Food Service τ. 129 - page 8

επικαιρότητα
8
FOOD
Service
Η Barilla παρουσιάζει στην ελ-
ληνική αγορά τη νέα σειρά ζυ-
μαρικών της. Κριθαράκι, Πα-
στίτσιο και Κοφτό έρχονται τώ-
ρα να απογειώσουν το καθη-
μερινό μαγείρεμα, προσθέτο-
ντας σε κλασικές συνταγές,
όπως το παστίτσιο και το γιου-
βέτσι, την αξεπέραστη ποιότη-
τα της Barilla.
Τα 3 νέα σχήματα βρίσκονται
ήδη στα ράφια των σουπερ-
μάρκετ για να «συστήσουν» ξα-
νά στους λάτρεις της μαγειρι-
κής μερικά από τα πλέον ελλη-
νικά αγαπημένα πιάτα, εμπλου-
τίζοντάς τα με την ιταλική φινέ-
τσα της Barilla. Για την προώ-
θηση της νέας σειράς, έχει δη-
μιουργηθεί τηλεοπτική καμπά-
νια ελληνικής παραγωγής, η
οποία εστιάζει στην υψηλή μα-
γειρική απόδοση και την ποιο-
τική υπεροχή των ζυμαρικών
της Barilla. Χαρακτηριστικά
που καθιστούν κάθε πιάτο μία
ιδιαίτερη γευστική εμπειρία
που ξεχωρίζει σε κάθε περί-
σταση.
Η τέλεια υφή που έχει το Κρι-
θαράκι, το ιδανικό κράτημα
που διαθέτει το Παστίτσιο, αλ-
λά και η εξαιρετική al dente αί-
σθηση που και τα δύο προσφέ-
ρουν είναι τα «συστατικά» αυτά
που θα αναδείξουν το γιουβέ-
τσι και το παστίτσιο, αλλά και
κάθε κλασική αγαπημένη συ-
νταγή. Συνεπής στη φιλοσοφία
της πως όλοι οι άνθρωποι πρέ-
πει να έχουν πρόσβαση στο
θρεπτικό φαγητό και να απο-
λαμβάνουν μια καλή ζωή, η
Barilla επιβεβαιώνει μία ακόμη
φορά τη δέσμευσή της για συ-
νεχή ανανέωση και εξέλιξη των
προϊόντων της, πάντα με σεβα-
σμό στο καταναλωτικό κοινό
και στις ανάγκες του.
/
Η Optima Pastry ήταν χρυσός
χορηγός στο 10ο Διεθνές Φό-
ρουμ Γαστρονομίας, που διορ-
γανώθηκε από τη Λέσχη Αρχι-
μαγείρων Ελλάδος και τη Fo-
rum ΑΕ, στο πλαίσιο της 12ης
έκθεσης HO.RE.CA. 2017, από
τις 10 έως και τις 13 Φεβρουα-
ρίου.
Συγκεκριμένα, η Optima Pastry
συμμετείχε με μία πληθώρα
brands κορυφαίων οίκων του
εξωτερικού, όπως Casa Luker
(Σοκολάτες Κολομβίας), Weiss
(Γαλλικές Σοκολάτες), Magistro
(Πραλίνες) και Laped (Ζαχαρό-
παστες & Προϊόντα Ζάχαρης),
στις παρουσιάσεις All about
Hotel, All about Restaurant και
All about Catering by Chef’s
Club of Greece. Τις εντυπώσεις
κέρδισαν η καπνιστή κουβερ-
τούρα Weiss Santarem 65%, η
λευκή Casa Luker Nevado
34,5%, καθώς και οι υψηλής ποι-
ότητας ζαχαρόπαστες Laped.
Το φετινό Φόρουμ Γαστρονο-
μίας, πιο πλούσιο από ποτέ,
κάλυψε ένα ευρύ φάσμα θεμα-
τικών ενοτήτων, όπως νέες τε-
χνικές και μαγειρικές προσεγ-
γίσεις, αλλά και ζητήματα που
άπτονται της κουλτούρας του
φαγητού, της εστίασης και της
φιλοξενίας.
Η Optima Pastry δεν θα μπο-
ρούσε παρά να στηρίξει ενερ-
γά τη διεθνή αυτή διοργάνωση
για την ελληνική υψηλή γα-
στρονομία, ικανοποιώντας πλή-
ρως τις απαιτήσεις και τις γλυ-
κές, δημιουργικές αναζητήσεις
των σύγχρονων αρχιμαγείρων,
προσφέροντας εξαιρετικής
ποιότητας πρώτες ύλες για τη
ζαχαροπλαστική.
Optima Pastry: Χρυσή χορηγία στο
Διεθνές Φόρουμ Γαστρονομίας 2017
Νέα σειρά ζυμαρικών διά χειρός Barilla
Femme Fatale
Samos Cocktail
Mε αφορμή τη γιορτή της γυ-
ναίκας στις 8 Μαρτίου, ο ΕΟΣ
Σάμου, σε συνεργασία με τον
βραβευμένο bartender, Ιωα-
κείμ Ζαβουδάκη, εμπνεύστη-
καν από τη γυναίκα δημιουρ-
γώντας ένα κοκτέιλ εξαιρετι-
κά αφιερωμένο σε εκείνη: το
πρωτότυπο Femme Fatale
Samos Cocktail, βασισμένο
στο Samos Grand Cru.
Το Femme Fatale Samos
Cocktail, με βάση το Samos
Grand Cru, είναι ένα κοκτέιλ
που απευθύνεται στις γυναί-
κες. Στο Grand Cru του ΕΟΣ
Σάμου αναδύονται τα χαρα-
κτηριστικά αρώματα του λευ-
κού μικρόρωγου μοσχάτου
της Σάμου.
Είναι ένα ευχάριστο, γλυκό
κρασί, φρέσκο, με απόλυτα
ισορροπημένη γεύση. Ένα
κλασικό Vin Doux Naturel που
παράγεται από καλά ωριμα-
σμένα σταφύλια επιλεγμένων
ημιορεινών αμπελώνων, με
πολύ προσεκτική οινοποίηση,
αγάπη και σεβασμό στην ποι-
κιλία που το γεννά, το Μο-
σχάτο Σάμου.
Το Grand Cru συνδυάζεται με
ελαφρά γλυκά από φρούτα,
αλλά και ελαφρώς «αλμυρά»
πιάτα, όπως αυτά με κρέμα
γάλακτος, κίτρινα τυριά ή μπε-
σαμέλ.
1,2,3,4,5,6,7 9,10,11,12,13,14,15,16,17,18,...60
Powered by FlippingBook