό ρόλο, όπως επισημαίνει και ο κ. Δροσάκης. «Η
θέση του περιπτέρου είναι εξαιρετική! Είναι σε κεντρικό
σημείο, σ’ ένα πολυσύχναστο σταυροδρόμι!».
Στο περίπτερο της Ψελλού μπορεί να βρει κανείς ό,τι
επιθυμεί: κρουασάν, σοκολάτες, αναψυκτικά, τσιγάρα,
εφημερίδες, πατατάκια, σνακ κ.ά. «Βάζουμε στο περίπτερο
ό,τι βλέπουμε ότι ζητάει ο κόσμος. Στόχος μας είναι να καλύ-
πτουμε τις ανάγκες του και φυσικά να μην μας μένουν τα
προϊόντα», επισημαίνει ο κ. Δροσάκης.
Οι δυσκολίες του επαγγέλματος
Το επάγγελμα του περιπτερά δεν είναι εύκολο, αφού μεταξύ
άλλων έχουν ν’ αντιμετωπίσουν και τις… υψηλές θερμο-
κρασίες. «Η μεγάλη δυσκολία είναι το καλοκαίρι, αφού το
περίπτερο δεν διαθέτει κάποιον κλιματισμό, με αποτέλεσμα
ώρες-ώρες η κατάσταση να είναι ανυπόφορη», επισημαίνει
ο κ. Δροσάκης. Ο ίδιος προσπαθεί να βρει διάφορες εναλ-
λακτικές για ν’ αντιμετωπίσει τις υψηλές θερμοκρασίες το
καλοκαίρι, αν και δεν είναι πάντοτε αποτελεσματικές.
«Θύμα» της κρίσης
Ο κ. Δροσάκης ασχολείται χρόνια με τα περίπτερα, αφού
διατηρούσε το δικό του στο κέντρο της Καλαμαριάς. Όπως
χαρακτηριστικά μας είπε: «Είχα το δικό μου περίπτερο για
6-7 χρόνια, όμως, δεν άντεξα και αναγκάστηκα να το
κλείσω».
Μ
Δημήτρης
Δροσάκης
Ο περιπτεράς αυτού του μήνα βρίσκεται στη
Θεσσαλονίκη. Ο ίδιος είναι υπάλληλος εδώ και
ενάμιση χρόνο στο εν λόγω περίπτερο, όμως, γνωρίζει
πολύ καλά τη δουλειά, καθώς διατηρούσε και ο ίδιος
περίπτερο πριν μερικά χρόνια στο κέντρο της
Καλαμαριάς, όμως, λόγω της οικονομικής κρίσης
αναγκάστηκε να κατεβάσει ρολά.
Η μεγάλη δυσκολία είναι το καλοκαίρι,
αφού το περίπτερο δεν διαθέτει κάποιον
κλιματισμό, με αποτέλεσμα ώρες-ώρες η
κατάσταση να είναι ανυπόφορη.
EΔΡΑ
info
point
t
1...,88,89,90,91,92,93,94,95,96,97 99,100
Powered by FlippingBook