Τουριστική Αγορά τ. 263 - page 69

69
ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΑΓΟΡΑ
ΕΝΤΟΣ ΤΩΝ ΤΕΙΧΩΝ
λα, προσφέρουμε τη δυνατότητα και σε επι-
χειρήσεις από άλλες περιοχές της Ελλάδας
να επωφεληθούν από το θεσμό του Travel
Trade Athens».
Σημειώνεται ότι το κόστος διοργάνωσης
του 3ου Travel Trade Athens θα καλυφθεί
φέτος εξολοκλήρου από κοινοτικούς πό-
ρους, μέσω του επιχειρησιακού προγράμμα-
τος του Δήμου Αθηναίων που διαχειρίζεται η
Εταιρεία Ανάπτυξης και Τουριστικής Προβο-
λής του Δήμου Αθηναίων (ΕΑΤΑ), με αποτέ-
λεσμα να μην προκύπτει οικονομική επιβά-
ρυνση, για αυτήν τη χρονιά, για όσες τουρι-
στικές επιχειρήσεις επιθυμούν να συμμετά-
σχουν.
Κατά τη διάρκεια των δύο προηγούμενων
Travel Trade Athens, πραγματοποιήθηκαν
συνολικά περισσότερες από 3.500 κατ’ ιδίαν
επαγγελματικές συναντήσεις, που οδήγησαν
σε σημαντικό αριθμό συμφωνιών και συνερ-
γασιών μεταξύ των ξένων buyers και των ελ-
ληνικών τουριστικών επιχειρήσεων.
Τη διοργάνωση υποστηρίζουν ως θεσμικοί
υποστηρικτές η Aegean Airlines και ο Διε-
θνής Αερολιμένας Αθηνών, ενώ ο επίσημος
DMC της διοργάνωσης είναι η AFEA Travel
& Congress Services.
Το Travel Trade Athens 2015 υποστηρίζε-
ται και από άλλους διεθνείς οργανισμούς,
όπως οι UNWTO, WYSE Travel
Confederation, International Gay & Lesbian
Travel Association (IGLTA), Meeting
Professionals International –MPI, Adventure
Travel Trade Association, καθώς και από
τους κύριους κλαδικούς τουριστικούς φο-
ρείς της χώρας, Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο
Ελλάδος (ΞΕΕ), Σύνδεσμος Ελληνικών Του-
ριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ), Πανελλήνια
Ομοσπονδία Ξενοδόχων (ΠΟΞ), Σύνδεσμος
των Εν Ελλάδι Τουριστικών και Ταξιδιωτικών
Γραφείων (ΗΑΤΤΑ), Γενική Πανελλήνια
Ομοσπονδία Επιχειρήσεων Τουρισμού
(ΓΕΠΟΕΤ), Ένωση Ξενοδόχων Αθηνών-Ατ-
τικής και Αργοσαρωνικού (ΕΞΑΑ-Α), ενώ
στους υποστηρικτές επικοινωνίας είναι ο
οδηγός Συνεδριακού Τουρισμού
«ΜΕΕTINGREECE» και η «Τουριστική Αγο-
ρά». Αξίζει να σημειωθεί ότι το Travel
Trade Athens έλαβε το ασημένιο βραβείο
στην ενότητα «Strategy & Innovation» στην
κατηγορία «Ανάπτυξη πωλήσεων/Στρατηγι-
κή πωλήσεων» στα ελληνικά Tourism
Awards 2015.
Διεθνής διαγωνισμός μαγειρικής
Γεύσεις και τεχνικές μαγειρικής για…
βραβεία πλημμύρισαν από όλο τον κόσμο το
Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Θεσσαλονίκης
από τις 26 Φεβρουαρίου έως την 1η Μαρτί-
ου, περίοδο διοργάνωσης του 9ου Διεθνούς
Διαγωνισμού Μαγειρικής Νότιας Ευρώπης,
στο πλαίσιο του εκθεσιακού «διδύμου»
Detrop-Oenos. Όλη η διεθνής αφρόκρεμα
της επαγγελματικής μαγειρικής βρέθηκε για
τέσσερις ημέρες στη Θεσσαλονίκη και προ-
σέφερε ένα εντυπωσιακό θέαμα.
Ο διαγωνισμός που πραγματοποιήθηκε
υπό την οργανωτική ευθύνη της Λέσχης Αρ-
χιμαγείρων Βορείου Ελλάδος και της ΔΕΘ-
Helexpo μετρά 450 συμμετοχές από 27 χώ-
ρες από όλο τον κόσμο, μεταξύ των οποίων η
Ταϊλάνδη, η Ταϊβάν, η Ισπανία, η Μάλτα, η
Σουηδία και η Σερβία, ενώ 25 διεθνείς κρι-
τές κλήθηκαν να αποφασίσουν για τους καλύ-
τερους. Οι κατηγορίες του 9ου Διεθνούς Δια-
γωνισμού Μαγειρικής Νότιας Ευρώπης είναι
37 –Chef of the Year, School of the Year
κ.λπ.–, με κορυφαία την Grand Prix Team of
the Year, όπου 16 εθνικές ομάδες διαγωνί-
στηκαν πάνω σε ένα… black box, ένα άγνω-
στο καλάθι πρώτων υλών, με τις οποίες θα
έπρεπε να αυτοσχεδιάσουν. Μάλιστα, τα
πιάτα που προέκυψαν δεν δοκιμάστηκαν μό-
νο από τους κριτές, αλλά και από VIP προ-
σκεκλημένους της διοργάνωσης.
Ο φετινός διαγωνισμός φιλοξένησε μία
ακόμα καινοτομία. Για πρώτη φορά στήθηκαν
τρία ολυμπιακά τραπέζια-μπουφέδες, όπου
τρεις εθνικές ομάδες, η Νότιος Κορέα, η Κύ-
προς και το Μαυροβούνιο, παρουσίασαν τις
τεχνικές μαγειρικής τους, με τα εδέσματα να
προορίζονται μόνο για φωτογράφιση και όχι
για κατανάλωση. Πρόκειται για έναν θεσμό
που είναι συνήθης σε ολυμπιάδες μαγειρικής
διεθνώς. Ο 9ος Διεθνής Διαγωνισμός Μαγει-
ρικής Νότιας Ευρώπης πραγματοποιήθηκε
στο Περίπτερο 16. Οι απονομές βραβείων
ήταν καθημερινές, με αποκορύφωμα αυτή
του black box το Σαββατοκύριακο. Στο Διε-
θνές Εκθεσιακό Κέντρο Θεσσαλονίκης πραγ-
ματοποιήθηκε από τις 26 Φεβρουαρίου έως
την 1η Μαρτίου και ένας από τους σημαντι-
κότερους θεσμούς του κλάδου του κρασιού,
ο 15ος Διεθνής Διαγωνισμός Οίνου Θεσσαλο-
νίκης. Ο διαγωνισμός επέστρεψε ύστερα
από πολλά χρόνια στο «σπίτι» του, στην «καρ-
διά» της έκθεσης από όπου ξεκίνησε.
1...,59,60,61,62,63,64,65,66,67,68 70,71,72,73,74,75,76,77,78,79,...100
Powered by FlippingBook