70
ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΑΓΟΡΑ
ΕΚΘΕΣΕΙΣ - ΣΥΝΕΔΡΙΑ
K
ατά τη διάρκεια της έκθε-
σης, στο περίπτερο του Ελ-
ληνικού Πρωινού, παρουσιά-
στηκαν τα πρωινά 7 περιο-
χών, μεταξύ των οποίων της
Ζακύνθου, της Λευκάδας,
της Φωκίδας, της Λακωνίας, της Ηπείρου,
της Ημαθίας και της Σίφνου. Υπογραμμίζεται
ότι το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο Ελλάδος
παρείχε κατά τη διάρκεια της HORECA όλο
το πληροφοριακό υλικό προς τους ενδιαφε-
ρομένους, καθώς και τεχνικές παρασκευής
του Ελληνικού Πρωινού.
Υπενθυμίζεται ότι στις προηγούμενες
διοργανώσεις της HORECA συμμετείχαν με
δικά τους περίπτερα 14 περιοχές που έχουν
υιοθετήσει το Ελληνικό Πρωινό, παρουσιάζο-
ντας τα προϊόντα τους και παρακινώντας με-
γάλο αριθμό ξενοδόχων από όλη την Ελλάδα
να ενσωματώσουν αυθεντικές παραδοσια-
κές συνταγές στο πρωινό τους.
Ο πρόεδρος του ΞΕΕ, κ. Γιώργος Τσακί-
ρης, στα εγκαίνια του περιπτέρου του «Ελλη-
νικού Πρωινού» δήλωσε ότι: «Το Ελληνικό
Πρωινό εξελίσσεται στην πλέον καινοτόμο
δράση στον τομέα της γαστρονομίας και δι-
καιώνει όλους εμάς στο ΞΕΕ που το στηρί-
ξαμε, αποτελώντας παράλληλα την πιο φρέ-
σκια δράση για την προώθηση του ελληνικού
τουρισμού. Σε μία εποχή που διεθνώς οι
πρωτοβουλίες στον τομέα της γαστρονομίας
συνιστούν τις σημαντικότερες στρατηγικές
επιλογές και δράσεις αιχμής, ευελπιστούμε
ότι σύντομα στο ΞΕΕ θα μπορέσουμε να
αναλάβουμε πρωτοβουλίες για την ανάπτυξη
και την προώθηση και άλλων τομέων και
προϊόντων της ελληνικής πρωτογενούς πα-
ραγωγής, προς όφελος της ελληνικής κοινω-
νίας». Σήμερα, μετά την εφαρμογή του προ-
γράμματος, 410 ξενοδόχοι σε όλη την Ελλά-
δα έχουν εντάξει την τοπική κουζίνα στα ξε-
νοδοχεία τους, επενδύοντας στην αναβάθμι-
ση των υπηρεσιών τους και δημιουργώντας
οικονομικά οφέλη στις τοπικές κοινωνίες.
«Το Ελληνικό Πρωινό έχει γίνει τάση, συ-
ζητείται πλέον παντού, στις σχολές γαστρο-
νομίας, στην ελληνική κοινωνία, στους ξέ-
νους ταξιδιωτικούς πράκτορες» σημειώνει ο
επικεφαλής του προγράμματος του ΞΕΕ Ελ-
ληνικό Πρωινό, κ. Γιώργος Πίττας, προσθέτο-
Τις νέες περιοχές που συμμετέχουν στο πρόγραμμα
Ελληνικό Πρωινό, μέσα από τα προϊόντα και τα
χαρακτηριστικά τους εδέσματα, παρουσίασε το
Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο της Ελλάδος στο πλαίσιο
της έκθεσης HORECA.
410 ξενοδοχεία έχουν
εντάξει την τοπική
κουζίνα στο προϊόν τους
ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΡΩΙΝΟ ΠΡΟΒΑΛΛΕΙ ΤΟ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟ
ΠΡΟΪΟΝ