32
TRENDS
Σύμφωνα με τα αποτελέσματα πρόσφατης μελέτης
της Technomics, οι καταναλωτές αντιμετωπίζουν το επιδόρπιο
ως μια επιλογή που μπορεί να αφορά κάθε στιγμή της ημέρας.
Έτσι ολοένα και περισσότερα εστιατόρια επιλέγουν να επεκτείνουν
τον χρόνο διάθεσης των προϊόντων που σχετίζονται με το επιδόρπιο.
Γιατί οι επιλογές του επιδορπίου πρέπει να
αντιμετωπίζονται ως μια γευστική συνήθεια δίχως ωράριο;
«Γλυκιά» απόλαυση
ολόκληρη την ημέρα!
Χ
αράς ευαγγέλια, λοιπόν, για τους επαγ-
γελματίες της εστίασης, οι οποίοι μπο-
ρούν να ενισχύσουν δραστικά τις πω-
λήσεις τους, επωφελούμενοι και από τα
αξιοπρόσεκτα περιθώρια κέρδους που
απορρέουν από τα προϊόντα επιδορπίου.
Η πρακτική της διάθεσης μικρού μεγέθους γλυκών
ή εδεσμάτων ως «ευχαριστήριο» συνοδευτικό του
λογαριασμού, αποτέλεσε κοινό τόπο για ένα συ-
ντριπτικά μεγάλο ποσοστό επιχειρήσεων εστίασης.
Πλέον, καθώς τα πάσης φύσεως έξοδα ακολουθούν
γεωμετρικά αυξανόμενη πορεία, σε συνδυασμό με
την παρατηρούμενη πτώση της κατανάλωσης και
του πλήθους των πελατών (ειδικά Δευτέρα, Τρίτη,
Τετάρτη), τα εστιατόρια εξετάζουν πλέον ποικίλες
μορφές αντιμετώπισης αυτής της δυσκολίας.
Προς αυτή την κατεύθυνση έχουν στο πλευρό
τους ως πολύτιμο σύμβουλο τα συμπεράσματα της
εξειδικευμένης μελέτης που διενήργησε πρόσφατα
η Technomics με τίτλο: 2017 Dessert Consumer
Trend Report.
Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας,
ολοένα και περισσότεροι καταναλωτές δεν αντιμε-
τωπίζουν το επιδόρπιο ως συνέχεια ή ακόμα και
ολοκλήρωση ενός γεύματος ή δείπνου.
Αντιθέτως, υποστηρίζουν πως αποτελεί μια
χορταστική επιλογή για κάθε στιγμή της ημέρας.
Μάλιστα, όπως επισημαίνεται, οι προγραμματι-
σμένες συναντήσεις φίλων με αφορμή ή με βάση
το επιδόρπιο, αυξάνονται με σταθερό ρυθμό. Ειδικά
τα άτομα της διευρυμένης ηλικιακής ομάδας 18 έως
34 ετών, πολλαπλασιάζουν τις επισκέψεις τους σε