30
TRENDS
Το μέλλον της εστιατορικής σκηνής αναμένεται
σύντομα να αλλάξει καθώς νέες τάσεις πρόκειται να δώσουν
άλλο τόνο και να διαμορφώσουν την αγορά του fooding.
Το Food Service με το παρόν άρθρο επιχειρεί να σκιαγραφήσει τόσο το τοπίο
της επόμενης ημέρας όσο και του τρέχοντος έτους, στην εστιατορική σκηνή που
βρίσκεται αντιμέτωπη με ποικίλα εμπόδια και πιεστικές προκλήσεις.
4+1 τάσεις της επόμενης εστιατορικής ημέρας
«Πυξίδα» για το
εγγύς μέλλον!
Μ
ία από τις πλέον δύσκολες καταστά-
σεις που καλείται να αντιμετωπίσει κά-
θε επαγγελματίας του χώρου είναι να
μπορεί εγκαίρως να διαγνώσει προς
τα πού θα κατευθυνθεί η αγορά. Ποια
είναι τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά που θα τη δια-
μορφώσουν και κατά πόσο αυτά θα επηρεάσουν
τη σημερινή της λειτουργία. Ποιές αλλαγές θα
εισάγουν σε αυτήν; Πώς θα διαμορφωθεί η τιμο-
λογιακή πολιτική; Τι είδους επενδύσεις θα απαι-
τηθούν και προς ποια κατεύθυνση; Όλες αυτές οι
ανησυχίες είναι πιο πιεστικές από ποτέ εξαιτίας των
νέων τάσεων που πρόκειται να επιδράσουν κατα-
λυτικά στη μορφοποίηση της διεθνούς εστιατορι-
κής σκηνής κατά τη διάρκεια του τρέχοντος έτους.
Στον (αποκλειστικό) αστερισμό των δεδομένων
Σήμερα, ίσως γίνεται μεγάλη κουβέντα για την
τεχνολογία, τις ευκολίες, αλλά και τις δεσμεύσεις
που γεννά, ωστόσο κανείς δεν αμφισβητεί ότι οι
τεχνολογικές εξελίξεις επιτρέπουν σε επιχειρήσεις
και επαγγελματίες να μάθουν καλύτερα το κοινό
στο οποίο απευθύνονται.
Η γνώση προσωπικών δεδομένων των πελατών
μπορεί να διευκολύνει πολύ την επιχείρηση, κα-
θώς μέσα από την ανάλυση αυτών εξάγονται οι
νέες τάσεις που θα κληθεί να ακολουθήσει. Δεν
γίνεται λοιπόν η σύγχρονη επιχείρηση εστίασης
να μη χρησιμοποιήσει την τεχνολογία, καθώς η
εξαγωγή δεδομένων αναμένεται να καθοδηγήσει
κάθε πιθανή πτυχή των λειτουργιών της.